facebook
twitter

Автомобили

"Ферари" прави промени в болида си за Баку

"Хонда" доставя нови двигатели за два отбора преди състезанието в неделя
262
ЕПА/БГНЕС
Руският пилот на "Торо Росо" Даниил Квят имаше проблеми с двигателя "Хонда" в Шанхай на предишното състезание, а сега японците обещаха по-голяма стабилност.

"Ферари" ще направи първите промени по болида си за сезон 2019 едва в състезание №4 - в неделя в Баку, за Голямата награда на Азербайджан. Трасето е най-бързото от всички градски в календара. А това, както и предишните три състезания, спечелени от "Мерцедес", налагат корекции в колата SF90. 

"Сребърните стрели", които имат 57 т. аванс при конструкторите, направиха някои промени в предишните състезателни уикенди. А "Ферари" се заема с това сега.

"Ще имаме подобрения за Баку като първа стъпка към развитието на SF90 - обяви шефът на отбора Матиа Биното. - След предишните три състезания, които не завършиха, както ни се искаше, стартът в Баку ще е много важен момент. Подготвихме се много добре, анализирахме всички данни, огледахме областите, в които можем да се подобрим, и работихме за адаптиране на настройките на колата и енергийния блок към характеристиките на трасето. Баку предлага много дълга права, която поставя специални изисквания към двигателя - както откъм самото вътрешно горене, така и откъм хибридните елементи."

През тази година и гумите играят много важна роля, а "Ферари" така и не успя в Австралия и Китай да ги използва правилно. Биното очаква, че те пак ще са предизвикателство пред отбора.

"Покритието на трасето е твърде гладко, така че износването на гумите е по принцип малко. Но при това положение ще бъде трудно да ги поддържаме в точния температурен диапазон", обясни той.

Промени ще има също и в "Ред Бул" и "Торо Росо". Те получиха потвърждение от "Хонда", че ще им доставят нови двигатели за уикенда в Баку. Японският производител обяви, че увеличението на мощността не е съществено, но пък е подобрена надеждността. Това е станало, след като контролен анализ е установил причината за проблемите с двигателя на Даниил Квят ("Торо Росо"), довели до смяната му след тренировка №1 в Китай.

"Този уикенд ще предоставим версията Spec 2 на нашия двигател на всички болиди - заяви Тойонару Абе, технически директор на "Хонда Рейсинг". - Една от причините да го направим за Баку е, че открихме проблема с двигателя на Квят в Китай - той бе свързан с контрола на качеството. Основните предимства на Spec 2 са подобрената издръжливост и експлоатационен живот, както и по-голяма надеждност. Също така има и малко подобрение в представянето откъм мощност".

Специално "Ред Бул" има добри спомени от Баку и "Хонда", защото именно в столицата на Азербайджан през 2017 г. Даниел Рикардо постигна първата победа на алианса "Ред Бул-Хонда".

Все още няма коментари

Още

ФИА официално одобри календара във Ф1 за 2020 г.

05.10.2019

1279 4
"Дизелгейт" е струвал 1.7 млрд. евро на "Фолксваген"

17.06.2019

495 3
Коментари на Тръмп за вноса на автомобили разтревожиха японското автомобилно лоби

21.05.2019

3739 11

Влез или се регистрирай за да коментираш

×