facebook
twitter

Култура

Бийвъс и Бътхед се завръщат, но не съвсем същите

Легендарните безделници вече не са тийнейджъри, а родители с тийнейджъри
262
Бийвъс: „Мразя да мисля, мразя да работя“. Бътхед: „Да излезем да счупим нещо!“

„Комеди Сентръл“ обявиха, че легендарните безделници, метъл маниаците Бийвъс и Бътхед се завръщат на екрана, макар и малко по-различни, отколкото ги помним. Коментарът на Майк Джъдж, създателят и гласът на двамата герои беше кратък:

Времето изглежда подходящо отново да оглупеем“. 

Бийвъс и Бътхед бяха дефинитивните гласове на своето поколение и нямаме търпение да ги видим как се справят в опасните води на един нов свят, който е на светлинни години от техния“, обяви изпълнителният директор на “Комеди Сентръл” Крис Маккартни, но не спомена премиерна дата. 

Вместо познатите лентяи-гимназисти, които седят на дивана и разнищват всяка банда и нейните хитове, освен ако не щуреят из квартала, Бийвъс и най-добрият му приятел Бътхед вече са родители от поколението X, които отглеждат децата си от поколението Z.

От канала  заявиха, че са поръчали два сезона от новата поредица и те ще включват теми, „които ще допаднат на стари и нови почитатели, на родители и на децата им“. 

 Майк Джъдж, участвал и в създаването н тв сериалите „Силиконовата долина“ и „Кралят на хълма“, отново ще напише и продуцира поредицата и ще озвучава героите.

***

Анимационната поредица за възрастни  „Бийвъс и Бътхед“, беше излъчвана в 200 епизода от 1993 до 1997 г. Двамата герои са нискообразовани, лишени от социални умения и морални ориентири тийнейджъри от Тексас, с грубо и арогантно държане, включително и един с друг.  

Бийвис и Бътхед са толкова глупави и себеобсебени, че за тях външният свят е само досада или разсейване - написа за героите на Майк Джъдж един от най-известните филмови критици Роджър Ебърт. - Би било лесно да ги заклеймим като невежи, вулгарни, развратени и отблъскващи. Разбира се, че са такива, но не това е смисълът. Героите на Майк Джъдж отразяват части от обществото, което ги е създало. Да изучаваш Бийвъс и Бътхед означава да се запознаеш с културата на нарцисизма, отчуждението, функционалната неграмотност, мигновеното удовлетворение и телевизионното зомбиране“.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

2323 10
Теодор Ушев с нов шанс за "Оскар" (видео)

17.12.2019

Обновена

1200 2
Почина френската актриса Ана Карина

15.12.2019

1729 6

Коментари

ловkия

Във всяко общество виреят подобни индивиди, но не всички от тях си позволяват да ги изкарат на показ, може би от срам или пък заради нежелание да се признае, че муньовци се раждат навсякъде по света.

"Монти Пайтън" играят подобни персонажи, героят от поредицата "Новият политик" също беше уникален идиот.

Реджеп Иведик също заслужава аплодисменти, Алберто Сорди и Луи дьо Фюнес, руската поредица "Особености на руския национален ...".

Влез или се регистрирай за да коментираш