facebook
twitter

Вие сте тук

49 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Върховният съд обяви Полфрийман за окончателно свободен

Върховният касационен съд остави без разглеждане искането на бившия главен прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на делото за предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман. Определението на Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова е окончателно. То идва половин година, след като съдиите приеха, че казусът е изяснен.

Според върховните съдии искането за възобновяване на делото е недопустимо. В мотивите си те посочват, че на възобновяване подлежат влезлите в сила присъди и решения, както и някои определения. Условното предсрочно освобождаване обаче не е сред тях.

През октомври 2019 г. настоящият шеф на антикорупционната комисия Сотир Цацаров прати окончателното определение на Софийския апелативен съд за предсрочно освобождаване на Полфийман във ВКС. Той поиска преразглеждане на казуса, защото е финализиран с определение, а не с решение. Друг аргумент на тогавашния главен прокурор бе, че апелативните съдии Калин Калпакчиев и Весислава Иванова е трябвало да си направят отвод, тъй като имат връзки с Българския хелзинкски комитет, чийто председател Красимир Кънев пък е написал положителна характеристика за Полфрийман.

"Няма никакво основание да се приеме, че волята и разумът на законодателя са били чрез вида на въззивния съдебен акт да се допусне възобновяване на производството. Следователно актът, с който въззивният съд е бил длъжен да се произнесе, е определение", обясняват върховните съдии защо отхвърлят искането на Цацаров..

Джок Полфрийман беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. От тях излежа 12, след което беше пуснат предсрочно от тричленен състав на Софийския Апелативен съд, председателстван от съдия Калин Калпакчиев с мотива, че се е поправил докато е излежавал присъдата. 

Към статията във в. СЕГА

Страници

марк

 

 

 

 

                                   Слугинажът ни е безкраен !

АлСал

***

 

Nick F

Ръководството на затвора е дало отрицателно мнение за някой който непрекъснато ги критикува за спазването правата на затворниците ? Защо ли не съм изненадан ?  

АлСал

Да не си бил вътре, та знаеш?

Nick F

Е не съм като теб да съм бил на всякъде.

Epikur

 

  В YouTube има 23 минутно видео озаглавено  "Истината за Полфрийман".  Струва ми се, че който иска да създаде за себе си мнение за този случай, е добре да го изгледа внимателно. Да прочете и коментарите под него.  Нека да види същия видеозапис с обратни пояснения, под който коментарите са спрени!?  Признавам, че също бях насъскан с ФОРМИРАНО съзнание срещу австралиеца, като знаех само онова, което упорито трябваше да ми бъде внушено преди 13 години.  Сега съвсем не съм сигурен, че синчето на червения депутат Монов е загинало като невинна жертва на хладнокръвен убиец.  

АлСал

Е? Гледал съм го още по време на дебатите по случая. Какво видя там, в тая мъгла? Какво прави чужд гражданин, обучаван на бойни умения, с боен нож в джоба там? И основен въпрос - аджеба защо не е представено пред съда за доказателство, когато му е било времето? Доказателство - ама друг път!

че синчето на червения депутат Монов

Да не си от тия, дето около хотел "Балкан"с фанатичен поглед и продрано гърло се извиняват на групите чужди туристи, че "комунистическите грандомани"" построили сгради по-високи от британския парламент? (Добре, че задните им части  хванаха паежинка).

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Аз лично видях на това видео банда напушени мамини синчета да нападат случайни минувачи, както и един австралиец да се опитва да ги спре. 

Едното мамино синче даде фира. Не съобразило, че някой може да не знае кое е баща му и да му се противопостави.

Testament
снимка на Testament
тва е "бойният нож" всеки 3ти носи подобно
Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

АлСал, искаш ли да събера 10-тина приятелчета и да ти теглим един кютек?

Позволявам ти да се противопоставиш с какъвто искаш нож. Може и с кавалерийска сабя.

маргаритка2

И убиецът на Милен Цветков бил пуснат.

 

А Полфримена има голямо бъдеще в нашата мила, родна страна.

 

Дошъл да въздава справедливост, въздал, награден от съда.

 

Шведа с камериерката мина по-тънко, щото е безперспективен, а и тя не умря.

АлСал

И юнакът - фен на Ливърпул, цапардосал с камък в главата барманчето на Златните през 2005 г. и той беше пуснат. Сигурно защото е "пич". 

Testament
снимка на Testament

Пол е доказателство за корумпираната и  обслужваща система.

Скрити доказателства  свидетели само гамените,които на клипа се вижда как изоставят наръгания в крака монов. Вижда се и пребиването с камъни на Пол..виждасе. ся ще осъди булгаристан за много.

 

А на пършевицата дъщерята  убиец даже нее с отнета книжка 

а прокурорския син двоен убиец на тротоара с 2 г Условно...

та  ако хора повече хора са сърцати като ПОЛ  на мнозина  ще им е тежко.

 

keen_

Хайде стига сте сравнявали журналиста Милен Цветков с пияния наркоман Андрей Монов. Между двата случая няма абсолютно нищо общо. Най-малкото Милен Цветков никого не е тръгнал да пребива, че да му отвърнат.

Epikur

 

 

   АлСал, очевидно си настроен да приемаш за верно само онова, което мислиш. Дори да видиш други факти, при теб еволюция в мисленето е невъзможна. Аз написах в коментара си какво е било първоначалното ми мнение и как сега не съм съвсем сигурен. Особено като имам предвид българското правораздаване. Случаят с онзи пиян изрод Майкъл Шийлд разбил главата на нашия барман е съвсем различен. Той е олицетворение и въплъщение на цялата измет в английското общество. Онази за чиито пари си отваряме задниците в Слънчев бряг.

АлСал

Това, че си си променил мнението, не значи че си еволюирал.

Майкъл Шийлдс днес е семеен баща на две деца и се разкайва за това което е направил.

А за австралийците, тяхното мислене и поведение, знам малко повече отколкото предполагаш.

Не са еволюирали тези, които са се вкаменили в подскок с два пръста и вик: "кой не скача е червен!".

keen_

Ти май си бащата на закланото пиянде Монов, а?

А не ти ли хрумва, че точно ти си виновен да се превърне в такава отрепка?

Че и претендираш да си психолог на всичкото отгоре...

Памфуций
снимка на Памфуций

Върховният касационен съд остави без разглеждане искането на бившия главен прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на делото за предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман. Определението на Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова е окончателно. То идва половин година, след като съдиите приеха, че казусът е изяснен.

Според върховните съдии искането за възобновяване на делото е недопустимо. В мотивите си те посочват, че на възобновяване подлежат влезлите в сила присъди и решения, както и някои определения. Условното предсрочно освобождаване обаче не е сред тях,

 

👍 Необяснимо е само защо отне повече от половин година да решат нещо толкова очевидно.

Искането на Цацаров (в лично качество) сложи сянка на иначе добрата юридическа светлина, в която стоеше (не иде реч за политическата му ангажираност, а за качествата му на юрист). То беше ясно, че искането беше отправено по популистки подбуди, ***

 

АлСал

Просто можеше да напишеш "Гешев е радост", вместо да се хАбиш толкова.

марк

 

 

 

                                маргаритки, алсали и прочее дебили, както и да бъдат уязвени противниците на свинското статукво в съдебната система.

 

 

                              Тукана , Лозан Панов от добрите ли е ? Той ли е представител на свинското статукво или всички други ?       И много рано си я захванал ...

Памфуций
снимка на Памфуций

"Истината за Полфрийман".

Това видео няма отношение към казуса с предсрочното му освобождаване, макар осъждането му да преминава насред дузина странни обстоятелства - неподирени и съответно заличени записи, непотърсени свидетели и какво ли не още.  Но австралиецът  е пуснат предсрочно, подобно на стотоци други осъдени, по законовите разпоредби, които допускат това. Казусът не касае предполагаемото му престъпление, а престоя му в затвора и доколко е годен да се върне в обществото.

Тук основното възражение беше, че затворническите власти били против предсрочното освобождаване. Същевременно излязоха доста нелицеприятни данни за същите тези власти - като например че му налагали повече от едно наказание за простъпка, двоен стандарт към лишените от свобода, нередовно водене на документи (вкл.  на Полфрийман).

Другото възражение, че един от съдиите по делото бил в конфликт на интереси, беше опровергано, както от колегите му по делото, така и от простия факт, че прокуратурата реши, че има такъв конфликт едва след като излезе решението.

 

АлСал

Излиза, че само на Полфриман са се случвали подобни неща, щом само него са го пуснали.

И не ми цитирай аргументите на хелзински комитети и други нпо-та.

 

А да си спомняш за претенцийките на австралийския външен министър към нашия правосъден такъв? 

 

Реципрочно, ако ти беше в австралийски затвор със същата присъда, щеше да си отслужиш като пич.

Slava
снимка на Slava

Върховният съд обяви Полфрийман за окончателно свободен

 

👍

ловkия

Случаят с австралиеца много напомня нашумелия инцидент във Враца, при който под крещящо заглавие "Автоджамбази пребиха до смърт невинен младеж" /по памет/ дописката обясни как двама братя след спор при пресичане на улицата пребили момчето, което починало.

После по телевизора показаха двамата братя, целите бушонирани, които казаха, че не са го били, но настръхналото обществото тутакси поиска линч за Поничките, като здравите форумни сили лансираха тезата, че едва ли не са хора на Бойко Борисов.

След това обаче истината изплува - братята и техен клиент отивали при нотариус да изповядват продажба на кола, пресекли на пешеходна пътека, но очевидно не така бързо, както се е искало на един двайсетина годишен пикльо, който започнал да им свири с клаксона и да ги псува.

Братята естествено отвърнали и единият дори счупил страничното огледало на скъпоценното Ауди А3, при което младежът излязъл с бокс в ръка и ги подпукал, същият се занимавал с бойни изкуства, очевидно за да компенсира теглото си от около 50 кила с мокри дрехи.

Притекли се хора, някой викнал полиция, страстите се поуспокоили и изведнъж младежът паднал на тратоара и предал богу дух.

Всичко това се видя на клип, свален от охранителна камера и телефони на очевидци.

Направената петорна медицинска еспертиза доказа, че същият е страдал от сърдечно заболяване, затова е напуснал школата по бойни изкуства, приятелката му потвърди данните от експертизата, като призна че дори като правели секс се притеснявала за него, защото бил твърде емоционален и лесно се палел по най-различни поводи.

Та така, голема работа са медиите, а булгаристанските пък са най-големата от всички...

Зазимен

Искам да ти споделя една дребна подробност, която едва ли знаеш. Петнадесет мин. след като момчето издъхна , кореспонденткта от Враца (май Ива Антонова) направи репортаж. Този репортаж завърши с нещо умопомрачително: Цитирам по памет "Смъртта на младежа по всяка вероятност не е свързана с нанесения му побой"

Зазимен

Начинът по който родното правосъдие обгрижва мелбърнския касапин  ме изпълва с чувство на законна гордост

keen_

Когато австралиецът си потърси обезщетението за претърпяната гавра тук, тогава ще се и подмокриш.

АлСал

*

ловkия

"Смъртта на младежа по всяка вероятност не е свързана с нанесения му побой"

Е, към онзи момент със сигурност е била умопомрачителна, макар че жената явно е разговаряла с очевидците.

Признавам си, че и аз първоначално се включих в хора на възмутените, но впоследствие ревизирах мнението си и оттогава гледам да се информирам повече преди да давам оценки.

марк

 

 

 

 

                             

Testament

Браво!✌️

Свобода з а ПОЛ!

наглото синче ,наркодилър и хулиган на ченгето доносник  монов си получи заслуженото.

 

15 срещу един.

 Пол е ПИЧ!

                                                    Тук се разкрва цялата ви същост.Перверзната ви радост от смъртта на едно българче убито от един австралийски катил ,  комуто се слагате по завещание от дедите ви .  Примирате от удоволствие че сте съпричастни към кървавото му дело. Когато министърът на ТРАНСПОРТА кьор кютюк пиян си уби детето какво писахте бе м.... Но и за него правосъдието не важеше....

Страници