Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Путин рязко втвърди тона към САЩ заради абортите

Заплашва да защити със сила правата на американските жени

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

МОЁ ТЕЛО - МОЁ ДЕЛО!*

След като Върховният съд в САЩ отмени конституционното право на аборт в цялата страна, много щати се възползваха от нормативния прозорец и ограничиха правата на жените по този тежък въпрос. 

Това предизвика бурни и ожесточени дебати, както в Съединените щати, така и по целия свят. 

Но никой освен Владимир Путин не се опита да защити правата на американската жена. 

Въпреки че е до лактите в кръв и до ушите затънал в Украйна, големият хуманист, антифашист и борец за човешки права Владимир Владимирович, запретна крачоли, за да нагази и в този наболял проблем. 

Той направи специално изявление от бункера си, като удряше с юмрук по своята дълга бяла маса. 

"Прекалихте с фашистките си изстъпления, неуважаеми! - обръща се Путин към бившите партньори. - Да продавате оръжия на Украйна, да разширявате НАТО отвъд разумното, това някак мога да го приема за логично, макар и вражеско действие. Аз разбирам логиката на войната и съображенията на врага. Но да ограничавате правата на жените по такъв варварски начин, това е безумие, което няма да позволя! Както се казва на дипломатически език, изпитвам сериозна загриженост и не мога да гарантирам вашата сигурност. Не искам да ви заплашвам, но настойчиво ви препоръчвам да преразгледате политиката си по този въпрос. На мен също не ми е изгодно да се занимавам с този проблем, но просто не мога да остана безучастен. И ако в Украйна моите бойци се бият малко без желание, изнасилват едва ли не по задължение и убиват от немай-къде, бъдете сигурни, че за каузата на абортите ще се бият с много по-висок боен дух. Вашият супремасизъм и доминацията на белия хетеросексуален мъж преминават всякакви мислими граници. Напомням ви, че Русия през втората половина на 19 век първа се освободи от крепостното право, когато САЩ едва навлизаше в Гражданската война и отмяната на робството. Винаги сме били по-прогресивни от вас, колкото и да се кичите с измислени успехи в областта на гражданските права. 

Русия има особена историческа и културна мисия сред народите! Nobody can stop me!"

За да подсили изявлението си, Путин притури и тематичен цитат от Хамлет: 

Векът е разглобен. О, дял проклет:
да си роден, за да го слагаш в ред!*


"Разбирате ли, бивши мои партньори и безчувствени изкуфели бели дедушки! - емоционално завършва Путин. - Това вашето е все едно ние да забраним на изнасилените украински жени да абортират плодовете на нашата специална военна операция. Никога няма да стигна до такова варварство. Може да бомбардирам жп гари, молове и детски градини, но да ограничавам абортите, ни-ког-да! Неслучайно в Мариупол атакувахме и родилен дом. Пак заради нашето либерално разбиране за правото на аборт" - изтъкна Путин и дори изяви готовност лично той да прави любителски аборти на голямата си бяла маса.  

________

* My body - my choice! - моето тяло, моите права; феминистки лозунг. 


Дългата маса на Путин - главнокомандващият показва как духат богатите.

Карикатура: Христо Комарницки.

Още по темата