facebook
twitter

Горещи новини

Мач в Испания бе спрян заради политически скандирания

853
www.marca.com
Роман Зозуля (в средата) бе охулен от публиката на "Райо Валекано"

Мач от испанското първенство бе спрян заради политически скандирания, предаде Нова телевизия. Двубоят в Мадрид между "Райо Валекано" и "Албасете" бе прекратен от главния съдия заради поведението на публиката на домакините, предаде Нова телевизия.

Стотици фенове започнаха да скандират, че украинският играч на гостите Роман Зозуля е нацист. Говорителят на стадиона предупреди публиката, че ако скандиранията продължат, играта ще бъде спряна. Те не се съобразиха и мачът бе прекратен.

Феновете на „Райо Валекано” са известни с крайнолевите си политически възгледи. В същото време, Зозуля е обвиняван, че поддържа крайнодесни формирования в родината си. Играчът отрича и казва, че няма крайни политически виждания. Очаква се наказание на „Райо Валекано”.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кубрат Пулев бе повишен в звание лейтенант

17.12.2019

2732 14
"Лудогорец" срещу "Интер" в Лига Европа

16.12.2019

Обновена

1294 5
Борисов: Искат ли данъкоплатците да финансират ВАР във футбола? (видео)

15.12.2019

610 16

Коментари

АлСал

Днешно време не можеш да кажеш на нациста - "нацист" и на негъра - "негър".

 

(За сведение - в Източна Европа когато се казва "негър" се има предвид човек с произход от Африка. За разлика от други "култури", които поради гузната си съвест за недалечното минало, думата "негър" я слагат в категорията на расистките.)

 

Мадрид не може да избяга от фашисткото си минало.

Su38

Ех, тоя Жужо... Пак ги клати...

Майтапа с колегите настрана. Изненадан съм от това, че в Испания има същите брожения, както тук във форума. Явно евроатлантическите ценности са само в нечии празни кратуни...

sega_reader

Испания пак е добре, но виж в Англия е трагично.

Там няма нито един руски футболист, но пък има украински, които кой знае защо не са фашисти, въпреки че в Украйна има легално фашистко движение подкрепяно от държавните власти.

Аршините са различни.

Влез или се регистрирай за да коментираш