Quantcast
Съдът разпореди експертиза на почерка в тефтерчето на Иванчева | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Съдът разпореди експертиза на почерка в тефтерчето на Иванчева

1430
Илияна Кирилова

Специализираният наказателен съд разпореди да бъде направена експертиза на почерка в тефтерчето на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, което беше намерено при задържането ѝ в центъра на София миналия април, съобщава БНР.

В съдебната зала днес стана ясно, че в него са намерени записки с чужд почерк. Целта на експертизата е да установи дали това не е почеркът на някой от другите двама подсъдими по корупционното дело - бившата заместничка на Иванчева, Биляна Петрова, и бившият районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. 

Тефтерчето, заедно с намерените белязани пари при задържането на тримата на 17 април 2018 година, са основните доказателства, с които прокуратурата ги обвинява, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин, добавя Националното радио.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

3059 13
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3318 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

1048 6

Коментари

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

А почерка на намерилия тефтеря не се ли сетиха да проверят?

генек

Бре, сега няма да изчезне като онова - прословутото тефтерче на Златанов...

Че иначе трябва цялото дело да закрият...

Впрочем, какво ли пише в тефтерчето, та търсят кой го е писал? И, ако е почеркът на Петрова в текст"Чаша брашно, щипка сол, бакпулвер, две яйца..." - колко е важно за делото?

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

О, важно е Генек. Да си видял жена да си дава тефтерчето или чантата?  Парите ту ги връщаха на Ваклин, ту ги намираха (при това вече се оказа че са донадени- купюри не съвпадат с описа), сега имаш и дописан тефтер.

скайспирит

Пече се страшна глоба от всичко що е международно съдилище. Лошото е, че всички ние ще плащаме, а ЦвЦв, Гешефци, Мами и пр. нищо няма да усетят. 

mitkomm

Не мога да си обесня едно нещо:Ако си стругар и направиш брак, ще те накарат да платиш брака и ще те натират като куче без да ти платят.А за тия, които не са си свършили работата т.е. дали са брак и държавата е осъдена в Страсбург ще плащаме ние- защо, да ги плащат тия които са дали брак иначе това безобразие ще продължава до безкрайност.Бръкни му в джоба с 100 хиляди лева за поръчката та да знае следващия път, ако има такъв, какво да прави!

navara

Половин милион евро само за подкуп в страна която нищо не произвежда... Откъде такива пари се въртят на територията? Май трябва да спират еврофондовете, да разберат някои цената на парите. Едно време в пика на сомалийските пиратствания, един колограм ориз струваше 100 евро в селата по крайбрежието. Много пари от корабни откупи се завъртяха там и това беше ефекта върху цените на на практика всичко.

ГАМЕНЧЕТО

Сега разбрах че светналата елха била само от коледния репертоар.

Едни въпроси бяха зададени в предната статия за Иванчева ма тишината многу силно кънти.

Danibus

Не знаех, че халваджийските тефтери са основно доказателство в българския наказателен процес. Че и психологическа/съдебно-подчертава експертиза ще правят на писаното в тефтеря. 

Danibus

Ясно написах графологична експертиза и съдебно-почеркова,а  какво чета в поститга си по-горе.

paragraph39

/:/ Тефтерчето, заедно с намерените белязани пари при задържането на тримата на 17 април 2018 година, са основните доказателства, с които прокуратурата ги обвинява, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин, добавя Националното радио.

.........................................................................................................................

Тефтерчето и написаното в него може да е УЛИКА, но НЕ е Доказателство!!!

Дори и в тефтерчето да пише "Взех подкуп от А- в размер ххх лева..."/ или друга валута/.

Самото вземане трябва да се докаже- с Доказателства! Както и, че е тъкмо Подкуп/подкупване/, а НЕ друго!

Лoвkия

Току-що по телевизора показаха факсимиле от въпросното тефтерче.

Има цели страници, на които няма текст, само числа, знаци за умножение, инициали, тук таме по некое именце...

 

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

и тук -таме някой дописал в щедро оставените бели странички?

Лoвkия

Има и такива, не споря.

Макар че не го показаха целото...

Влез или се регистрирай за да коментираш