Quantcast
Аржентинско танго в зала "България" | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Аржентинско танго в зала "България"

197
Мие Мики

Кралицата на акордеона Мие Мими, пианистът Евгени Божанов и квартет "Фрош" се готвят за първата си съвместна среща със софийската публика - тази вечер от 19 ч. в зала "България". Публиката ще има възможност да чуе прочутия Концерт за бандонеон, пиано и струнни на Астор Пиацола, както и неговите авторски танга в изпълнение на гостенката от Далечния изток. В първата част на концерта ще звучат музикални шедьоври от Пърсел и Шостакович.

Японската акордеонистка прави дебютния си радиозапис за NHK в Токио на 8 години. На 25 Мие Мики е вече преподавател в Хохшуле фюр мюзик в Детмолд, Германия. Като солист тя свири с реномирани оркестри, между които Suisse Romande Orchestra (Оркестър на френскоговорящата част на Швейцария), Симфоничен оркестър на NHK в Токио, Белгийски национален оркестър под палката на диригенти като Сейджи Озава, Хироюки Иваки и Шарл Дютоа.

Самобитният почерк на пианиста Евгени Божанов го превръща в звезда още в най-ранна възраст. През последните сезони свири с Белгийския национален оркестър, Оркестър Филхармония, Кралската филхармония на Ливърпул, Камерния оркестър на Баварското радио, Симфоничния оркестър на Малмьо, Филхармония Артуро Тосканини и Оркестъра на Санта Чечилия в Рим.

Създаден през 2007 г., квартет "Фрош" изгражда амбициозните си програми с приоритет към съвременната музика. Благодарение на младите и отдадени музиканти публиката чува произведения, които не се изпълняват у нас, а често присъства и на раждането на съвсем нови композиции.

Още

Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

3305
Теодор Ушев с нов шанс за "Оскар" (видео)

17.12.2019

Обновена

1548
Почина френската актриса Ана Карина

15.12.2019

2961