facebook
twitter

Култура

Идва японска виртуозка на маримбата

109
Ерико Даимо

10 октомври,
зала "България"

Една от водещите перкусионистки в света - Ерико Даимо, ще свири за първи път в София идната седмица. Специално за нейния концерт в зала "България" ще бъде осигурена Marimba One - инструмент, който пристига от Щатите и е създаден в най-добрата работилница, специализирана в производството му.

За Ерико Даимо казват, че изпълненията й винаги са силно впечатляващи, а публиката никога не я оставя без поне един бис. Даимо регулярно получава покани за солови изпълнения в концертите на Ирландския национален симфоничен оркестър, Филхармонията на Тампере във Финландия, Филхармоничния оркестър на Нагоя, Симфоничния оркестър на Осака, Националния симфоничен оркестър във Вирджиния и др. Правила е рецитали и майсторски класове в някои от най-известните фестивали на перкусиите - в Италия, Мексико, Северна Америка, Париж (Франция), Белгия, Корея, Токио и др.

На 10 октомври японската гостенка ще свири с Националния ни филхармоничен оркестър под диригентската палка на Росен Гергов. Програмата на събитието е богата и разнообразна: Даимо ще свири в Lauda concertata за маримба и оркестър на Акира Ифукубе, а в изпълнение на Софийската филхармония ще чуем още "Симфония No 5" на Сергей Прокофиев и "Контрасти" на Георги Минчев. 

Цените на билетите за "Ерико Даимо и огнената маримба" са от 12 до 25 лв. 

Все още няма коментари

Още

Българският филм "Бащата" с още международни награди

19.11.2019

333
Кинаджиите поискаха от Бойко Борисов регулация на кабелните оператори

18.11.2019

1104 5
Тези вечер е Нощта на театрите

16.11.2019

233 3

Влез или се регистрирай за да коментираш

×