facebook
twitter

Култура

АРТ ЛУПА

64

Анди Самбърг и Сандра Оу 

ще водят церемонията по връчване на наградите "Златен глобус" в Бевърли Хилс на 6 януари. И двамата водещи са носители на "Златен глобус": Анди има 2 награди заради участието си в "Бруклин 9-9", а Сандра спечели през 2006 г. за участието си в "Анатомията на Грей". Номинациите за престижните призове ще бъдат обявени в четвъртък.

 

Картина на Рембранд 

с предполагаеми негови отпечатъци бе продадена на търг под наслов "Старите майстори" в "Сотбис", Лондон. Рядката и малко известна "Етюд на главата на младо момче" е нарисувана с маслени бои върху дъбова дъска с размери 25 на 20 сантиметра. Според експертите това е една от седемте скици на Рембранд, изобразяващи Христос като млад мъж. Огромното нетърпение, с което се чакаше тази творба, се дължи на факта, че на нея има два пръстови отпечатъка, които може би принадлежат на автора. Тръжната цена достигна 12.1 милиона долара. 

 

Шон Пен 

ще снима документален филм за Джамал Кашоги. Американският актьор и режисьор пристигна в Истанбул, за да подготвя продукцията за саудитския журналист, съобщи в. "Хюриет". Вестникът публикува снимки на американеца и снимачния му екип в близост до генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул, където беше убит Кашоги. Шон Пен ще се срещне с годеницата на убития журналист Хатидже Дженг, допълва ТАСС. 

Все още няма коментари

Още

Китайски филм бе изтеглен от "Берлинале"

11.02.2019

1929 7
Номинацията на режисьора на "Бохемска рапсодия" за наградите БАФТА е оттеглена

07.02.2019

877 16
Стоянка Мутафова празнува 97-ми рожден ден и 70 години сценична кариера

02.02.2019

350 1

Влез или се регистрирай за да коментираш