Медия без
политическа реклама

Актьорът Хю Джакман се развежда след 27 години брак

Звездата от „Х-мен“ и с 13 години по-възрастната му съпруга обявиха, че се разделят като приятели

16 Септ. 2023
Хю Джакман и съпругата му Дебора-Лий Фърнес на червения килим на филмова премиера в Ню Йорк през април.
ЕРА/БГНЕС
Хю Джакман и съпругата му Дебора-Лий Фърнес на червения килим на филмова премиера в Ню Йорк през април.

Австралийският актьор Хю Джакман и съпругата му – актрисата Дебора-Лий Фърнес-Джаксън се разделят след 27 години брак, съобщи списание People, позовавайки се на специално дадено за изданието изявление на двойката. „Бяхме благословени да споделим почти 3 десетилетия заедно като съпруг и съпруга в прекрасен, изпълнен с любов брак. Сега нашият път се променя и ние решихме да се разделим, за да продължим индивидуалното си израстване“, казва се в него. Изданието уточнява, че двамата артисти слагат край на брака си по приятелски начин.

Дебора-Лий е с 13 години по-възрастна от 54-годишния днес Хю Джакман, който е един от най-успешните и високоплатени холивудски актьори. Те се срещат през 1995 г. на снимачната площадка на австралийския тв сериал „Корели“, влюбват се, а година по-късно стават семейство. По онова време Дебора е вече утвърдена актриса, а Хю е начинаещ актьор, току-що завършил драматично училище. Съпрузите споделят грижите за две деца: през 2000 г. те осиновяват момченцето Оскар Емилиан, а през 2005 г. – момиченцето Ава Елиът. Сега те са съответно на 23 и 18 години. Джакман неведнъж е споделял пред журналисти, че се чувства щастлив в брака си, и че Дебора-Лий е най-добрата майка на света.

„Нашето семейство винаги е било и ще бъде най-големият ни приоритет. Ние предприемаме тази следваща глава от живота си с благодарност, обич и доброта. Високо ценим вашето разбиране за зачитане на личното ни пространство, докато нашето семейство направлява този преход в живота на всички ни“, завършва посланието на актьорите, подписано „Деб и Хю Джакман“ с допълнението „Това е единственото изявление, което всеки от нас ще направи“.

През 2017 г. Джакман с вълнение разказа пред People незабравимите си спомени от първата среща с Дебора, когато попаднали в общ автомобил на продукцията. Тя се обърнала, свалила слънчевите си очила и му протегнала ръка: „Здравей, аз съм Дебора-Лий Фърнес, радвам се да се запознаем“. „Деб, тя беше голяма звезда… Никога няма да го забравя… Спомням си, че си помислих: „Харесвам това момиче“, призна тогава Хю Джакман.

CNN припомня, че звездата от „Х-мен“, „Престиж“, „Ван Хелсинг“, „Клетниците“ и още десетки нашумели филмови продукции публикува в Инстаграм през април любовно признание към съпругата си за поредната годишнина от сватбата им: „Обичам те толкова много. Заедно ние създадохме прекрасно семейство. И живот. Твоят смях, твоят дух, щедрост, хумор, дързост, смелост и лоялност са невероятен подарък за мен. Обичам те с цялото си сърце“…

По повод сребърната им сватба, отбелязана през 2021 г., актьорът написа, че бракът им е „естествен като дишането“, цитира Би Би Си и отбелязва, че двойката е била фотографирана заедно през юли на кортовете на тенис-турнира „Уимбълдън“ в Лондон, където са наблюдавала мача между Новак Джокович и Карлос Алкарас.

През април Хю Джакман съобщи на почитателите си чрез социалните мрежи, че тестове са показали, че има рак на кожата. За пръв път такъв му бе отстранен през 2013 г. и оттогава актьорът е претърпял поне 6 курса на лечение.

 

Последвайте ни и в google news бутон