facebook
twitter

Автомобили

Моделите от групата на PSA покриха новите екостандарти

655
ЕПА/БГНЕС
Най-продаваният модел на Volkswagen - Golf, още няма потвърждение, че е покрил изискванията на WLTP. Одобрение за него се очаква до края на месеца, което вероятно ще доведе до по-слаби продажби за компанията през септември и октомври.

Всички леки автомобили на марките Peugeot, Citroën, DS, Opel и Vauxhall вече ще се предлагат със сертификата WLTP. Така френският алианс е първият автомобилен производител, който успя да се справи успешно с новите стандарти.

"Нашите технологични решения в областта на намаляването на емисиите на замърсяващи вещества, сред които са селективният каталитичен неутрализатор (SCR), който се използва от 2013 г. на всички наши автомобили с дизелов двигател, както и филтърът за твърди частици (GPF) за коли с бензинови двигатели, снабдени със система за директно впръскване на гориво, ни позволяват да запазим лидерството си в намаляването на вредните емисии ", коментира директорът по качество и инженерните разработки в групата PSA - Жил ле Борн.

Новият протокол WLTP влиза в сила тази година, като заменя използвания от началото на 70-те години на миналия век стандарт NEDC. Тестовете вече стават по-сложни, като се залага на повече ускорения и спирания на автомобилите. Така обаче могат да се определят по-точно нивата на вредни емисии в реални условия.

Въвеждането на новия стандарт създаде доста проблеми на други производители. При Volkswagen поне половината от новите модели все още не могат да се справят с изискванията.

"Новите тестове са много по-подробни и провеждането им отнема до два-три месеца повече. Дори моделите, които се предлагат в ограничени серии, трябва да бъдат тествани отделно. Следващите месеци ще са сериозно предизвикателство за нас", обясни Томас Зан, който е шеф на продажбите и маркетинга на Volkswagen.

Той потвърди, че бестселърът на VW – Golf, е сред моделите, които все още чакат потвърждение от властите, че са покрили изискванията на WLTP. Зан направи прогноза, че Golf ще се справи с изискванията на тестовете до края на септември.

Това може да доведе до по-слаби продажби през септември и октомври, но Зан е оптимист, че пазарът в Европа ще навакса тези забавяния през ноември и декември.

Все още няма коментари

Още

Peugeot 508 e Кола на годината 2019 на България

07.02.2019

798 3
Пропадналият варненски асансьор вероятно е останал без спирачки

06.12.2018

269 3
Масово отнемат книжките на български шофьори в Румъния

07.10.2018

2625 14

Влез или се регистрирай за да коментираш

×