facebook
twitter

Вие сте тук

30 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Швеция подобри офертата си за "Грипен"

Швеция отново рекламира изтребителите си "Грипен" и твърди, че е готова да даде на България 10 самолета, и то с необходимото въоръжение и оборудване за заложената от българската страна сума от 1.5 млрд. лв., или 1.8 млрд. лв. с ДДС. 

В официалната позиция на директора "Експорт и международни отношения" към Агенцията за отбранително имущество на Швеция (FMV) Йоаким Валин се казва: "Уважаваме решението на българския парламент във връзка с процеса по придобиване на нов тип боен самолет. Въпреки това ние сме убедени, че шведската оферта носи повече предимства за България", се отбелязва в нея. Шведската страна и фирмата "СААБ", която произвежда изтребителите „Грипен“, обявява и готовността си за „допълнителни разговори, в случай че България би искала да проведе такива”.

Шведската позиция беше разпространена ден след като парламентът разреши на правителството да преговаря със САЩ за купуване на F-16. 130 депутати от ГЕРБ, ВМРО и ДПС дадоха мандат на министрите на отбраната, икономиката, финансите и външните работи да проведат разговори с американската страна за придобиването на 8 самолета с включено оборудване и въоръжение. НС разреши и отклоняване от заложените изисквания към доставчика, включително цена, срокове на доставки и начин на плащане. Според досегашната информация американската оферта включва по-скъпи самолети, по-дълъг срок за доставка на първите машини и плащане наведнъж, а не разсрочено. Българските власти обаче твърдят, че всичко подлежи на промяна и договаряне.

Работните групи и правителството предложиха преговори със САЩ, а не Швеция с аргумента, че тяхното предложение включва и оръжие и оборудване. Те твърдят, че при "Грипен" не се предлага многоцелеви изтребител, а по-скоро машини за "Еър полисинг". Това от своя страна щяло да наложи да се купува въоръжение и оборудване, както и лицензи, а това зависело от трета страна, която отново била САЩ. И ако се вземат "Грипен", това частично ще означава чакане на американско съгласие за част от оборудването и за въоръжението. Според военния министър Красимир Каракачанов това се било получило в други две страни. Тезата на управляващите за избора на американски машини включва и твърдението, че става дума за геостратегически и политически избор. 

Каракачанов няколко пъти обяви, че започват преговори със САЩ и ако те не отговарят на изискванията – финансови и икономически, тогава можело да се стигне до преговори със следваща страна. При сегашната ситуация обаче това би означавало нужда от ново решение на Народното събрание, което изобщо не е сигурно, че може да мине при сегашната конфигурация и след всичко изговорено през последните месеци. 

От "Локхийд Мартин" - производител на F-16, реагираха в четвъртък, като обявиха пред Канал 3, че сделката за американските изтребители може да бъде финализирана в следващите 6 до 9 месеца.

 

ПО-ЕВТИНО

„Грипен” е произведен в Европа, напълно съвместим е с НАТО и има ниски разходи през целия жизнен цикъл. Освен това шведската оферта е за напълно съвместим пакет от 10 изтребителя. Заедно с необходимото въоръжение и оборудване офертата е под първоначално одобрения от парламента бюджет от 767 млн. евро”, посочва Йоаким Валин. "Уважаваме решението на българския парламент във връзка с процеса по придобиване на нов тип боен самолет. Въпреки това ние сме убедени, че шведската оферта носи повече предимства за България", казва той.

Към статията във в. СЕГА
Forza NATO

Тия швеци не се наиграха. Само рутят стабилността.

 

А бяха времена, коги Бацесон цъкаше тенис с швецкия посланик и заедно празнуваха празника на светлината Санта Лучия.

Егати коварните варяги излязоха.

Mастар

Що бе?

В резултат на напълно прозрачна процедура, те бяха декласирани и се премина към преговори с първоначално избраният кандидат. 

ИлияНиколов

В случая с доставчик от страна-членка(Швеция), това не е ли вътреобщостна доставка?

Щото в такъв случай ДДС-то е с нулева ставка; що пишат за 1,8 млрд. лв.?

Казуса
снимка на Казуса

В резултат на напълно прозрачна процедура

 

Що имам спомени, че имаше засекретени части от доклада?

Хулиган

„Грипен”... има ниски разходи през целия жизнен цикъл.

Ами точно там е големият му недостатък.

При по-големите разходи, комисионната може значително да нарасне.

Та нали това е главната причина изобщо да се купуват изтребители, от които няма никаква нужда...

 

http://www.drago.info/index.php/2017/12/07/kmeta-razjalva-generala/

order

Е да де, ама ЦВИНОКИО вече е похарчил КОМИСИОННИТЕ...не мое така по приемливи условия за България ама по кофти лична корупция!!!!!

МиТу

Вярвам, че дори да ни ги дават без пари ние пак ще изберем ПРАВИЛНИТЕ самолети.

На тъщата зетя

Баси, тия шведи бръкнаха на баце у ауспуха! Тамам нагласи обясненията за малоумници как американската далавера е най-далавера, сега тия пак ще го карат да мисли какви глупости да говори.

Леля_Стойка_III

Да излезе сега онзи титан на мисълта и да обясни как Швеция е корумпирана и избор на Грипен ще означава корупция? ?

генек

Но ПОЛИТИЧЕСКИ офертата е неправилна...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

потребител_07
снимка на потребител_07

Швеция със сигурност е подобрила своята европейска оферта за ''ГРИПЕН'', но Цоко и Боко твърдо са за Ф-16.

Иначе мнението на м-ра на отбраната е следното:

''Каракачанов: Спираме преговорите с „Грипен”, Ф-16 е мощният самолет!

"Италия ни предложи изтребител „Юрофайтър”, който е втора ръка, оферти за нови самолети получихме от Швеция и САЩ. Искам за уточня, че цената за „Грипен” е за платформата, въоръжението и част от оборудването трябва да се плати на трета страна. САЩ ни предлага пълния комплект оборудване".
Това заяви в предаването „Лице в лице” министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

При това положение спираме да водим преговори с „Грипен”. Ф-16 е мощният и силен самолет, който ни трябва.''

https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/karakachanov-poluchihme-mandat-za-pregovori-ne-da-kupuvame-samolet.html

 

ER
снимка на ER

Боко е вече в щатите и строи завода,където ще се произведат Ф16 за ВВС...

Залез

?

analfabet

Само от транспортни разходи ще спестим няколко милиона, отколкото за фърчила от Виетнамската война.

 

fractal
снимка на fractal

Джон Атанасов

Асен Йорданов

Демокрация

САЩ94

имаме успехи в САЩ

Студентски бригади

Западни коли

Самолети

Компютри

Софтуер

ФБР

ЦРУ

НАТО

baykata

Очакваме "подобрената" оферта за f16 да бъде "представена" от г-н Цветанов.

Mrx

Според досегашната информация американската оферта включва по-скъпи самолети, по-дълъг срок за доставка на първите машини и плащане наведнъж, а не разсрочено. Българските власти обаче твърдят, че всичко подлежи на промяна и договаряне.

 

Лъжат, мамка им ибрикчийска. Лъжат, като  дърти сигани, дето ВМРО-то ги гони.

 

Fractal,

 

къв е този Джон Атамасов. Той си е чист хамериканец. Те всички хамериканци имат корени илив Европа или в Африка. 

Той и Асен Йорданов се е поамериканчил. Пиши го бегал.

Ега си демокрацията, особено в САЩ. Скро застреляха едно наше момче съвсем демократично с 4 коршума. Един двама полицаи не могат ли да се справят с някой с нож. Да изстреляш 4 коршума. означава, че ти нямаш цел да го възпреш, а до го убиеш. 

Какви успехи имаш в САЩ и какво те греят те?

Западни коли, опппа пардон значи, колко хамерикански коли си видял в България, ако не броиш немските Опели и Фордове. и Корейските Шевита. 

Компютри и компоти. Аз скоро четох, че "Правец" правели компютри на много високо ниво. Ама май компютрите масово се правят в Китай. 

А тези престъпни организации ФБР, ЦРУ и НАТО за какво ги броиш. Гледах по national Geographic  как през 50-те и 60-те,са правели експерименти с хора с бойни отровни вещества. заразили са цяло

 френско село. Пък сега си дърлят гърлата за Скрипал.  

Mrx

Боко е вече в щатите и строи завода,където ще се произведат Ф16 за ВВС...

 

Най-отгоре ще закачат една тиква и цървула на Цецко. 

mick

И за 1 лева да ги дават.. ние ще вземем хАмериканските 8 самолета.. за поне 2 милиарда лева.. поддръжката отделно. Щото за нас хАмерика е по-близо от Европа.

 

т.е. хАмериканската тояга/за управляващите/ е по-близо от европейската...

fractal
снимка на fractal

Mrx

Ako aмериканците не водеха прогреса Сталин и Феликс щеше да прати всички руснаци в Сибир нацистите щяха да бомбардират Европа и да убиват евреи 

Сега американец е открил water fuel cell с което се използва водата като бензин и сега САЩ са неудобни щото се решава енергийния и екологичния проблем на хората

 

fractal
снимка на fractal

Мойта комунистическа мащеха умори майка ми и баща ми

 

fractal
снимка на fractal

Руснаците не са могли да правят витла за хеликоптери от метал и атомни бомби та американците са им помогнали

потребител_07
снимка на потребител_07

Проф. Румен Гечев: С решението за F-16 ГЕРБ написаха некролога на българската авиация

 

https://www.youtube.com/watch?v=YQLbTNz9Uj8

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Какво въоръжение, при положение, че това е самолет само за еър полисинг, а всичко друго се купува от САЩ. Това го пише в официалната им оферта. Питайте Румен Радев от периода преди да стане от БСП-то кой самолет е по-добър. Аман вече с тези глупави грипени, дето са евтини ама за нищо не стават.

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Румен Радев по темата, кой самолет е по-добър

 

Вестник Преса към Радев.

 

- В ценовите предложения на "Грипен" и "Еврофайтър" са включени основно самолети без въоръжение, с минимално наземно оборудване. Пакетът на Ф-16 МЛУ освен девет самолета с напълно отремонтирани двигатели съдържа и всичко необходимо за използване на машините: последно поколение въоръжение "въздух-въздух" и "въздух-повърхност", контейнери и нашлемни системи за целеуказване, системи за обмен на видеоинформация в реално време, тренажори за летците и инженерите, системи за планиране и разбор на полетите, модерно оборудване за обслужване и ремонт, резервни двигатели и обучение. Цената на този пакет е чувствително по-ниска от другите предложения.

Сега ко стана а?

mi6osp.

Пакетът на Ф-16 МЛУ освен девет самолета с напълно отремонтирани двигатели 

 

Много интересна информация се изпуска тук.

"напълно отремонтирани двигатели" предполага монтирането им в употребявани самолети.

 

 

Magi

И без пари да ни ги дадат шведите, нашите ще купят американските самолети. Защо иначе Цецко тича до Америка и обратно неколкократно, дали са си з-ците под наем.

mi6osp.

Като ни осъдят за пълното неспазване на обявените в поканата за конкурса условия, швеците може да вземат повече от печалбата за 10 Грипена.

Скитник-1

   Не всичко е пари приятелю /швед/   :)