facebook
twitter

Култура

Холандия триумфира на "Евровизия"

105
Дънкан Лорънс приобщи към наградата и екипа си.

Холандия е големият победител на "Евровизия". На второ място остана Италия, а на трето Русия. След месеци подготовка 26 страни достигнаха до големия финал на тазгодишното издание на конкурса. Миналогодишната победителка Нета Барзилай връчи трофея на Дънкан Лорънс за изпълнението на песента Arcade. Тя му спечели 492 точки от зрителите и журито и заслужено завоюва първото място. Втори - с по-малко от 30 точки разлика, остана италианецът Мамут, чиято "Солди" му донесе победата на фестивала "Сан Ремо". Резултатът бе определен от комбинация от гласовете на експертното жури и зрителите от всички 41 страни участнички в конкурса. Песента на Лорънс получи голяма популярност в сайтовете за сваляне на музика, откакто дебютира в началото на годината. Победата е първа за Холандия от 44 години, което превърна Лорънс във водеща новина в страната.

Успехът не беше лесен. Тазгодишното издание се оказа едно от най-оспорваните напоследък. Резултатът на Дънкан Лорънс беше много близък до този на изпълнителя от Швеция, а силно се представиха също и Русия и Северна Македония. „Евровизия” се проведе в Израел, което доведе до призиви от редица организации за бойкот.

На финала в Тел Авив Мадона изпълни новия си сингъл Future заедно с американската хип-хоп звезда Quavo и призова феновете си "никога да не подценяват силата на музиката да обедини хората". 60-годишната мегазвезда изпълни две песни, като първата беше хитът й Like A Prayer от 1989 г. Мадона пя на фона на декор, наподобяващ църква с хор, облечен с монашески роби. Quavo, част от хип-хоп групата Migos, след това се присъедини към нея за повлияното от реге изпълнение Future от предстоящия й албум Madame X. В изявление, публикувано в американските медии по-рано, Мадона казва: "Никога няма да се откажа от музиката, за да отговоря на политическия дневен ред на някого, нито ще спра да говоря срещу нарушенията на правата на човека, където и да са по света".

Все още няма коментари

Още

Българският филм "Бащата" спечели голямата награда в Карлови Вари

07.07.2019

1041 8
Средният софиянец ходи на театър по 5 пъти в годината

27.06.2019

236
Продават револвера, с който се е самоубил Ван Гог

17.06.2019

734 13

Влез или се регистрирай за да коментираш

×