facebook
twitter

България

Подслушването по делото "Иванчева" било развален телефон

677
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Във вторник Иванчева и Петрова дойдоха за първи път без конвой и белезници в спецсъда.

По делото "Иванчева" фразата от подслушан разговор "Не искам децата да ходят в центъра" е дешифрирана като "Не искам 10%". Така в доказателствата в процеса за корупция срещу отстранената районна кметица на "Младост" Десислава Иванчева и бившата й заместничка Биляна Петрова влиза фразата за десетте процента, която прокуратурата използва, за да твърди, че двете са искали повече пари.

За грешката, която напълно променя смисъла на казаното, разказа Петрова. Според нея това не е единственото разминаване между записите и свалените на хартия доказателства. Репликата за децата е казана по повод случай, нямащ нищо общо с делото, обясни Петрова, цитирана от Медиапул. Става дума за учителка по математика от 125 училище в "Младост", която напусна и беше последвана от всички деца от класа й. Петрова имала предвид, че не иска децата да се местят. Според нея подобни грешки има много. "Има много пропуснати моменти, има съществени различия на много места, ще ги обсъждаме в съдебната зала, защото някъде са спестени имена, волно или неволно, на колеги или на други хора от Столичната община", твърди подсъдимата.

Във вторник спецсъдът отложи делото, защото апелативният спецсъд не е върнал папките. Той се произнесе окончателно за мярката на двете жени и на обвинения с тях Петко Дюлгеров и ги остави под домашен арест.

 

ДЕЖАВЮ

Грешката при дешифрирането напомня подобна по друго шумно дело - срещу някогашния шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. През 2013 г. прокуратурата започна дело срещу него, по което бе иззет тефтерът му със записки кой да се "удари" и кой да се "оправи" от комисията. Сред записаните инициали имаше и "ДП". Точно този запис обаче бе представен от прокуратурата като "10".

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пореден строеж изкарва „Младост” на протест

19.03.2019

Емил Василев

4208
"Подкупът" на Иванчева не излиза с около 2000 евро

26.02.2019

Мартин Георгиев

3141 6
Стари проблеми на София отново подпалиха протести

25.02.2019

Емил Василев

1409 3

Коментари

IvanM

Дедушка сушенньiх мухоморов нажрался, что ли?

 

Самото присъствие на заинтересувано лице в дома на представител на администрацията, особено в извън работно време, е повод за разследване.

Освен това ще трябва да 'зачистиш' комшиката и 'другия' дето ги поема през балкона (ако го намериш, де, че вече е 'изчезнал с тех'), щото това са си двама живи свидетели.

mi6osp.

 "Ало , Ваньо!!!" бе разшрифовано от прокуратурата като думи на неизвестно лице, та тук няма как да не чуят едни "Искам 10%!"от кметица . 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×