facebook
twitter

Култура

АРТ ЛУПА

70
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Алиша Кийс

Кшищоф Зануси

ще получи Наградата на София и ще бъде специален гост на 23-тия "София филм фест" през март. Световноизвестният полски режисьор и сценарист ще представи пред българската публика най-новия си филм "Етер", вдъхновен от Фаустовия мотив, още шест негови класики, както и дебютната му лента "Структурата на кристала" (1969 г.). Почти всички филми на Зануси са печелили най-престижните кинонагради - "Златен лъв" във Венеция ("Годината на спокойното щастие", 1984), призове от Кан ("Спирала" и "Константа", 1978 и 1980), "Златен леопард" от Локарно ("Просветление", 1973) и др. Визитата и ретроспективата на Зануси са в партньорство с Полския културен институт в София. Преди да стане успешен филмов творец, роденият във Варшава преди 80 г. Зануси завършва физика, а после и философия. 

 

Алиша Кийс 

ще бъде водеща на наградите "Грами" идния месец, съобщи самата певица с видео в YouTube. 61-вата церемония по раздаването на престижните музикални отличия ще се състои на 10 февруари в Лос Анджелис. През своята кариера самата Кийс е спечелила 15 "Грами". 

 

Актрисата Линдзи Лоън 

скоро ще стане горд собственик на остров, похвали се тя в шоуто на Джими Фалън. 32-годишната актриса отдавна има предприемачески амбиции към Гърция. През май миналата година тя отвори хотелски комплекс на остров Миконос, а след това още един на Родос, който нарече "Лоън Бийч Хаус Родос". Звездата планира да популяризира бизнеса си в Миконос чрез риалити шоу по MTV. Лоън има успешна актьорска и музикална кариера от ранна детска възраст, но в последното десетилетие бе в творчески застой, а пресата предпочиташе да се занимава с проблемите й с алкохол, наркотици и дребни противообществени прояви.  
 

Все още няма коментари

Още

Китайски филм бе изтеглен от "Берлинале"

11.02.2019

1923 7
Номинацията на режисьора на "Бохемска рапсодия" за наградите БАФТА е оттеглена

07.02.2019

871 16
Стоянка Мутафова празнува 97-ми рожден ден и 70 години сценична кариера

02.02.2019

349 1

Влез или се регистрирай за да коментираш