Медия без
политическа реклама

ХелпКарма отказва помощ за болно дете с абсурдни аргументи

15 Яну. 2021

ХелпКарма отказва с абсурдни аргументи финансиране за болно от левкемия момче, разкри Мария Цънцарова в продължение на разследването си за скандалната фондация. Десетгодишният Денислав Георгиев е в момента в клиника в Израел с рецидив на левкемия. Родителите му спешно търсят 150 000 долара за трансплантация на стволови клетки, отделно се плаща престоят в болницата. ХелпКарма  е отказала да регистрира кампания за Денислав, защото вече не се занимавала с нови случаи. Но в сметките на фондацията има около 50 000 лева, които са дарени за други деца, починали междувременно от рак. Родителите им казват пред бТВ, че искат събраните за техните деца суми да идат за Денислав, но фондацията отказва, защото момчето няма кампания на тяхната платформа, а няма, защото ХелпКарма отказва и това. Получава се класически Параграф 22, в който на карта е заложен животът на 10-годишно момче.  

„Ние в момента сме в Тел Авив, в клиника Сураски, където вече мина първата химиотерапия и чакаме евентуално добри резултати, за да пристъпим към трансплантация“, разказва Жени Николова, майката на Денислав, пред бТВ.

„Аз подадох молба за откриване на кампания в ХелпКарма. Като силно се надявах да бъде одобрена тази кампания. Там имаме майки, с които сме близки познати, с които сме лежали заедно в детската онкохематология в Пловдив и за съжаление, техните дечица не са сред живите. Тези майки имаха желание да дарят за Дени паричките, които за него са жизненоважни в момента. Но получих отказ от ХелпКарма, под претекст, че в момента не приемат нови кампании. Без обяснение, без уточнение защо“, разкрива Жени.

„За съжаление, предстои ни най-тежката битка, за съжаление, тя все още не е започнала.
Трансплантацията е сложно нещо. Надявам се Дени да успее безпроблемно да се справи с това“, казва майка му Жени.

В писмо до bTV от ноември миналата година собственикът на платформата ХелпКарма Константин Кръстев твърди, че по сметки на фондацията има почти 5 милиона и 200 хиляди лева, събрани от дарители.

"Какво се случва с тези средства след разследването ни, очакваме да научим от прокуратурата. От държавното обвинение съобщиха за bTV, че разпитите продължават, иззели са голям обем документация, а проверката им ще продължи поне още месец и половина", казва Цънцарова.

Всеки, който иска да помогне на Денислав, може да го направи на:

Дарителска сметка: BG08UNCR70001524243279

БАНКА: UniCredit Bulbank

Титуляр: Денислав Димитров Георгиев 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата