facebook
twitter

Култура

Британски маестро и Милена Моллова ще зарадват меломаните

93
Известен със своя комуникативен стил и интересни, изпълнени с въображение програми, маестро Джъд получава непрестанно ангажименти на четири континента.

Зала "България"

 

Британският диригент Джеймс Джъд и именитата ни пианистка Милена Моллова са звездите в концерта днес, в който си дават среща младостта и опитът. В програмата ще прозвучат Първа симфония на Малер и Първият концерт за пиано и оркестър на Димитър Христов.

Маестро Джъд е музикален директор на Little Orchestra Society - Ню Йорк, Филхармонията на Даежеон (Южна Корея) и Словашката филхармония. Сред ангажиментите му в последните години са изпълненията на "Военен реквием" на Бритън в Букурещ и "Меса" на Бърнстейн на фестивала на Радио Франс, сценични постановки на "Кармина Бурана" в живописните руини на Масада, концерт с филхармонията на Монте Карло в Кралския дворец в Монако, едномесечно турне с Новозеландския симфоничен оркестър и Рене Флеминг, концерти с Филаделфийския камерен оркестър, симфоничния оркестър на Санта Барбара, три концерта в Берлин като част от празненствата за стогодишнината на Йехуди Менухин в известната Концертхаус и др.

Милена Моллова e сред малцината щастливи български музиканти, изградили се в школата на колоси като проф. Емил Гилелс, проф. Димитър Ненов, проф. Панка Пелишек. Била е солист на най-значими български и европейски симфонични оркестри и е свирила под палката на Саша Попов, Добрин Петков, Константин Илиев, Васил Казанджиев, Кирил Кондрашин, Казиоши Акияма, Рудолф Баумгартнер, Жорж Ципин.

Моллова е сред най-вдъхновените интерпретатори на Концерта за пиано на Димитър Христов, превърнал се в българска класика. 
 

Ключови думи:

Милена Моллова
Все още няма коментари

Още

До НДК бе открит паметник на Симеон Радев

21.11.2019

665 5
Българският филм "Бащата" с още международни награди

19.11.2019

334
Кинаджиите поискаха от Бойко Борисов регулация на кабелните оператори

18.11.2019

1111 5

Влез или се регистрирай за да коментираш

×