Медия без
политическа реклама

Шефът на НСО е подал оставка пред президента

Правителството съгласува освобождаването на ген.-майор Данчо Дяков от поста

21 Авг. 2019Обновена
Снимка: Архив

Правителството прие решение, с което дава съгласие генерал-майор Данчо Дяков да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана считано от 30 август 2019 г. Това съобщава Правителствената информационна служба. 
В съответствие с чл. 7. т. 1 от Закона за Националната служба за охрана освобождаването на началника на службата се извършва след съгласуване с Министерския съвет. 
Всичко това означава, че инициативата за смяната идва от президента. От Преазидентството обясниха, че всъщност Дяков си подал оставката по лични причини без да уточняват какви точно. 

Дяков беше назначен също толкова неочаквано в началото на миналата година, колкото неочаквано е освободен сега. Тогава той беше съветник по военна сигурност на президента Румен Радев и минаваше за един от най-близките му хора. Дяков стана шеф на НСО  на мястото на Ангел Антонов, който пък бе пратен консул в Санкт Петербург. Тогава се предполагаше, че президента иска да сложи верен човек на НСО и поставянето на Дяков се отчиташе като негов успех в това отношение. 

 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?