facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Плажен бар предлага бутилка уиски за 6500 лв.

Печалните примери от родното Черноморие се множат - концесионер събира по 2 лева вход за тоалетна
70 927
 Фейсбук

Лошите примери на печалбарство по българските черноморски плажове растат бързо като случаите на заразени с коронавируса. Новите акценти - "виза" за посещение на тоалетна на плажа, струваща 2 лева, салатки в барчето на пясъка по 20 лева, отказ за допускане на плажа без предварителна резервация. 

Ето и конкретни подробности, споделени от опарили се туристи, направили патриотичния избор да се порадват на родното море. 

2 лева струва едно посещение на тоалетна на къмпинг "Смокиня",  сподели журналистът Иво Никодимов във Фейсбук. Той е приложил и доказателство - снимка на касов бон, която показва, че две влизания във WC са били таксувани за 4 лева. "После защо в храстите имало екскременти :)", коментира Никодимов.  Той прави и интересен паралел  с  положението на гръцки плаж - срещу 6 евро летовникът получава фрапе, фредо еспресо, две води, два шезлонга, чадър и барбарон и тоалетната е безплатна, посочва журналистът.

Вчера пък стана ясно, че семейство не било  допуснато  да плажува на ивицата към курорта "Дюни", защото не си било направило предварителна резервация. Стефан Баев разказа във Фейсбук, че в неделя по обяд тръгнали към почти празния плаж към комплекса, но охраната им обяснила, че не може да влязат, щом не са си направили онлайн резервация. „Обидно е! Известно е, че „Дюни“ е комплекс, който работи основно с чужди туристи, но в годината, когато и от Министерството на туризма отправят апел да си останем на родното море, подобни ситуации карат българския летовник да се чувства втора ръка турист“, коментира огорченият човек.   

След като случката се разнесе по социалните мрежи, от "Дюни ризорт" реагираха - с оправдание, че е станало недоразумение. От ръководството на комплекса обясниха, че има два портала за влизане и охраната просто е пренасочила семейството към правилния портал. А резервация се искала за пребиваване в курорта, не за плажа. "Да, за да се влезе в комплекса човек трябва да има резервация, за да ползва услугите на комплекса, но за плажа няма такова нещо. Плажът е свободен, всеки може да влезе, да си постави чадъра на свободната зона и както са му казали, малко по-нагоре ще го посрещне друг колега, ще го настани“, обясни директорът на "Дюни Ризорт", като увери, че българите са желани гост в комплекса.  

Да бяха сложили указателни табели, че има различни зони, различни входове и кой откъде може да влезе, отвърна на тези разяснения летовникът.

"Нашите хотелиери и ресторантьори по морето трябва да се съобразят с новите реалности. Изключително важно е да се предлага добра услуга на разумна цена”, нарежда ден след ден министърът на туризма Николина Ангелкова през различни медии.

Е, явно на един от плажовете в Лозенец не са и чували какво говори Ангелова, защото цените там са шокиращи - при това не само за българските стандарти.

"Пловдивчанин е седнал на бийч бар „Delete”, който част от комплекса „Oasis”.  Концесионерът на плажа, който държи и заведението, е сложил цена на шатрата 200 лева, а за чадър с два шезлонга цените са „народни” – по 9 лева с два шезлонга, разказва Informiran.net. А менюто в заведението е зашеметяващо - много богато и много скъпо. Повечето пици са между 20 и 45 лева за 400 грама.  Салатите са от 17 до 25 лева, пастата започва от 20 лева, мелбата е 15 лв., показват снимки от ценовата листа. Както се вижда, плажният бар за баровци предлага дори бутилка 38-годишно уиски "Роял Салют Дестини"  - за ценители срещу .... 6500 лева (шест хиляди и петстотин).  

Ключови думи:

плажни безобразия, цени
33

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Цената на доматите се е увеличила с близо 15% за седмица

02.08.2020

766 8
Потребителската кошница е поскъпнала с 6 лв. за година

04.07.2020

344 1
Булгаргаз предлага поевтиняване на синьото гориво от юли и август

22.06.2020

337

Коментари

Страници

rodopska_gaida

На Дюни винаги е било така
От години е така

Спбствениците на Марина са заградили плажа - най-хубавият и с най-спокойно море и никой, който няма гривна от хотела не може да препари на него

Преди дори имапе заграждение, което влизаще чак във водата

И никакви обяснения не важат пред охраната
Това винаги е било така  никакъв инцидент не е

zumer

Най-обикновена алчност.

Всеки сам си избира къде да почива.

Качеството на услугите по нашето бетономорие

е много далеч от цените, които са обявени.

За храната, която предлагат нямам думи.

Пълна гнус.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...затуй по плажа не трябва да има нито заведения, нито комплекси...нито огради...

скайспирит

Сигурно Ковида е виновен за цените. Цените на морето обикновено са х2 на столичните заведения.

 

В една известна верига пицарии няма пица под 12 лв. за 400 гр. А за спагетите явно им е станало неудобно да пишат цени, та са разделили на две картинки  - спагети 5 лв, и 150 гр. сос - 8+ лв. Та се чудиш едни спагети 5 лв ли струват, или 8-15 лв.   Моята комбинация спагети излязоха 19 лв., а обща сметка за двама - спагети, салата за дамата и бутилка вино и бакшиш - 70 лв.  Заведението е верига, без претенции за лукс, ама нямаме право да се оплакваме - някои скачаха за капитализъм.  

Хумангоид

А в подлеза на гарата 70 лева не мож ги изеди цяла седмица.

Каубой
снимка на Каубой

Ами с бай лукан и танковете да дойдат такъв капитализъв ви очаква. Руски, олигарски и мултутулупски. В Чехия тъй ли е? Да, ама не. Сакаме си прааец! 

Solace

Учудвам се, че има учудени как много хора имат желание да висят няколко часа на опашка на границата с Гърция...

Леля_Стойка_III

Кво му плащаш? Чивас Роял Салют, 38-годишно е с "нормална" цена от 1500 лева. Сега ако си гъзар ще се изръсиш още 5 бона, за да го пиеш на плажа ...

BoulevardDudukov

Лельо, взе ми думата от устата: само 500% надценка, какво му плащаш (https://be.drankgigant.nl/chivas-regal-38-years-stone-of-destiny.html)? И за двайсе кинта и салфетки мо'е си вземеш, да си размяташ на кеф... [да не говорим каква селяния е да пиеш уиски на плажа 😆]

Светозар

Вземете пример от г-н Премиера и ходете на по-евтини места:

Г-н Бойко Борисов (19.08.2009 г.):

Спах два дни в хотела на Валентин Златев там." „Хелиос бей" в Обзор е собственост на бизнесмена Валентин Златев, представител на Лукойл за Югоизточна Европа.

"Шел, ОМВ, Лукойл са публични компании с прозрачност в тяхната дейност, но поемам ангажимент и ще разпоредя проверка и на тях", каза още премиерът.

Няма фирми, които да са защитени от проверки, нито такива, които тенденциозно да се проверяват", отговори той на въпрос дали и компанията на Златев подлежи на проверка от данъчните.

(www.dnes.bg/politika/2009/08/19/spah-dva-dni-v-hotela-na-valentin-zlatev-e-i.76284,5)

Evasion

отказ за допускане на плажа без предварителна резервация. 

Емиииии... после ще реват за държавна помощ, нали? Тогава отговорът би следвало да е - отказ за отпускане на държавна помощ опради липса на резервация... 

риболовец 5

  Като е скъпа тоалетната, пикайте в морето.

  Едва ли ще го замърсите повече.

never-mind

Мдааа на този плаж...с шкафче ли трябва да ходиш...

Или..подаряват такова !!!

С три бут по 6500...смята да избие сезона!!

А така!! ...да се редите пред бюро по труда

kaily
снимка на kaily

Франция, градче 32 хил. жители на Лазурния бряг. Плажове дълги, но тесни, общината или държавата  направила преди години от голите скали плажове, редовно карат пясък и застилат наново, чистят, има спасители, безплатни самомиещи се тоалетни с тоалетна хартия вътре, даже шкаф на единия плаж за багаж. Плажовете и всичко изброено безплатни.

Заведения на плажа и фирмени чадъри никъде няма. От едната страна на улицата е градът, от другата е веднага плажът.

Минувача
снимка на Минувача

Преобладаващата част от хотелите край морето са собственост на бившите мутри.

банда

Учудва ли те?

Нямаше как  да имаме " добър преход". Или правилен. Когато " общото" стане безстопанствено и открито за грабеж, алчността и озверяването управляват процеса. Всеки който се е надявал на друго е наивник.

Включително и аз - на времето.

Каубой
снимка на Каубой

Няма бивши мутри, както няма и бивши комунисти.

duzov2

Каубой

Няма бивши мутри, както няма и бивши комунисти.

Дебре, па и ти! Та нали всички седерасти и герберасти са бивши комунисти?

Виж, бивши мутри и бивши курви, наистина няма!

Flamand

Концесионерите на плажовете следват масовата менталност на черноморското население и обичаите в туризма в България - "колкото туристи дойдат, дойдат, всеки да се опита да ги излъже и обере максимално". Има и изключения, разбира се. 

Конкретно за бар „Delete”, това не е плажно капанче за цаца и бира, а бар, който се пише за луксозен, част от комплекс също с претенции за луксозност. Колко са основателни претенциите, друга тема. Сложили са си обичайната надценка от 300-400%. И обикновеното уиски по 6 лв/50гр излиза по 84лв бутилката спрямо цена в магазина 25.

bay Dragan

Като не щеш "Роял салют" щото ти е скъпо , поръчай си " Кара Коч" .

Каубой
снимка на Каубой

Кочът дали ще е активен, или престарял еи изкуфял? Питам за едни приятелки, де...:))

Здравка
снимка на Здравка

Някога имаше строг и подлежащ на контрол регламент за надценките върху доставната цена в ресторанти и барове. Цитирам по памет - за три звезди - 120%, за четири звезди - 200%...Нямам спомен за надценките в малките самостоятелни ''капанчета'' на плажа, или където и да е в курортите на север.  Беше значително по-евтино отколкото в хотелските комплекси и ''тематичните'' и ''класически'' ресторанти. Храната беше вкусна, най-често аламинути, че е най-сигурно в жегите. Виното задължително се  поръчваше на бутилки, при по-голяма компания мъжете поръчваха на бутилки и твърдия алкохол. Не помня да ни е изпращал недоволен от бакшиша си келнер.

Luckbox

Начи не правиш ли поне 300-400% надценка на храна и напитки, значи си се объркал и не трябва да си в този бизнес. И 10 000 лв да е бутилката, няма проблем. 

 

Проблемът е друг: проблемът е, че трябва да плащаш за това да използваш общ ресурс (пясък, слънце, море), просто защото някой кретен си го е оградил и/или е сложил чадър. И да искаш, не можеш да не ползваш (и съответно - плащаш) чадър, ако искаш да си точно там на плажа. А плажът е на всички и всички трябва да имат достъп до него. Ей това е проблемът. 

 

idunno

На мен ми е странно, че тъп репортаж от бетономутрието е предизвикало цели 19 коментара. И понеже тия БИЗМИСмени са ми под носа, обикновено ходя , питам за цените и питам дали има фключена сфирка. Тегля им един фарълдак (който разбира) и се отдалечавам. Обикновено на две капли.

paragraph39

Ч.Ч.Ч./Честни Чисти Частници/!!!

Нормално!

"Свободно Пазарно Стопанство" и "Свободно Ценообразуване" сега е!

НЕ е като когато Държавата-"лош стопанин" определяше Цените!

Отдавна Ч.Ч.Ч.-"добрите стопани" определят сами цените!

Сега- и вече повече от 30 години!- в НЕнародната/след 1989 г./ Република България Демокрация и ЧАСТЕН/НЕ честен!/ Капитализъм Е, БЕ!

Що сИга рИвете?!

 

 

Каубой
снимка на Каубой

Щот кат беше любимата държава шеф, бира през лятото пил ли е някой без вРЗКИ? Квартира по морето намирал ли е? Или е бил ЦК контингент?

Предводител нa ...

Не мога да ви разбера драмата. Ако някой иска да плати шест бимберици, да ги плати.

Виж, перверзия е пицата с глухарче за 45 кинта.

paragraph39

Ясно е и на всяко хлапе- ако НЕ е закърмено с ЕТАЦ, де!- че, при Частния/НЕ честен!/ Капитализъм и в условия на "регулирани"/!/ от икономическата Мафия Икономика и Пазар , ПЛОСКИЯТ данък върху Печалбата води до "демократично" вдигане на Цените! ТЧК

Sunay Sabriev
снимка на Sunay Sabriev

Здравейте, скъпи приятели!

С оглед на продължаващото вече три десетилетия дъно, което копаем в нашата държава, липсата на ангажирано гражданско общество и народ, който да се противопоставя на корупцията, политическото статукво и лустрация за всички заемали позиции в ЦК на БКП и в момента заемащи позиции във всички сфери на системата в България, липсата на съдебна система и правосъдие и ерозиралата до мозъка на костите политическа система предлагам България да се присъедини в съюза, като 51 щат на САЩ. Вече 30 години продължава масовото изтичане на млади кадри в западна Европа. Липсата на раждаемост, политическа ангажираност на малкото останали млади хора, които да имат чисти помисли за управление на страната, липсата на народ, който да защитава истинските демократичните ценности, отшелничеството и стоицизма както и заблуждението, че с търпение и инат можем да станем свободни, породи създаването на тази петиция. Направено е максимално лесно и просто. Не трябва да излизате от дома си. Всеки, който желае докато попръцква и бие жена си на 5-тата ракия, всеки, който е навел главата си за да не я отсече сабята, всеки, който има страх да не остане без работа ако се бунтува за да защитава правата и достойнството си, всеки, който псува централните новини всяка вечер докато си боцка от салатката на изтритата и захабена мушама на масата може да подкрепи тази петиция за присъединяването на България като 51 щат на САЩ. Можем да изпреварим Пуерто Рико защото те също го желаят и живота в България да се оправи. При одобрение в американския сенат, всички български граждани, ще получат и така мечтания американски паспорт и да станат пълноправни американски граждани, които да пътуват и на територията на САЩ. Чуждестранните инвестиции ще се увеличат и ще имаме губернатор в България, който ще представлява страната ни избран от народа чрез пряк вот. Петицията, е достъпна и за всички тулупи и маргинали, за цялата диванна армия на България. Покажете силата си, яростта си, гнева си и нека България наистина да стане на 2 окена + Черно море. Бунтувайте се роби! Бунтувайте се и разкъсайте тези окови и страха на които са ви подчинили 240-те шайки! Покажете на какво е способен българския лъв! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!

https://www.peticiq.com/-_51

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

предлагам България да се присъедини в съюза, като 51 щат на САЩ.

A САЩ какво казват? Трябва да се проучи.

Това показва опитът за №16 в другата посока. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш