Quantcast
Германия изгони двама руски дипломати | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Германия изгони двама руски дипломати

2871

Двама служители в посолството на Русия в Германия са изгонени след убийството на грузински гражданин в Берлин, съобщи ТАСС.

Според Шпигел двамата дипломати са сътрудници на руското разузнаване, работещи под прикритие. 

Прокуратурата в Германия смята, че руските специални служби са замесени в убийството през август на грузински командос в Берлин и иска да поеме разследването. Това съобщи вчера "Ройтерс", позовавайки се на юридически източник, потвърждавайки информация на германската обществена телевизия ARD.

Мярката би могла да засили напрежението между Германия - и други западни страни - и Русия, след напрежението във връзка с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му на британска територия през миналата година.

  40-годишният Зелимхан Хангошвили, който преди това се е сражавал заедно с антируските сепаратисти в руската република Чечня, е бил прострелян два пъти в главата в централен берлински парк през август, докато се е отправял към джамия.

  "Имаме доказателства, че зад убийството стои чуждестранна разузнавателна агенция и следователно случаят ще бъде поет от федерален прокурор тази седмица", заяви източникът, който отказа да бъде назован.

  Заподозрян е задържан малко след убийството, а седмичникът "Шпигел" съобщи, че номерът на паспорта му го свързва с руските специални служби.

  Берлинската прокуратура, която досега е ръководила разследването, заяви, че заподозреният е бил заловен, след като се е опитал да изхвърли предполагаемото оръжие на убийството в близката река Шпрее, заедно с велосипед, който е карал.

  Русия проведе големи военни кампании в периода 1994-1996 и 1999-2000 г. срещу сепаратистите в Чечня, разположена в Кавказ на границата на Русия с Грузия. Много антируски бойци от тези войни сега живеят в изгнание и са в конфликт с проруските власти в Чечня.

   

  73

  Влез или се регистрирай за да коментираш

  Още

  САЩ се притеснили за 50-те си ядрени бомби Б-61 в Турция

  18.12.2019

  Обновена

  16300 25
  Меркел не одобрява американски санкции за "Северен поток 2"

  18.12.2019

  2046 13
  В Словакия падна забрана за 50-дневно социологическо мълчание

  18.12.2019

  907

  Коментари

  Страници

  geo_19

  По-скоро би трябвало да изгонят двама френски дипломати, защото въпросният убиец е получил многократна шенгенска виза от френското посолство.

  ЗИП
  снимка на ЗИП

    Войната в Кавказ беше мноо вълнуваща и по своему красива. В типичен "russian style".

   

  Около 100 000 убити. Близо 15 % от населението на Чечня....

   

  https://www.youtube.com/watch?v=6jgeh9FINAU

   

   

   

   

  Скрудж

    Войната в Кавказ беше мноо вълнуваща и по своему красива. В типичен "russian style".

   

  Около 100 000 убити. Близо 15 % от населението на Чечня....

   

  ЗИП-е!

  ХАЛОПЕРИДОЛ таблетки 1.5 мг. * 50

  Халоперидол-Рихтер съдържа активното вещество халоперидол. Тох принадлежи към групата лекарства, наречени „антипсихотици”.

  Халоперидол-Рихтер се използва при възрастни, юноши и деца при заболявания, които засягат начина на мислене, чувствата или поведението.

   

  usmivko

  Мдааа, нивото на поръчковата журналистика драстично спада! А какви фантазии пишеше Релотиус, докато беше журналист и колко награди спечели?

  Verbis verbis

  Не е бил нужен вече никому, но да се спретне едно скандалче, все е могъл да бъде употребен.

  ПГеоргиев

  Ето така се отстранява мишена-два в главата и контролен в главата, а не новичок, старичок и казачок.

  Само нещо пак тоз руски килър много афиф бре.

  Боядисал стената, в случая алеята и тръгнал да бяга с велосипед, като си носи и оръжието, за да се отърве от него в подходящия момент. И понеже реката малце далеч иде, той прилежно си го носи и аха-аха да стигне заветния бряг и хоп-бдителни граждани го залавят. Заедно с велосипеда.

  Кой от дванадесетте полковници от суперсекретната част е бил тоз професионал-аматьор.

  Значи, непоряд за шефовете, които не могат една задача свястно да планират и изпълнят.

  То не бяха зяпане по магазини в UK, камера ги засякла, на летището светнали, в паспортите написали месторабота - ГРУ. Бактън вече!

  А скоро в интервю по Россия 24 Наришкин се хвали к'ви професионали са в СВР и как хубаво си хапват във ведомствената столова. 

  Владимир Владимирович, спите ли, че не виждате какви изцепки са разузнавателните структури на РФ, щом всяка операция завършва с разкриване на агента?

  В Сибир всичките сволочи, да строят БАМ, ПАМ и ТУК-ТАМ.

   

  Сгугню
  снимка на Сгугню

  Владимир Владимирович, спите ли, че не виждате какви изцепки са разузнавателните структури на РФ, щом всяка операция завършва с разкриване на агента?

  Ми то всичкото й на Русия на Путин е изцепка, не само службите.

  Па и той самият - тоже!

   

   

  Дагоев

  Ази пък шебек си мисля, че това си е бандитска работа. Кой квалифициран килър тръгва да убива с песпорта си. И защо да го убива? Освен ако не е активен ислямист. А ислямистите са галените деца на запада. Колкото до Путин съм съгласен. Крайно време е да се разкара. Микушав излезе.

  geo_19

  Брат убитого рассказал, что видел, как кто-то из чеченцев в "Фейсбуке" якобы опознал нападавшего по фотографии и утверждал, что тот воевал на стороне боевиков в 1999-2000-годах в Шатое.

  Пост, на которой ссылается Зураб Хангошвили, опубликовал один из представителей диаспоры, живущий в Европе. Подпись под фотографией задержанного гласит: "По имеющейся у меня информации, этот человек жил в Шатое (Чеченская Республика Ичкерия) как минимум в 1999-2000 году. По национальности он русский, но довольно сносно разговаривает на чеченском языке. Во время проживания в ЧРИ носил имя Казбек. Вошел в доверие одному из отрядов ЧРИ и затем сдал несколько бойцов этого отряда федералам. После чего его след простыл из республики".

  Би-би-си связалась с автором поста. Он дал контакты первоисточника этой информации: им оказался еще один чеченец, проживающий в Европе.

  На условиях анонимности он заявил, что помнит Вадима-Казбека: "Я жил в Шатое, этот человек тоже там жил. Он русский, но взял себе имя Казбек Шамаев. Я видел его паспорт, он говорил, что мать у него русская, а отец чеченец".

  Собеседник Би-би-си говорит, что не знает, с какой целью мужчина взял себе это имя: "Может, принял ислам или что-то такое, просто чтобы сблизиться с чеченскими парнями". 

  dissidentbg

  "номерът на паспорта му го свързва с руските специални служби"

   

  Това някой разбира ли го?

  Гласът

  Да, разбрах го. 

   

  https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2019/01/30/wagner-mercenaries-with-gru-issued-passports-validating-sbus-allegation/

  dissidentbg

  В Чечня навлязоха джихадисти от чужбина. Статията го потвръждава, като говори за грузинец воювал в Чечня. Местното население се вдигна за да се бие с нашествениците. От Запад заговориха за сепаратисти, но те си бяха добре подготвени джихадисти.

   

  Много западни държави приеха с отворени обятия чеченските "сепаратисти". Приеха ги и в САЩ. Но тези "сепаратисти" си знаят защо са се родили на този Свят и не след дълго време извършиха атентат в Бостън. 

  Гласът

   Местното население се вдигна за да се бие с нашествениците. 

  Правилно. Би се повече от 10 години с руснаците. 

  Аладар
  Щом много бунтовници от Чечня живеят в Германия най-вероятно е убит от друг бунтовник. Който веднъж е убивал безнаказано, продължава да убива докато го хванат. От август до сега хванатия заподозрян трябваше да бъде изяснен .
  Гласът

  И както е добре известно чеченските бунтовници живеещи в изгнание носят в джобовете си руски парпости издадени от ГРУ...

  Oldten
  снимка на Oldten

  Пенкилерите пак са запознати със случая и го коментират"Компетентно", но един от тях, Бончев Генчо, пак разцепи мрака с изказването си, може би лично от амбасадата са му докладвали подробностите!!!

  F16
  снимка на F16

  Пенкилер е тоя над тебе. Ама и двамата сте една манджа.

  Krasimir Chenov

  Генчо Бончев е недостижим във фриволния полет на мисълта отвеждащ го от един към друг връх на глупостта. "Жална им майка на германците..." Много е жална да, за германците които са износител номер две след Китай. Които са най-големият автомобилен производител и износител. Германците които имат Сименс , Бош, Круп , Тисен, Пума , Адидас ,  SAP , Bayer, BASF, Continental .... А тия германци които 1945 година останаха под съвецко иго и сега не могат да наваксат пропуските. Така че , скъпи тавариш Генчо не ги жали германците. Ще минат и без твоите жалби.

  ИвКо

  Ето така се отстранява мишена-два в главата и контролен в главата, а не новичок, старичок и казачок.

   Хипотетично тълкуванието е в обсега на вероятността, за разлика от пробутваните тъпни за безнадежни малоумници, които за съжаление изобилстват не само тук. Наистина за да убиеш някого с нещо като полоний или новичок при което до последният момент не си наясно кой ще бъде жертвата, дали ще е изпълнителят на поръчката или жертвата е по скоро версия на безмозъчни същества.

  Фюри

     Много интересен адет имат от руските спецслужби.

  Отбелязват надлежно в паспортите на килърите си, че принадлежат към тях.

  Просто бе - от нъмбър еди кой си до нъмбър еди кой си - килъри на ГРУ, сетне следват тия на военните и т.н.

  С друга серия и същите номера са агентите им за влияние.

  И т.н.!

  Че и с билети ги снабдяват надлежно - обикновено Москва - дестинация - Москва!

  Не знам дали не им щракват към билетите и разписките за такси от ГРУ - Шереметиево. За пунктуалност.

  И т.н.

  Жалка история! 

  Гласът

  Много интересен адет имат от руските спецслужби.

  Отбелязват надлежно в паспортите на килърите си, че принадлежат към тях.

  Какво да се прави - толкова могат хората. То и Гебрев е жив.

  Oldten
  снимка на Oldten

  Бончо, Генчев, много руснаци бягат да живеят при васалите, защо ли? Пак разсъждаваш черно-бяло, ама то е до мироглед! А защо си мислите, че западните страни нямат разузнаване? Защо си мислите, че написаното в статията е вярно? Защо сте такива...наивници по отношение на руснаците? Не сте ли живяли, по-възрастните, в тоталитарно общество или може би русия не е? Живейте си във вашия свят и да сте живи и здрави!

  Krasimir Chenov

  След турците, руснаците са най-многобройната емигрантска общност в Германия.

  марк

   

   

   

                                  

  "номерът на паспорта му го свързва с руските специални служби"

   

  Това някой разбира ли го?

   

                                     Ти не знаеш ли , че на паспортите на тези след цифрите на номера пише ГРУ или СВР?.

  Аладар
  Освен това в Грузия политическият антагонизъм е много висок и грузински убиец не трябва да се изключва. Едва ли ГРУ ще си рискува репутацията с чеченски бандити.
  Фюри

  Тази измет живее в Германия и едва ли храни голяма любов към ближния си.

  Изобщо няма да се учудя, че ако германското разследване си свърши добре работата и бъде честно със света, да се окаже, че друг член е видял сметката на този боклук я по финансови, я по други подобни причини.

  Но пък е удобно да се заформи скандалче - какво ли не опитаха за да спрат СП2, кой знае колко още инструменти има в арсенала на "спирачите" 

  Гласът

  Освен това в Грузия политическият антагонизъм е много висок и грузински убиец не трябва да се изключва. 

  Да, и грузинските убийци пътуват в чужбина с руски паспорти издадени от ГРУ...

  Ференги

  dissidentbg

  В Чечня навлязоха джихадисти от чужбина. Статията го потвръждава, като говори за грузинец воювал в Чечня...

  Ама да, разбира се. Грузия, като една от най-старите ислямски държави, няма начин да не е и развъдник за джихадисти... нъл тъй?

   

  Фюри

  Ференги, доста елементарно се опитваш да  фарисействаш, дори за остатъците от този някога приличен форум.

  Грузинците може и да са християни, но чеченците не са.

  Постничко, ференги, много постничко! 

  марк

   

   

   

                                   Освен това в Грузия политическият антагонизъм е много висок и грузински убиец не трябва да се изключва. Едва ли ГРУ ще си рискува репутацията с чеченски бандити.

   

   

                                        В Грузия се намира Панкийската долина (Панкийское ущелие) населена с чеченци. Те взеха дейно участие в бойните действия и в двете войни , още повече там беше тилът на бунтовниците - лагери , болници , складове и пр. В един момент долината беше бомбардирана от''неизвестни'' самолети и Шеварнадзе понечи да подскочи но покровителите му му казаха да си седи на задника .Даже преди две г. чеченски отряд беше напълно унищожен от грузинският и руският спецназ.В Турция също бяха убити няколко сепаратисти а мисля че в Доха беше взривен Зелимхан Яндарбиев но убилите го бяха пуснати след месеци . И да не се забравя , че в Кавказ никой не е отменял кръвното отмъщение . Дано схване нещо и Ференги.

  Страници

  Влез или се регистрирай за да коментираш