Медия без
политическа реклама

Арестуван е мъж, заплашил действащ министър с убийство

От ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и БСП осъдиха закание срещу военния министър Тодор Тагарев

18 Юли 2023Обновена
Илияна Кирилова

Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на 39-годишен мъж за закана с убийство, отправена към действащ министър, съобщиха от държавното обвинение.

На 4 юли в София обвиняемият Г.Д. се заканил с убийство на министъра, като му изпратил заплашително съобщение на личния му профил в социална мрежа в интернет.  Според източници на "Сега" става дума за министъра на отбраната Тодор Тагарев. Мъжът го е заплашвал, защото  бил недоволен от позицията му относно войната в Украйна.

В хода на разследването служители на ГДБОП-МВР са установили, че профилът в социалната мрежа, от който е изпратена заканата, е създаден и използван от обвиняемия Г.Д.  

С постановление на наблюдаващ прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Д.

Според Би Ти Ви задържаният е Григор Д. от Пазараджик, който е осъждан за телесни повреди, но вече е реабилитиран и се води неосъждан.  Съседите на Димов били шокирани от новината за заплахата за убийство. „Никога не е ставало въпрос той да се скара с някого, да го заплашва. Помага на всички тука. Готино момче, младо момче“, разказва съсед пред телевизията и добавя: "Работи в офис нещо. Добро момче. Има дете. Работи си"

От ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и БСП осъдиха заплахите срещу военния министър и употребата на език на омразата.

„За съжаление, наблюдаваме разгорещена риторика и повишена температура на говорене от някои политически партии, които допринасят да радикализират част от хората в българското общество“, каза Даниел Митов.

„Агресията, езикът на омразата, противопоставянето и разделението в българското общество водят до това. Крайно време е, ако държавнически мислим поне малко, да се опитаме да намерим каузи, които да обединят българите“, заяви Корнелия Нинова.

„Това прекрачва границите на всяко допустимо демократично поведения“, заяви Надежда Йорданова.

.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

закана

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?