facebook
twitter

България

БНТ спря да продава най-успешния си сериал

1838
БНТ произведе пет сезона от "Под прикритие".

БНТ е прекратила отношения с глобалния дистрибутор на сериала си „Под прикритие”, като в телевизията видимо не са доволни от начина, по който продуктът се разпространява на международните пазари. Това става ясно от стенограма на среща на генералния директор Константин Каменаров и на членове на ръководството на БНТ с представители на Съвета за електронни медии.

Името на фирмата не се споменава, а от БНТ не са обявявали официално за прекратения договор. Каменаров разказва на членовете на регулатора, че отношенията с фирмата били „оплетени” и че работата била „неясна”. „С г-жа Асенова (финансовия директор на БНТ – б. р.) сме се разбрали точно това най-накрая да ви го кажем. Всички сме безкрайно любопитни по този въпрос (какъв е ефектът от продажбите на „Под прикритие”). Това, което мога да ви информирам на прима виста, защото все още сглобяваме цифрите, за да имаме яснота, да „ударим чертата”, е, че прекратихме всякакви отношения с „продавача” на този продукт, защото работата е неясна. Не е ясно кога, какво, при какви обстоятелства, защо…”, признава шефът на БНТ.

„Едни оплетени отношения, които не могат да се разберат от договора, който е подписан за продажбата, в смисъл с даване на правото да се продава сериалът. Обвързани са с различни срокове, всеки сезон е с различен срок, не е известна началната дата, от която започва да тече този срок, доста са оплетени отношенията”, допълва членът на управителния съвет Зина Трифонова. 

От БНТ не отговориха на въпросите на „Сега” как се казва фирмата, какви са причините за прекратяване на отношенията с нея, кой и кога е сключил договора, какво се разбира под "оплетени" отношения. Не бе предоставена информация в колко и кои държави е продаден "Под прикритие" и какви са приходите от началото на дистрибуцията му досега, както и каква част от тях са постъпили в телевизията. Не става ясно и дали има забавени плащания и очаква ли БНТ още пари от дистрибутора или от чужди телевизии.

 

СЕРИАЛ

„Под прикритие” започна да се излъчва по БНТ през 2011 г., като бяха произведени пет сезона. Последният епизод беше показан през юни 2016 г. Преди старта на финалния сезон през 2016 г. бившият програмен директор на телевизията Севда Шишманова обяви, че сериалът се гледа "на 184 територии на 3 континента, като връща на БНТ близо 1 млн. лв. на година само от дистрибуция".

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Арх.Мирянова: Цветанов оцени мощната енергийна защита на сградата от псалм 91

20.03.2019

722 5
Свидетели потвърдиха показанията си за убийството в Борисовата градина

20.03.2019

977 5
Без дебат депутатите изслушаха кандидата за подуправител на БНБ

20.03.2019

186

Коментари

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

митовски е зинал  явно.

sega_censored

Има хляб в този сериал, само чакат да падне Бойко и го продължават. Няма как да стане сега, докато е действащ министър-председател няма как да се опише във филм мутренския му период.

Ще поживеем ще видим.

Rio

Коко май пак е взимал извлек... с тоя изказ на това ми прилича.... 

 

Апропо - него не го ли осъдиха за шофиране в пияно състояние? Не трябваше ли това автоматично да го "освободи" от поста, така галантно дарен му от ГЕРБ? 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×