Quantcast
Българин се нареди сред най-богатите предприемачи в света | СЕГА
facebook
twitter

Първа страница

Българин се нареди сред най-богатите предприемачи в света

3 335
 Profit.bg
Владимир Тенев и Байджу Бат

Млад българин влезе в групата на най-богатите предприемачи и инвеститори на планетата, начело на която е звездната тройка  Джеф Безос, Бил Гейтс и Марк Зукърбърг.  Владимир Тенев, съосновател на  платформата Robinhood Markets, е сред 11-те нови милиардери от технологичния бизнес през 2018 г., показват световните класации по благосъстояние. 

Българинът Владимир Тенев (на 31 год.) и неговият партньор Байджу Бат са създатели на Robinhood Markets - онлайн платформа, която позволява на инвеститорите в САЩ да търгуват с ценни книжа и криптовалути, без да плащат комисиона за всяка трансакция. Техните дялове в Robinhood Markets се оценяват на по 1 млрд.  долара.

Милиардерите по света се наблюдават от специални индекси и класации - като подготвяните от финансовите издания Bloombеrg и Forbes. Класациите вземат предвид нетното състояние на най-заможните хора. През последните 4 години технологичната индустрия доминира ранглистата. 

Сред новите попълнения за 2018 г. според Блумбърг са чехът Павел Баудис, съосновател на компанията за киберсигурност Avast, Араш Фирдоси, съосновател на услугата за споделяне на файлове Dropbox Inc, Даниел Ек, съучредител и директор на шведската платформа за стрийминг на музика Spotify и др.

 

Още

Всеки пети пенсионер се пенсионира на над 66 г.

18.12.2019

ЯНА НИКОЛОВА

25627
КЕВР призна, че вдига цената на водата на сляпо

18.12.2019

МИЛА КИСЬОВА

8193
Страсбург осъди Норвегия за отнети деца

18.12.2019

18571