facebook
twitter

Култура

Двама наши скулптори участваха с успех в Китай

96
Мащабите на организацията на събитието са впечатляващи.

Тази есен в град Чингчун, провинция Дзилин, се проведе ХIХ  международен скулптурен симпозиум. По принцип организаторите канят чрез конкурс майстори от цял свят, като предварително обявяват тема, върху която кандидатите работят. Сега мото на симпозиума за голямоформатни творби от камък, бронз или желязо беше "Стремеж и щастие" (Striving and happiness).
В определения срок бяха представени 1464 идейни проекта от цял свят. От тях одобрени бяха само 26 - 14 на китайски и 12 на чуждестранни автори от Беларус, България, Иран, Италия, Коста Рика, Сърбия, Украйна, Франция, Чили, ЮАР. От България участници бяха Георги Георгиев и Пенчо Добрев, които се представиха с изпълнението на своите проекти в голямата международна работилница в гр. Чингчунг.
На авторите, пожелали да участват в по-кратък четиридневен симпозиум за малки форми (главно до 60 см) в град Чуянг в Централен Китай, бе предоставена възможност да се включат. Пенчо Добрев участва със своя скулптура, изработена от полиестерна смола, а Георги Георгиев с три произведения от желязо. В тази изложба бяха експонирани около сто творби.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Милчо Левиев отказва да е почетен гражданин на Пловдив

07.03.2019

4476 23
Фронтменът на "Продиджи" се е самоубил в дома си

04.03.2019

3631 11
Украйна няма да участва на "Евровизия"

27.02.2019

3681 30

Коментари

ablepsia

Двама наши скулптори участваха с успех в Китай

 

Да не би да са участвали "успешно"? Да не говорим, че се участва с нещо/в нещо, защото глаголът е непреходен. Но това "нещо" няма как да е "успех" Щото скулпторите участват със скулптури. И "успешно са се представили в Китай"

 

 

https://www.segabg.com/category-culture/dvama-nash...

eric marsai
снимка на eric marsai

вестник СЕГА може да намаже дебело филията, според др. туткалчев, като "наеме" за без пари коректори - умиращи от скука бабички с елементарни познания по граматика и ограничено само от физическите им възможности време. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×