Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ревизоро лично убедил Цацаров да стане шеф на КПКОНПИ

"Ако бяхме го пенсионирали, това кой проблем щеше да реши", попита депутатът от "Обединени патриоти"

15 Дек. 2019
Илияна Кирилова

Депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров - Ревизора призна в ефира на БНТ, че той лично е убедил главния прокурор Сотир Цацаров да се кандидатира за шеф на антикорупционната комисия. "Все пак аз съм синя каска. Ако беше някой от ДПС, щяхте да кажете това е Пеевски, ако беше от БСП пък - Корнелия Нинова си назначи председател", коментира той. Цацаров не искал да се става шеф на КПКОНПИ, но Димитров успял да изтъкне "правилните аргументи".  

Депутатът изрази мнение, че в момента управляващото мнозинство "изважда" Цацаров от съдебната система и го "праща на друго място пак да кърпи дупки". Той изрази недоумение от несъгласието с направения избор и попита, ако не Цацаров, кой трябва да оглави КПКОНПИ. "Ако бяхме го пенсионирали, това кой проблем щеше да реши", попита Ревизоро и похвали концепцията на новоизбрания шеф на комисията.

Освен това народният представител отправи сериозни критики към самата комисия: "Тази комисия в момента стигна до апогея си - тя арестува собствения си шеф и го обвини за виновен за ремонт на апартамента му, който е извършен 10 г. преди той да го купи". По негови думи в момента КПКОНПИ е една "скъпо платена пощенска кутия, която се занимава с неща, които са несвойствени". "Аз не искам тя да прилича на една румънска комисия, където първият, който отиде на работа, арестува подчинените си", добави още Димитров

От думите му стана ясно още, че самият Цацаров не бил доволен, че е избран с такова голямо мнозинство - било му неудобно. "Даже молех колеги да не влизат в залата, защото ако бяха над 180 човека гласувалите (бел. ред. той беше избран със 165 гласа "за"), днес първият въпрос към мен щеше да бъде защо с такова мнозинство не променихме конституцията, за да може Цацаров да има още един мандат като главен прокурор", обясни Емил Димитров - Ревизоро. Той добави, че се очаква новият шеф да реформира администрацията на КПКОНПИ, както и самия закон.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?