facebook
twitter

Горещи новини

Русия напълно прекрати сътрудничеството си с НАТО

1770
ЕПА/ БГНЕС

Русия и НАТО изцяло са прекратили сътрудничеството си по гражданска и военна линия, заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко, цитиран от руските медии. "Самото НАТО се отказа от позитивна програма в отношенията с Русия. Тя не съществува. И досега няма признаци, че НАТО знае как да излезе от тази задънена улица", отбеляза той. Заместник-министърът на външните работи на Русия определи като абсурдно решението на алианса да прекрати нормалните работни контакти по военна линия, отбелязвайки, че сигурността в Европа до голяма степен зависи от отношенията между Русия и НАТО.

Според Грушко, Алиансът бил отишъл твърде далеч в нагнетяването на конфронтация с Русия. "Парадоксално, но днешните отношения между Русия и НАТО напомнят изключително много за "нормалното" състояние на нещата, при които е създадено НАТО - по време на студената война. Отново задействаха "доктрината Армел": диалог и възпиране. Само че в тази формула сега има много възпиране и малко диалог", подчерта Грушко. Той заяви, че общите военни разходи на страните от НАТО през миналата година са надхвърлили 1 трлн. долара, което е 22 пъти повече от руските военни разходи.

В същото време Грушко подчерта, че Москва нямало да участва в надпреварата по увеличаване на военните бюджети с НАТО, а разчитала на "икономически, прецизни и ефективни средства". "Що се отнася до въоръжен конфликт с НАТО, всички здравомислещи се надяват, че това няма да се случи. Това би било катастрофа за цялото човечество. Сигурен съм, че Вашингтон и Брюксел разбират това", добави той.

Ключови думи:

Русия, НАТО, сътрудничество
38

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Путин и Ким Чен Ун се срещат във Владивосток

25.04.2019

945 19
Ким Чен-ун е пристигнал в Русия с частния си влак

24.04.2019

959 26
Русия заплаши със спиране Twitter и Facebook

23.04.2019

199

Коментари

Страници

Венецуел Крепим...

Отговорът е в заглавие 2 параграфа надолу"РУСИЯ ЗАПЛАШВА..."

Българският народ казва " каквото повикало-това се обадило"

 

Как пък нито една едничка от страните със "съветско присъствие" след ВСВ не заобича паретнки и миризливи ботуши

 

 

Тони Йорданов

  Така трябва и да бъде. Нека рудиментите от времето на Белязания да останат в миналото.

Sine_metu

Кои „рудименти“?

Руското стратегическо партньорство с Индия започна още при Брежнев. Доскоро пазех една снимка отпреди 40 години, Брежнев разговаря с Индира Ганди. Пазех я понеже с курсив отдолу пишеше „връзката е осъществена с досега неизвестни на науката физични принципи“.

Горбачов възроди стратегическото партньорство с Китай. Елцин създаде ШОС въз основа на неговите договорки.

А пък на нас просто заявиха

„От днес ни лаете безплатно. Колкото искате, но сиренето е с пари“

Тони Йорданов

Дописката е за отношенията Русия - НАТО. Говоря за Хелзинската харта и всякакви други хартии, като  "ДОВСЕ", и"Открито небе"

Антей

!

Ми то вече - да пускат изтребителите и да изтребят 

това полудяло човечество.

 

Има ли смисъл от това безумно повтаряне - оръжие, въоръжаване,

и пак оръжия, въоръжаване, крилати или безкрили ракети,

и прочие безумие..

 

Това разумно човечество ли е според вас, хора мили,

или някакъв побъркан зверилник?!

☝️

 

Миряна Б.

 

Да сме чули,видели някога някой от и около Нато да изрича нещо разумно, добро, градивно и човеколюбиво? Сигурна съм, че и домашните им любимци ги ненавиждат пасивно, заради  едната храна, не заради добротата им. Те нямат кьорава добродетел. 

 

О, ако хората от целия свят се обединят в постоянни протестни митинги, дали ще ъдат разстреляни или пактът ще си духне под опашката?

 

махай се, НАТО, най-мръсното петно връз човешката история!

NATURAL

Колко човека са убили НАТО и колко са жертвите на Сталин, Мао и Кимчетата ???? Хиляди пъти повече. И то главно от собстените им граждани ... Историята помни мръсните петна ....

Nashenec

Вероятно нападението на Ирак, Сърбия, Либия и Сирия са нищо ?

А да не говорим, че най-големите геноциди в човешката история са дело на двете основни англо-сакски държави ?

А може би германците не са част от НАТО?

А за франсетата и техните действия в Африка и Индокитай този век ?

Добави Белгия с нейните африкански мисии ?

 

Още трябва ли? Щото всички си спомняме кой пусна атомна бомба над жилищни зони и то без да има никакво военно значение тази бомбардировка ?  И за концлагерите за всички американски граждани от азиатски произход в американските територии по времето на ВСВ - някой спомня ли си колко са умрелите там ?

Аман от пишман тролове !!! Измислете поне нещо по-интелигентно от класическото комунистическо изкривяване на историята чрез скриване на фактите. Нали уж срещу това се борите и заклеймявата ?

lieutenant_colonel

Естествен член на бригадата на д-р Гьобелс?

inventus

Което значи че сме на една миша стъпчица от войната.

Sine_metu

Спинкайте спокойно с Антей.

Толкова луди нема ни тука, ни оттатък

Антей

!

Абе луди, луди, ама колко да са луди, де?

И оттатък, и тука. 

...

Ей, от онези дни - македонски експерт казва:

 

Няма нужда България да праща хеликоптер в планината

"Солунска глава" за  да търси разбилият се наш самолет,

 

защото Македония, пардон Северна Македония,

има повече хеликоптери от България!

Край на цитата.

....

Е, това нормално ли е?

България дето в началото на 20-ти век има най-голямата военна

авиация в света?

Ще има док.филм по БНТ по темата,

гледайте....

....

 

Второ, Щатският президент след парада на 9 май

или след демонстрацията на най-новите оръжия на Русия беше,

 

се похвали по детински с нещо от рода на:

Ние пък имаме лъч като на Дарт Вейдър ...

...

Тъй че луди, луди, ама колко да са луди?!

⚠️

Миряна Б.

 

 

Беше война 

Миряна Башева

Червени коне

юздите си влачат.

Беше страшно клане

и ги няма ездачите.В железния зной

догарят два танка

като заупокой.

И ги няма останките.Отровни мъгли

и облаци шетат,

просто като че ли

я няма планетата.Мъждука луна

с лице анемично,

подобно жена,

която е ничия.Ти мислиш, луна,

че още те викат.

А беше война.

И няма,

няма,

няма никой!

цензура

Време е да си ходим обратно дома 😊

Венецуел Крепим...

Разправят, че през февруари—март 1938 г. НКВД получава секретна инструкция: да се намали броят на затворниците! (Не чрез освобождаването им, разбира се.) Не виждам тук нищо невъзможно: това е логична инструкция, тъй като не достига нито подслонът, нито облеклото, нито храната. ГУЛАГ изнемогва.

            Именно тогава се натръшкват да гният страдащите от подагра. Именно тогава началниците на конвоите започват да проверяват точността на картечния си прицел по препъващите се зекове. Именно тогава всяка сутрин дневалните измъкват след дежурство мъртъвците и ги нареждат на купчини.

            На Колима — този Полюс на студа и жестокостта в Архипелага, същият този прелом се извършва с рязкост, достойна за Полюса.

            Според спомените на Иван Семьонович Карпунич-Бравен (бивш командир на дивизия 40 и командир на корпус 12, умрял неотдавна, без да завърши записките си, останали разпокъсани), на Колима се установява неописуемо жесток режим на хранене, работа и наказания. Затворниците гладуват до такава степен, че на извора Заросший изяждат трупа на кон, пролежал през юли повече от седмица, който вони и целият гъмжи от мухи и червеи. На рудника Утиний зековете изяждат половин бъчва грес, докарана за смазване на ръчните колички. На Милга се хранят с лишеи като елените. При затрупване на проходите със сняг раздават за далечните мини по сто грама хляб на ден, без никога да отпуснат за минал период. Безбройните „мръшляци“, неспособни вече да вървят, са мъкнати с шейни от други „мръшляци“, още не толкова отпуснати. Изоставащите ги бият с тояги, насъскват кучетата. По креме на работа при 45 градуса под нулата им забраняват да кладат огньове и да се греят (на криминалните това се разрешава). Самият Карпунич изпитва и „студено ръчно сондиране“ с двуметрова желязна сонда и извозването на „торфовете“ (земна маса с чакъл и обли камъни) при 50 градуса под нулата върху шейни, в които се впрягат четирима души (плазовете са от сурово дърво и кошът върху тях — от сурови дъсчени капаци); като пети човек при тях върви бутач от апашите, „отговарящ за изпълнението на плана“, който ги бие със сопа. А ето как началникът на лагпункта Зелдин наказва неизпълняващите нормите (а какво ще рече — неизпъллняващи, след като изработеното от тези по Петдесет и осми член винаги измамнически се приписва на криминалните?): зимно време в забоя съблича хората голи, облива ги със студена вода и ги кара да се прибират тичешком в лагера; през лятото пък — отново ги съблича голи, ръцете им се връзват отзад за общ прът, и ги оставя приковани под облаци от комари (войникът от охраната стои с противокомарна мрежа). Най-сетне, просто ги бият с приклади и ги затварят в карцери

Разправят, че през февруари—март 1938 г. НКВД получава секретна инструкция: да се намали броят на затворниците! (Не чрез освобождаването им, разбира се.) Не виждам тук нищо невъзможно: това е логична инструкция, тъй като не достига нито подслонът, нито облеклото, нито храната. ГУЛАГ изнемогва.

            Именно тогава се натръшкват да гният страдащите от подагра. Именно тогава началниците на конвоите започват да проверяват точността на картечния си прицел по препъващите се зекове. Именно тогава всяка сутрин дневалните измъкват след дежурство мъртъвците и ги нареждат на купчини.

            На Колима — този Полюс на студа и жестокостта в Архипелага, същият този прелом се извършва с рязкост, достойна за Полюса.

            Според спомените на Иван Семьонович Карпунич-Бравен (бивш командир на дивизия 40 и командир на корпус 12, умрял неотдавна, без да завърши записките си, останали разпокъсани), на Колима се установява неописуемо жесток режим на хранене, работа и наказания. Затворниците гладуват до такава степен, че на извора Заросший изяждат трупа на кон, пролежал през юли повече от седмица, който вони и целият гъмжи от мухи и червеи. На рудника Утиний зековете изяждат половин бъчва грес, докарана за смазване на ръчните колички. На Милга се хранят с лишеи като елените. При затрупване на проходите със сняг раздават за далечните мини по сто грама хляб на ден, без никога да отпуснат за минал период. Безбройните „мръшляци“, неспособни вече да вървят, са мъкнати с шейни от други „мръшляци“, още не толкова отпуснати. Изоставащите ги бият с тояги, насъскват кучетата. По креме на работа при 45 градуса под нулата им забраняват да кладат огньове и да се греят (на криминалните това се разрешава). Самият Карпунич изпитва и „студено ръчно сондиране“ с двуметрова желязна сонда и извозването на „торфовете“ (земна маса с чакъл и обли камъни) при 50 градуса под нулата върху шейни, в които се впрягат четирима души (плазовете са от сурово дърво и кошът върху тях — от сурови дъсчени капаци); като пети човек при тях върви бутач от апашите, „отговарящ за изпълнението на плана“, който ги бие със сопа. А ето как началникът на лагпункта Зелдин наказва неизпълняващите нормите (а какво ще рече — неизпъллняващи, след като изработеното от тези по Петдесет и осми член винаги измамнически се приписва на криминалните?): зимно време в забоя съблича хората голи, облива ги със студена вода и ги кара да се прибират тичешком в лагера; през лятото пък — отново ги съблича голи, ръцете им се връзват отзад за общ прът, и ги оставя приковани под облаци от комари (войникът от охраната стои с противокомарна мрежа). Най-сетне, просто ги бият с приклади и ги затварят в карцери

Sine_metu

А пък седемнайста година...

Снег до колене, а ние жънеме!

Тодор1

Разправят... кои разправят?

А тива романче от френски автор дето заливат хората с вода до замръзване по заповед на Сталин съм го чел.

Айде няма нужда ...

 

Nashenec

Ей, тъпи руснаци ? И да вземат по времето на ВСВ да тръгват в отчаяни атаки с викове "За Сталину, за Родину !"

А при битката за Москва всеки ден да започват с въпроса "Сталин още ли е в Москва?" А след отговара "ДА", да казват: "След като той е още тук, тогава ние няма защо да мислим за загуба."

Ей, тъпи руснаци  ! НЕ искат да приемат англо-сакските либералистки ценности и сами да си предадат богатствата в ръцете на чичковците с пурите зад океана.

lieutenant_colonel

Още един от бригадата на д-р Гьобелс?

sneaky_humanoid

WASHINGTON (JTA) — The Trump administration again named Israelis along with Americans as deserving immunity from International Criminal Court prosecution.

In a statement Friday, President Donald Trump declared victory after the ICC rejected a request to investigate US personnel for actions in Afghanistan.

“Since the creation of the ICC, the United States has consistently declined to join the court because of its broad, unaccountable prosecutorial powers; the threat it poses to American national sovereignty; and other deficiencies that render it illegitimate,” the White House said in a statement it attributed to Trump. “Any attempt to target American, Israeli, or allied personnel for prosecution will be met with a swift and vigorous response.”

https://www.timesofisrael.com/trump-says-israelis-...

 

Но дайте за Русия да пишем...

Тони Йорданов

   Крепиташаков, ако бяха истина глупостите, които си изпляскал, Сталин пръв би застрелял твоя Карпунич-Бравен. За неизпълнение на плана по лесозаготовките. 

дренски

НАТО ще е пишман....

Zmeja

Ей тая лоша Русия! Как се примъква към границите на НАТО и как го обгражда ли обгражда. Долу ботушите от НАТО!

buratinob

НАТО въвежда санкции по повод жертвите преди 80 години.

Те че не знаят къде са ясно, ами ние какво правим там?

Миряна Б.

 

натуралчо, по-съществено е колко хора тепърва се кани да изтреби родното ти НАТО.

 

 

ако добавим и колко индианци и колко негри са изтребили родителите на натчето, плюс сърбия, Либия, Ирак, Сирия салдото е в полза на УСА, бабата.

Наблюдател 1

ако добавим и колко индианци и колко негри са изтребили

Във "великият" СССР е изобретен ГУЛАГ. А доста хора са изтребени и извън ГУЛАГ. Колко милиона са в "Большая чистка"? За двата ГЛАДОМОРА нещо? В Катин са само ..... десетки хиляди. А дали ви е известен броят на избитите в България непосредствено след 09.09.1944 г.? Без съд и присъда. Просто така, под сянката на щиковете на съветската армия? Защо не пишете за убитите в Белене? Ако не ви харесва този концлагер - в България е имало и други. Хайде да си говорим за тях. Били са човешки същества. Живи хора. Превърнали са се в трупове. В името на какво? На великите идеали на комунизма? На "вечната дружба", която е "като слънцето и въздуха"? Или за избитите по границите на комунистическия "рай" да поговорим. За тези, които са се опитвали просто да избягат от него. И за Чернобил бихме могли да си поговорим. И не за онова, което е ставало в Украйна, а за България. За това как любимите другари получаваха безопасни храни и вода, докато на обикновените граждани все още нищо не беше казано. Статистика за пораженията от Чернобил в България не се води. Защо? С човешките животи не може да се прави счетоводство. Не може да сложим едните от ляво, другите от дясно и да теглим чертата - салдо. 

Душко

А някои изобретиха концлагерите и набутаха там жените, децата и старците на бурите . Други изобретиха Атомната бомба и унищожиха за секунди стотици хиляди жени, деца и старци. 

Наблюдател 1

А някои изобретиха концлагерите и набутаха там жените, децата и старците на бурите . 

И това оправдава създателите на концентрационните лагери "Куциян", "Белене" и "Слънчев бряг" защото?

Наблюдател 1

Уважаеми Душко, въпросът ми е най-вече към Вас.

rorik

Мирът в света се дължеше на сътрудничеството на САЩ  иРосия. Явно никой не отстъпва за да продължи. 

Е ние направихме избор. Добър , лош - това е. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×