facebook
twitter

Горещи новини

800 млн. лв. ще струва новият път Видин-Ботевград

1206

Близо 800 млн. лв. ще струва пътят Видин – Ботевград, който трябва да бъде изграден до 2023 г. Правителството днес разреши на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да сключва договори за тази крупна сума през следващите четири години. 
Първият участък, който започва да се изгражда през тази година е отсечката Видин - Ружинци. В по-голямата си част тя ще бъде с габарит на автомагистрала, включващ две ленти за движение в посока, аварийна лента, банкети и разделителна ивица. В определени участъци е предвидено и изграждането на трета лента.
При реализацията на проекта ще се прилага нова схема на плащане, съобщиха от правителствената пресслужба. Тя предвижда цялата стойност за изпълнение на строително-монтажните работи по договорите за трите участъка, на които е разделено трасето, да се разплати на изпълнителите след приключване и приемане на строителните дейности. 
 

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

2418 13
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3204 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

890 5

Коментари

Devil in Exile

Уха, ех че крадене ще падне ...

Ад мин

Абе ако остане тази стойност треба да фърляме капи. Изглежда Гепи Груп или Трейс ше треба да доплащат. То за под 5 мильона лева на километър си е направо подарък. Подозирам, че няма да има кандидати. За цялата отсечка, де. Ама за половината (отсечка) ше се навият да земат тези пари. С отвращение...

Billy-Joe Winchester

800 млн. / 172 км = 4.65 млн./км.

 

То направо без пари!

JollyRoger's

Колко километра са от Видин до Ботевград? И да ги направят до 2023 година? Китайци ли ще каним за Пътя на сланината? 

Ад мин

Ти остави тия 170 км, ами и другите 300 на АМ Хемус щели да бъдат готови дотогава ?. Освен китайци, ше требат и индейци. Не ми се мисли кво ше стане, ако обещае и АМ Черно море, че требе да се пенционира до 4-5 години

Скрудж

Ееййй, няма угодия, брее! 

Аз обаче - доволен. Имам едни декари - наследствена от дядо земица при входа на Ружинци и сега ще я шитна за повече кинти. Късмет!

Johnny2965

Не сте единствен мераклия. Проблемът ще има ли интерес към терени около магистралата. Иначе, ако магистралата се нуждае от земята Ви, държавата ще намери начин да Ви я вземе с минимално обещетение. 

Скрудж

Ще има интерес. Разбирам ги тези неща:-)))

Каубой
снимка на Каубой

Аха, може би! И аз тъй мислех за едни земи край Северната дъга. Баце ги плати по 20 / двадесет/ стотинки метър квадрат. Под съд? О! ДА! Познайте, съда реши, добра е цената  и сте БЕЗ ПРАВО на обжалване. Пътьом земи се продаваха за по 40 хилки евра на декар, ама нали съдията криво седи и право съди... Мълчи, о, сърце! Мечтайте си, г-не!

Johnny2965

Семейството ни загуби парцел защото отказахме да го продадем на Домусчиев - предлогът бе, че ще правят парк. Сега е част от терен, върху който е построен новия му завод. И нито стотинка компенсация. Такъв е бил законът, когато са изкупени всички съседни имоти.

Forza NATO

Кой закон точно, че не е съвсем сигурно има ли такъв?

Johnny2965

Закона за устройство на територията

Zmeja

Ще!

dobadoba

Айде честито на Видин/Монтана/Враца!

Около Варна е УДЖАСТ!

Варна - Добрич - Убийствен трафик, всяка година - маса загинали.

Варна - Бяла - Бургас - същата работа.

Варна - Балчик - Румъния -  пак.

НО - нищо...

⚓️

nottheone

скрудж! ма ти си бил половин земляк, бре :).

я са озапти тогава и почни да мислиш и пишеш постове като мислещите земляци ;)

Ад мин

Той мисли и пише с другата половина ?

sega_reader

Цената е така висока защото всичко голямо у нас се строи от Пеевски, който се явява монопол и раздува цените.

Изход от положението има, да се покани фирма от съседна нам държава, която да построи пътя за половината пари, но без крадене.

Фантастико, а ?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×