Медия без
политическа реклама

Тръгват безплатни курсове по Excel за жени

08 Юли 2024
Pixabay

От днес до 22 юли може да се кандидатства за безплатни курсове за основни цифрови умения за жени по програма Women in tech ("Жените в технологиите”). Инициативата на Министерствoто на труда и социалната политика, Висшето училище по телекомуникации и пощи и „Хуауей Технолоджис България“ е насочена към безработни жени или тези, които търсят преквалификация, с която да придобият необходимите знания и умения, за да бъдат по-уверени на пазара труда. Това съобщиха организаторите на курсовете.

Регистрацията е отворена за желаещите да се включат в обученията през август и септември 2024 г. Те ще се провеждат в понеделник и петък или в събота и неделя в зависимост дали желаещите избират делничен или почивен ден, като първата група ще започне обучението си от 16 август до 16 септември, а втората от 28 септември и до 28 октомври, уточняват още от организаторите.

Women in tech предлага на участниците възможността да научат основни дигитални умения като работа с компютър, въведение и работа с Miscrosoft Word, Excel, Power Point и други. Програмата се води от преподаватели във Висшето училище по телекомуникации и пощи и осигурява практическо обучение на място, за да се гарантира, че на участниците се обръща индивидуално внимание и възможност за по-лесно и качествено усвояване на материала, посочват организаторите.

Желаещите могат да се регистрират от този линк. Бележка: Към 16 юли местата в курса са запълнени и регистрация вече не е възможна. Следваща възможност за такова обучение ще има през ноември, като кандидатстването ще е през октомври.

В края на май участничките във втория курс на Women in tech получиха своите сертификати в присъствието на служебния министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ваучери за обучение

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?