facebook
twitter

Култура

„Дисни“ спира да бълва "Междузвездни войни" заради умора у феновете

516
снимка: Disney
"Соло" бе касов и естетически провал и това принуди "Уолт Дисни" да намали малко темпото, с което бълва филми от поредицата.

Филмовото студио „Дисни” забавя реализирането на бъдещи филми от сагата "Междузвездни войни". Изпълнителният директор на компанията Боб Айгър призна, че е било грешка да се пуска по един филм от сагата всяка година и че според него това е породило „умора у феновете“. 

"Мисля, че допуснахме грешка. Поемам отговорността за нея. Нещата се развиха прекалено бързо. Сега ще забавим за известно време темпото, но това не означава, че изобщо няма да правим повече филми. Мисля, че просто ще бъдем малко по-внимателни относно количеството и времевия график", каза Айгър пред "Холивуд рипортър".

Забавянето на темпото бе коментирано от филмови експерти като "битка за спечелване на феновете". Те припомнят, че в миналото почитателите на сагата са очаквали с трепет всеки нов филм от нея, тъй като интервалите са били значително по-дълги. "Ако през 2020 г. няма нов филм от сагата, това няма да ни убие", написа филмовият анализатор Скот Колура.

От 2015 г. досега „Дисни” е пуснал два от трите планирани филма, базирани на оригиналните три продукции на Джордж Лукас, както и още два производни филма, разказващи за живота на герой от сагата. 

Позицията на Боб Айгър е следствие от разочарованието на феновете от "Соло: История от Междузвездни войни", появил се през май. Приходите от него в глобален мащаб бяха едва 400 милиона долара. Това е далеч от спечелените 2 милиарда от филма "Междузвездни войни: Силата се пробужда" (първият след закупуването на "Лукасфилм" от "Дисни") и 1.3 милиарда приходи от "Междузвездни войни: Последните джедаи". 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Китайски филм бе изтеглен от "Берлинале"

11.02.2019

1929 7
Номинацията на режисьора на "Бохемска рапсодия" за наградите БАФТА е оттеглена

07.02.2019

877 16
Стоянка Мутафова празнува 97-ми рожден ден и 70 години сценична кариера

02.02.2019

350 1

Коментари

Дохс_Читем

Слава богу, кротват се. Ако искат печалби, да продадат правата над словосъчетанието "Силата се пробужда" на "Виагра".

Братя Стругацки

Първият филм от ерата Дисни - 2 млрд, вторият - 1,3 млрд, третият - 400 млн. 

Та и дебил да си, явно накъде вървят нещата. 

Влез или се регистрирай за да коментираш