Медия без
политическа реклама

Фенове на Майкъл Джексън: Няма друг Крал на попа

Почитатели и роднини на покойния певец реагираха срещу сп. Rolling Stone, което "завеща" титлата на Хари Стайлс

23 Авг. 2022
Хари Стайл с титлата, която му присъди изданието на корицата си.
Rolling Stone
Хари Стайл с титлата, която му присъди изданието на корицата си.

Фенове на Майкъл Джексън се нахвърлиха в социалните мрежи върху списанието Rolling Stone за това, че е нарекло младия певец Хари Стайлс "Крал на попа" на новата си корица, посветена на бившия солист на One Direction, съобщи Wrap. Сред възмутените е и Тадж Джексън, музикант и племенник на покойния Джако, който коментира, че списанието не е придобило псевдонима, който е запазена марка. "Няма нов Крал на попа. Вие не притежавате титлата, @RollingStone, и не вие сте я заслужили, а моят чичо", написал е Тадж в Туитър. Той добавя, че това не е липса на уважение към Хари Стайлс, който е "мега талантлив". Но "дайте му негова собствена уникална титла!", добавя племенникът.

"Това звание принадлежи на чернокож, който скъсваше задника си от работа от 5-годишна възраст, който на 15 години беше ветеран, разби расовите бариери и направи революция в музикалната индустрия. Майкъл Джексън е Кралят на попа на всяко поколение", заявява пък неизвестен почитател. "Хората толкова лекомислено се отнасят към званието Крал на поп музиката, че просто го хвърлят върху когото им попадне. Дори не мисля, че напълно разбират значението на тази титла. Присвояването й от когото и да било друг я прави невалидна и безсмислена", изтъква фенка, която се подписва в Туитър като jenny и се представя със снимката на Джанет Джаксън.

Други ползватели на социалните мрежи с недоволство отбелязват, че списание Rolling Stone и преди е присъждало титлата на други изпълнители, например на Джъстин Тимбърлейк през 2003 г. Тенденцията се наблюдава и извън изданието: излизали са материали, назоваващи по този начин Джъстин Бийбър, Ед Шийрън и т.н.

Още по темата