facebook
twitter

Култура

АРТ ЛУПА

62

Анди Самбърг и Сандра Оу 

ще водят церемонията по връчване на наградите "Златен глобус" в Бевърли Хилс на 6 януари. И двамата водещи са носители на "Златен глобус": Анди има 2 награди заради участието си в "Бруклин 9-9", а Сандра спечели през 2006 г. за участието си в "Анатомията на Грей". Номинациите за престижните призове ще бъдат обявени в четвъртък.

 

Картина на Рембранд 

с предполагаеми негови отпечатъци бе продадена на търг под наслов "Старите майстори" в "Сотбис", Лондон. Рядката и малко известна "Етюд на главата на младо момче" е нарисувана с маслени бои върху дъбова дъска с размери 25 на 20 сантиметра. Според експертите това е една от седемте скици на Рембранд, изобразяващи Христос като млад мъж. Огромното нетърпение, с което се чакаше тази творба, се дължи на факта, че на нея има два пръстови отпечатъка, които може би принадлежат на автора. Тръжната цена достигна 12.1 милиона долара. 

 

Шон Пен 

ще снима документален филм за Джамал Кашоги. Американският актьор и режисьор пристигна в Истанбул, за да подготвя продукцията за саудитския журналист, съобщи в. "Хюриет". Вестникът публикува снимки на американеца и снимачния му екип в близост до генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул, където беше убит Кашоги. Шон Пен ще се срещне с годеницата на убития журналист Хатидже Дженг, допълва ТАСС. 

Все още няма коментари

Още

Том Джоунс идва в България

14.12.2018

1063 32
Откриват Софийския международен панаир на книгата

11.12.2018

325 3
Сара Брайтман ще пее през октомври 2019 г. в НДК

10.12.2018

515 3

Влез или се регистрирай за да коментираш