facebook
twitter

Култура

Арт лупа

61

Робърт де Ниро и Тръмп

 

се "захапаха" словесно. Де Ниро нарече президента на САЩ "тотален лузър", докато обсъждаше филмовия фестивал в Трибека по време на появата си в късно шоу. Така той продължи атаките си срещу Тръмп и неговата политика, започнали още по време на предизборната кампания на настоящия американски президент през 2016 г. Де Ниро критикува Тръмп, докато говори за ролите си на гангстер, наричайки президента на САЩ "гангстер, който е в Белия дом". Преди това Тръмп отвърна на словесната война на Де Ниро, като неколкократно го нарече в Туитър "индивид с много ниско IQ".

 

Музикалната легенда Джони Кеш 


ще бъде увековечен със своя статуя в сградата на Капитолия във Вашингтон, след решение на Сената на Арканзас. Това ще се случи, след като родният му щат реши да подмени фигурите, асоциирани с превъзходството на бялата раса, представлявали щата преди. 
Всеки американски щат изпраща две скулптури в "Залата със статуи" на Капитолия. Тя е обширна галерия, която води до капитолийската ротонда, а вековните представители на Арканзас в нея стават все по-противоречиви поради натиска за премахването на символите на расистката Конфедерация. Арканзас обяви, че една от нейните две статуи - традиционно в бял мрамор - ще изобразява "Човекът в черно", както наричаха Джони Кеш, заради любимите му черни дрехи. Кеш, който почина през 2003 г. в Нашвил, ще бъде придружен в залата със статуи от скулптурата на Дейзи Бейтс - журналистка от афро-американски произход, повела битка за граждански права.

Все още няма коментари

Още

Продават револвера, с който се е самоубил Ван Гог

17.06.2019

695 13
Стефано Пода представя "Орфей и Евридика" на Opera Open

15.06.2019

298
Кристо отлага опаковането на Триумфалната арка заради птици

12.06.2019

1330 73

Влез или се регистрирай за да коментираш

×