Медия без
политическа реклама

Учител подаде жалба в МВР за бой от ученик

07 Ноем. 2018
Снимка: Архив

Пореден случай на насилие в училище вдигна на крак властите. 11-годишно момче е прието вчера в "Пирогов" със съмнения за комоцио след инцидент в столично училище, съобщи Би Ти Ви, позовавайки се на информация от медицинския център. Детето се оплакало от световъртеж пред лекарите, които пристигнали на 8-ата минута от повикването им. Момчето заявило, че е било пребито от учителя по физическо.

Версията на ръководството на школото обаче е точно обратната. Директорът Величка Таседжикова е разказала, че петокласник е нахлул в часа по физическо на третокласниците. След опит на преподавателя Георги Георгиев да отстрани 11-годишния ученик от час детето го удря и бяга, а малко по-късно се връща с майка си, която по думите на учителите и директорката започва да ги плюе и обижда. Третокласници, които са присъствали на инцидента, също твърдят, че учителят не е посягал на детето. От училището коментират още, че петокласникът е от проблемно семейство и това не е първи инцидент, в който участва той. Проблемно дете е и по-големият му брат, който учи в същото школо.

В момента тече вътрешно разследване. Учителят Георги Георгиев е подал жалба в полицията заради инцидента. Социалните служби пък ще правят проверка в училището.