facebook
twitter

Горещи новини

Саудитска Арабия преговаря с Русия да прави калашници

1142

Саудитска Арабия и Русия преговарят за лицензирано производство на автомати „Калашников АК-103“, предаде БГНЕС. Тази тема беше обсъдена на последните разговори между двете държави, заяви Мария Воробьова, говорителка на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество, пред РИА „Новости“ в неделя на изложение в Дубай.

"В момента саудитската страна води преговори за лицензираното производство на автомати „Калашников АК-103“. Тази тема беше засегната и по време на неотдавнашна двустранна среща на лидерите на нашите държави, бяха постигнати споразумения за практическото изпълнение на проекта", каза Воробьова. Тя подчерта, че ще може да се говори за конкретни условия и детайли само след подписване на договора.

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ се притеснили за 50-те си ядрени бомби Б-61 в Турция

18.12.2019

14164 20
Меркел не одобрява американски санкции за "Северен поток 2"

18.12.2019

1416 14
В Словакия падна забрана за 50-дневно социологическо мълчание

18.12.2019

570

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Очертава се поредната геополитическа катастрофа за реднеците след тези с Иран и Турция !

 

Рияд по-всичко изглежда се насочва към закупуване на големи количества руско оръжие. Калашниците ще бъдат най-малката от всички бъдещи сделки...

 

:)

 

 

Boris65

Руски боклуци, добре че нашите инженери подобриха калашкика. Калашника е копие от шмайзера не немският инженер Курти Шнапса.

Invisible

   Дано се намерят смелчаци, които да си купят калашници произведени от арабите.

   Като изключим петрола, какво друго произвежда Саудитска Арабия?

Boris65

Демокрация и борци за демокрация и прогрес !

harmless
снимка на harmless

Никой не е очаквал да е производство на тостери или хладилници, нали ?

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Калашниците са смешка в сравнение с това (инфото е от днес): 

 

Россия и Саудовская Аравия обсуждают условия реализации контракта на С-400

"С Саудовской Аравией в 2017 году подписан контракт на поставку ЗРС С-400 "Триумф". В настоящее время мы с партнерами обсуждаем взаимоприемлемые условия для вступления данного контракта в силу", - отметили в ФСВТС.

Кроме того, в ФСВТС не исключили возможности выстраивания национальной системы ПВО Саудовской Аравии с использованием и других российских комплексов. "С Саудовской Аравией в предварительном плане обсуждаются возможности по развитию их национальной системы ПВО с использованием российских систем и комплексов", - добавили в ФСВТС.

 

https://tass.ru/armiya-i-opk/7136757

Boris65

Руски боклуци ! Не струват , никой не ги купува. Освен бедни нещастни държави какато саудитска арабия която няма пари за истинско оръжие - американско , немско, френско , купува руски боклуци дето не могат да стрелят. 

Курти влезе

Саудовските араби ще произвеждат?! Те могат само да добиват и то с чужди техники, технологии и специалисти. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Шмайзера е германски боклук.

 

Истината е в Калашников. Автомата който преобърна света с краката нагоре !

 

:)

 

Над 100 милиона произведени бройки, има го на знамената на някои държави. С този автомат са направени десетки революции и въстания...

Мошеник

Нека купят правата саудитците, пък ще се намери, кой да ги произвежда автоматите;), грижи не берете за арабите!

Диагностик

Българските автомати имат по-голям ресурс от руските и стрелят по- точно. Цената им на международния пазар е по-висока.

peniko

Колега, съгласен с това което сте написал, но има една подробност ..... Преди 6-7 год по "невнимание" или не се оказва, че нашият Арсенал е изул гащи, в смисъл, че не си е защитил достатъчно добре изделието (говоря за Щатите) и бива "прецакан" от америчкия си партнер. Та в момента има фирма Арсенал в Аризона, ама тя няма нищо общо с БГ. Произвеждат и продават сякакви Калаши и за да държат цените казват "Произведено по оригинална българска технология" с Х% оригинални части.

urupuchi

Българските афтомати са хуманни и носят мир и дружба меж народити, докато руските сеят смърт! Изберете българското.

марк

 

 

 

                    И всичко това от един добре премерен удар по нефтопреработващата  промишленост на СА от иранците (дали само ) чрез хутите .

аиг3

Смешки! Обвиняват ни нас, че снабдяваме с оръжие(официално продавано на саудитците) терористите в Сирия. Но да им  се доставя оръжие, от което и тя да печели Русия няма против. Нищо, че ще се използва в Сирия, в Йемен и кой знае още къде.

Агитката даже се радва, Но иначе е лошо да се продава на чаршафите.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Някои още не са разбрали, че вече почти няма на кого да се дава това оръжие. Щото СА даваше оръжие на ИДИЛ, а не, да речем, на Ал-Нусра. 

vasilevil

Зъ руския автомат се бие цял свят.

vasilevil

Най добрият автомат в света.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

На "свободния" пазар най - добре се котира качеството.

:) 

аиг3

Някои още не са разбрали, че вече почти няма на кого да се дава това оръжие. Щото СА даваше оръжие на ИДИЛ, а не, да речем, на Ал-Нусра. 

 

Тъкмо обратното Нусра и разните уж  умерени се пръкнаха точно в помощта на СА и те ги поддържаха, с благосклонността на САЩ. От нея получаваха оръжие и пари.Вече част от тях са под крилото Едоган-съюзник на Путин(по ЗИП) Ислямска държава е несистемен играч. Те отричат всяко друго ислямско управление, включително и саудитското, защото не отговаря на техните средновековни  представи . С идеята да създадат нов халифат в целия свят. По този начин те са проблемни и за такава сатрапия като Саудитска Арабия. Няма мюсюлманска държава, която да подкрепя. Реално дори и официалният ислям и най-авторитетните ислямски  религиозни фигури отричат разбиранията на ИД

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Погледнах-оказа се че преговарят от 2017. Може и да стане, инш Аллах.

peniko

Чисто технически - АК отстъпва по т. нар. "конструктивна точност" (inhererited accuracy) на американските си събратя, но за разлика от тях гърми без проблеми и на север (влага и студ) и на юг (жега и прах) с почти никакво обслужване. 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Тъкмо обратното Нусра и разните уж  умерени се пръкнаха точно в помощта на СА и те ги поддържаха, с благосклонността на САЩ. От нея получаваха оръжие и пари.

 

Е, затова Саудитска Арабия е признала Ал-Нусра за терористична организация. 

Логиката нещо отсъства. 

аиг3

А ИД не са ли признали за терористична организация? Страхотна логика.

Всъщност Нусра отдавна не се казва така и официално се отказаха от Ал Кайда, на които се водиха клон. Потърси и ще видиш под какво име се подвизават сега. Това за мен си е просто камуфлаж, но е факт. И под този камуфлаж си действаха. Много ще се изненадам ако ми намериш кога СА са ги признали за терористи и под какво име. А и не са само Нусра. Една сурия групировки са.

п.п С-400 ще ги ползват срещу атаки като тези на хутите като онази наскоро. Аз лично съм на страната на хутите, които са подкрепяни от Иран за Русия не знам. Абе важното е да върви бизнесът.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Saudi Arabia has formally designated the Muslim Brotherhood a terrorist organisation.

An interior ministry statement also classified two jihadist groups fighting with the Syrian rebels - the Nusra Front and the Islamic State in Iraq and the Levant - as terrorist groups.

 

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-26487092

 

 

Eто и едно матриялче за подкрепата на ИДИЛ:

 

https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysi...

Аладар

Ще учат робота Федор да стреля с калашник https://m.youtube.com/watch?v=HTPIED6jUdU

Влез или се регистрирай за да коментираш

×