facebook
twitter

Култура

Арт лупа

79

Поп певицата Пинк 


бе удостоена със звезда на Холивудската алея на славата. На събралите се фенове тя каза, че чувства случващото се като "нереално". "Чувствам, че сънувам и ако някой ме ощипе, ще го ударя," заяви Пинк по време на церемонията, заобиколена от съпруга си и двете им деца. "Знам, че много хора смятаха, че единственото нещо, до което ще стигна, е Алеята на срама, но ето ме тук," добави още 39-годишната певица. Пинк, чието рождено име е Алиша Мур, отдаде почит на баща си, който по думите й я е насърчил да преследва мечтите си.

 

Предполагаеми рисунки на Адолф Хитлер 

 

отиват на търг в Германия, пишат арт издания. Повече от тридесет картини и рисунки с подпис "А. Хитлер", за които се предполага, че са дело на нацисткия диктатор, ще бъдат предложени на търг в аукционна къща в Нюрнберг идната събота. Рисунките - от пейзажи до скици на голи жени - ще бъдат продадени в аукционната къща "Вайдлер" в Германия според информация, изложена на нейния уебсайт. Произведенията варират в различни стилове. "Артикулите са били притежание на известни художници от Третия райх и по-късно на колекционери," се казва в каталога на аукционната къща.
Според доклад за продажбата в местния вестник "Нюрнберг" началните цени варират от 130 евро за скица с въглен до 45 000 евро за акварелна рисунка, на която е изобразено село в близост до планинско езеро. Като млад Хитлер се опитва да постъпи във Виенската художествена академия, но е отхвърлен поради липса на талант. 

Все още няма коментари

Още

Режисьорите Галин Стоев и Камен Калев получиха френски държавни ордени

20.04.2019

533
Роман Полански поиска да се върне във филмовата академия

20.04.2019

343 1
Последният сезон на "Игра на тронове" започва днес

14.04.2019

784 5

Влез или се регистрирай за да коментираш

×