facebook
twitter

Горещи новини

Тръмп: Русия напълно контролира Германия

Американският президент отново настоя ФРГ да увеличи военните разходи
3888
ЕПА/БГНЕС

Президентът САЩ заяви, че Германия се контролира напълно от Русия, съобщи РИА"Новости".

"Германия годишно плаща милиарди на Русия, а ние защитаваме тази страна от Русия. Те строят газопровод, чиято цел е да вкара милиарди долари в руската хазна. Смятам, че това е съвършено неприемливо", казва Тръмп в разговор с Йенс Столтенберг, ген. секретар на НАТО.

Тръмп критикува от месеци германо-руския газопровод в Северно море. САЩ разглеждат Европа като важен пазар за техния шистов газ. 1200-километровият газопровод Северен поток 2 трябва да доставя газ до средна и централна Европа.

Той отново подчерта, че ФРГ плаща малко над 1% от БВП в НАТО. Според Тръмп ситуацията е несправедлива. Американският президент е в Брюксел за срещата на НАТО, която започва на обяд с официална церемония.

Преди срещата Меркел се съгласи да повиши разходите за Бундесвера на 1.5% до 2024 г. Столтенберг коментира тогава: Все пак това не са 2%.

 

136

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Конституционният съд отказа да разгледа Закона за горивата

22.02.2019

85
ЕС очаква Тереза Мей да поиска 3-месечно отлагане на Брекзит

22.02.2019

574 11
Депутати на БСП пак вземат командировъчни

22.02.2019

968 12

Коментари

Страници

Ohubohu
снимка на Ohubohu

Те строят газопровод, чиято цел е да вкара милиарди долари в руската хазна.

Вярно ли, така е казал? :) Как ли ще прекарат милиардите през тръбите? Сигурно с помпите за газ!

buratinob

Доларът е доста газообразна субстанция.

Даже Дончо го е забелязал.?

провинциалист 2

Че къде ли се дянала италиаската мафия?

Спомням си преди време една статия, където се обясняваше, че Германия се контролира от бившите кгбисти  („Сименс„, „Франкфуртската борса„ и др) , и от ит. мафия „Коза ностра„  50/50

Тръмп нещо ще да ни будалка.?

Асол
снимка на Асол

А, сега де! Работата започва все повече и повече да лъсва - за трети път всичко ще мине за сметка на "истинските европейци" този път маскирани като ЕС и во главе отново с Германия. Ингилизите се изнизаха, разръчкаха за довиждане "жертвите на руската заплаха" и като нищо впоследствие ще се изметнат по стара традиция. Турция минава в пълен неутралитет и ние...отново сме там, където не трябва да бъдем - оркестърът на Титаник продължава да свири фалшиво. Изобщо картинката се намества ужасяващо подобно.. само, дето поради "великото преселение" от драги гости няма да има план "Маршъл".?

ЗИП
снимка на ЗИП

Това е така. Съвсем нормално е за глобална империя, като Русия да контролира, коя да е европейска държава !

 

:)

ЗИП
снимка на ЗИП

Тръмпи казва на Меркел :

 

Ако искаш да те защитавам ще "кихаш" милиарди долари в моя джоб. Иначе те оставям на  моя "партньор" Влад. А той е мноо зъл.....

 

 

Харесва ми този "откровен стил" и  загърбването на дипломацията. Нещата трябва да се казват точно и ясно без преструвки.

 

:)))

 

 

skyspirit
снимка на skyspirit

Ако искаш да те защитавам ще "кихаш" милиарди долари в моя джоб. Иначе те оставям на  моя "партньор" Влад. А той е мноо зъл.....

От кого/кой Тръмпета иска да пази Германия? От парньора Влад? От иранците? Марсианците? 

 

Тръмпета довечера ще го успокоят, като му извадят сметките - 50 хиляди ботуша в немско му носят ХХХХХХХ $ чрез гарантиране на "пазарна конюнктура" на многобройните американо-германски глобални корпорации.

Уиндрайд

Хохохо,

 

Започва да става феерично. А ся - КЛЪЦ на тръбичките алкашки и по малко парички за Путито. Кат има по малко парички, по малка доза руско безумие ще трови цяла Европа..

skyspirit
снимка на skyspirit

Пита ли Монсанто/BASF/Thyssen/Siemens етц. какво мислят по въпроса? Айде, остаи чорбаджиите, ама там са стотици хиляди бачкери, които са синдикално сдружени, а те гласуват. ?

stef959 2

По-малко парички за Путито /по -горния/ и или мръзнем назима, или горим кюмюр и дишаме ЧИСТ въздух

rover
снимка на rover

която ще се топли и ще произвежда като гори оборска тор.

ех, мъка евро и трансатлантическа! ?

JollyRoger's

Дончо пак набива ценни мисли в канчето на буфосинхрониста Столти.

По всички тЪрби и маркучи жълтиците трябва да текат само към USofA! Това е върховната повеля на демокрасито! Иначе - бомбинг! Точка!

Philip_J_Fry
снимка на Philip_J_Fry

Проблема не е Русия а САЩ и това че те са окупирали Германия. Колко окупациони бази има САЩ в Германия? Същото е и в България държавата създала Ал Кайда и ИД има окупациони бази из цяла Европа. Докато Европа не изгони и последният американски войник от своя територия няма да има шанс за развитие.  

Иначе Тръмп е като булдозер.Големи приказки ама да видим дали европейските смешници ще клекнат

ЗИП
снимка на ЗИП

Меркел е марионетка на Путин и естествено ще отсвири Тръмп . 

 

Мирисът на природен газ ще я омаломощи. Германия не може да съществува без "преференциалните цени" на руския газ.

 

:))

Butch
снимка на Butch

Има виждане да се прави Елба по - дълбока. Уж да влизали по-големи кораби до Хамбург. Друго виждане е: Да могат американските самолетоносачи да правят "приятелски посещения" на ханзата.?

 

Това по повод на "бомбинг"-а.

rover
снимка на rover

природният газ не мирише, зип-е.

провинциалист 2

Ако искаш да те защитавам ще "кихаш" милиарди долари в моя джоб. Иначе те оставям на моя "партньор" Влад. А той е мноо зъл.....

 

Така е!

Един куп цветни революции направихте, цяла Исламска държава спретнахте, и не купихте нито една американска пушка, нито един американски патрон.

Е, сега ще си понесете глобата.

Асол
снимка на Асол

Аналитичните възможности на партнериата са потресающи! Откъде накъде трЕбва да се мисли, какъв е начинът за поддръжка на "високи технологии" и стандарт. Става феерично ....ние вече сме у Феерията, независимо от разни бодряшки подвиквания

SINDBAD

Ти да видиш- това сега ли го открихте!

 

Но я да поровим малко из документите, че да видим кой е БАШ ОКУПАНТА

 

През 2007 г. се появи книгата "Немската карта" на ексшефа на военното контраразузнаване на ФРГ Хелмут Комос. Той твърдеше, че съществува таен държавен договор от 21 май 1949 г., в който, с графа "Строго секретно" са изложени основните ограничения, въведени от трите западни страни – победителки – САЩ, Англия и Франция, за суверенитета на ФРГ. С него всеки нов канцлер преди да положи клетва е длъжен да подпише в САЩ документ, получил названието "канцлер акт". Според Комос договорът ще действа чак до 2099 г., което означава, че ФРГ продължава да е окупирана държава, без национален суверенитет и международна юридическа субективност.

Тази информация беше потвърдена и от Егон Бар, в миналото съветник на Вили Брандт, канцлер на ФРГ от 1969 – 1974 г. През 2009 г. Бар сподели, че Брандт е трябвало да подпише унизителни документи, ограничаващи суверенитета на ФРГ. Брандт е направил това след като е разбрал, че подобни документи преди него са подписвали трима предишни канцлери на ФРГ.

Леля_Стойка_III

Кой е тоя Хемут Комос? Да не става дума са Герт-Хелмут КОМОСА?

dissidentbg

Защо Тръмп не каже за втечненият газ, който поляците внесоха от САЩ с много фанфари и хвалби? Ре-газифицираха го и го продадоха на Украйна, която е готова да яде торба сол на инат. И защо не последва втора доставка за Полша?

 

Германия НИЩО не влива в Русия. Германия купува.

 

Що се отнася до парите които дава Германия за НАТО, то те са 14.76% от бюджета. На САЩ са 22.1%. Но изказванията на Тръмп вършат работа сред простолюдието.

 

https://www.nato.int/cps/ie/natohq/topics_67655.htm

 

 

66

ЧЕ то "бюджета" е за кафе паузите.

Даже за румсървис не стига :D

dissidentbg

ЗИП

Меркел е марионетка на Путин и естествено ще отсвири Тръмп .

 

Откъде ги измисляш тези неща? Какво общо им Меркел с газ?

Руският газ е нужен за индустрията на Германия и е над всяка политика. Чист бизнес.

 

Германия не може да съществува без "преференциалните цени" на руския газ.

 

Тази глупост пък откъде изрови? Германия НЕ КУПУВА НА ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ.

Pegpec3aEC

Айде,  и Дон Тръмпионе се изсгугни. В матряла е пропуснато как Тръмп се оплаква, че Германия получава 60-70% от енергията си от Русия и как ТОВА Е ЛОШО ЗА НАТО. Сгугу, муги, евроатлантици да обяснят дали НАТО=САЩ и как ще е добре ако Германия купува газ на двойни цени от САЩ. Иначе УААА, СВОБОДНИЯ ПАЗАР, НЕВИДИМАТА РЪКА, УААА, ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, ъ, ъ, пръц, американските интефеси имах предвид. 

А Дончо си вкара голям автогол, точно преди срещата с Путин. 

bobone

*

Гарван
снимка на Гарван

Дончо направо попиля евроатлантическите ценности :)

bombastic1
снимка на bombastic1

Не се карайте, Меркел е двоен агент ?

JollyRoger's

Как ли е "новичок" на германски? Сигурно в библиотеката на Конгреса знаят...

bombastic1
снимка на bombastic1

ха ха ха, без значение е... бабка да внимава като си слага очелките ?

Penchobre

Какъв непосредствен и естествен човек е Тръмпи! Нещата са прости - "Дал Кольо - Зел Кольо". А те му се глезотят! За кого беше казано "Прост, как правда"? ?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×