Quantcast
Путин заръча подготовка за втора вълна̀ на коронавируса | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

27 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Путин заръча подготовка за втора вълна̀ на коронавируса

Руският президент Владимир Путин призова министерството на здравеопазването да бъде готово да втора вълна на заразата от коронавирус през октомври-ноември. На съвещание за санитарно-епидемиологичната обстановка в страната държавният глава заяви:

"Искам да обърна внимение на колегите, и преди всичко на министъра на здравеопазването Михаил Албертович Мурашко, на това, че е необходимо да се подготвим, но и постепенно да излизаме от режима на ограничения, в който ние сега в значителна степен живеем. Трябва да мислим и за онова, което говорят специалистите - че може да има и друга вълна през есента - в края на октомври, или през ноември", каза Путин, цитиран от ТАСС, и призова всички да са готови за такова развитие на ситуацията.

По-рано днес ТАСС направи допитване до експерти, които заявиха, че началото на втората вълна на коронавируса в Русия може да е, след като пикът ѝ премине в повечето други страни.

Путин заръча също така на здравното министерство да анализира колко специални легла за лечение на болни от коронавирус са необходими на болниците в страната. Той добави, че към момента са "задействани" 165 291 такива легла, което е 66% от капацитета на болниците в Русия.

Към статията във в. СЕГА
Ференги

...към момента са "задействани" 165 291 такива легла, което е 66% от капацитета на болниците в Русия...

Това за същите онези легла ли става въпрос, дето били оборудвани с "гърмящи" апарати за обдишване «Авента-М»? 

По данным издания, аппарат был новым — использовать его начали только 2 мая; до этого все аппараты в больнице были иностранного производства. Загоревшуюся модель — «Авента-М» — в частности, в начале апреля отправляли в США в качестве российской гуманитарной помощи.

https://meduza.io/feature/2020/05/12/v-peterburgskoy-bolnitse-proizoshel-pozhar-iz-za-korotkogo-zamykaniya-v-apparate-ivl-tri-dnya-nazad-apparat-togo-zhe-proizvoditelya-zagorelsya-v-bolnitse-v-moskve

Безаналогово техническо решение, реално намаляващо броя заразени:

Число жертв пожара из-за аппарата ИВЛ в Петербурге выросло до шести

Подробнее на РБК:
https://www.rbc.ru/rbcfreenews/5ec3eeeb9a794726bc66213c 

vrana2

   Всички части на произвеждания  от руснаците  апарат "Авента-М" са вносни.

geo_19

"Авента-М" се произвеждат от 2012 г. Досега е нямало проблеми. Проблемът е станал от април т. г., когато се е възложило десетократно увеличение на производството на тези апарати - от 10 бр.  до 100  бр. дневно. От твоя линк:

 

На тот момент мощность производства составляла десять единиц аппаратов ИВЛ в сутки, сообщили РБК в пресс-службе компании. На конец апреля мощность производства по выпуску ИВЛ на Уральском приборостроительном заводе была увеличена в десять раз и составляла 100 единиц оборудования в сутки.

-----

Близко е до акъла, че при такова рязко вдигане на производството се наложило разширяване кръга на поддоставчиците. Вероятно некачествена част от нов поддоставчик е довел до пожара.  

 

Ференги

Вероятно некачествена част от нов поддоставчик е довел до пожара. 

А конструктивни недоглеждания например на системите за защита, или неспазени процедури по качествен контрол, заводски изпитания и т.н. са тут непричем, така ли? Остава само да посочим виновните производители на вносни западни компоненти.

А за катастрофата на единствения сериен Су-57 също ли са виновни доставчиците? И за блокираната трансмисия на Армата, и за дупката в космическия кораб... ох прощавайте, виновни за космическата дупка са американците въоръжени с маткап и бургия 3/8" Made in USA. 

След като точно тези проекти са с висш приоритет, но въпреки това се издънват, и това вече се превръща във визитна картичка на руския инженеринг, значи нещо системно не е наред.

Желязко Желев

            Няма да има втора вълна.Защо мисля така?

Две интервюта . 1.Проф Сергей Нетесов /един от най -компетентните руснаци/ в интервю в Новая газета казва,че епидемията ще затихне при 50% заразени.2.Друг съветски вирусолог в интервю казва ,че всички епидемии с които се е сблъсквал в своята практика са затихвали при 30% заразени/за съжаление не намерих интервюто но помня точно 30%/3.Има хора с изграден имунитет от преди 2019г.Китайците изучавайки кръв взета преди 2019г. намират антитела в нея.4.Практически хора под 20г не боледуват.5.Графиките на Италия,Франция,Англия,Германия,Русия,САЩ са сходни.Те почти могат се припокриват но с времово разместване.И при всички затихването е далеч преди  50% заразени.Тоест по скоро твърденията на руските учени са верни за 30-50% за стаден имунитет отколкото митичните 70%.

           И сега черешката на тортата.Минимум 30% имат априори изграден имунитет.Младите под 20г. и тези с получен преди 2019 имунитет./най вероятно от други бета коронавируси/И остават между 10 до 20% да се заразят за да се получи стадния имунитет.И графиките ясно и недвусмислено показват че расъждавам в правилна посока.

          Естествено много дълго/може би години/ ще има припламвания в държави и региони докато се огаси потенциала 10-20%.Но това е управляема криза с ясни параметри.Защо и кой пропусна да отчете хората под 20г и тези с изграден имунитет за да сметне потенциала на "'Урагана'' за мен е загадка.

Sine_metu

Факт е, че при 30%-50% проепидемичване - ти нали не си англичанин, та да обиждаш хората на „стадо“? - повечето епидемии затихват експоненциално.

„Априори изграден имунитет“, че и 30% обаче не е „черешка“, а спекулация

Желязко Желев

                   Съвсем искрено:Дай си почивка една седмица от говид 19.Отдавна се знаем от форума.Аз бях човека застъпващ се за изключително крути мерки при изв,положение.Може би защото мен не ме засягаха.Но знаехме малко ,всички знаеха малко.Днес знаем пак малко може би 10-20% от необходимото.Но знаем също ,че в страховете си а може би и умишлено важни детайли ги пропуснахме.За всяко нещо има десетки гледни точки.Дори при извесните и неоспорими факти за ковид 19 медиите а и политиците ни натрапиха техните гледни точки..Но освен техните има и други-примерно гледната точка на карцираното  дете.Факт е също,че времето на изв, положение не се ползваше за изясняване на ситуацията, а за прокарване на политики на заинтересовани.

  Аз далеч не казвам да бъдем непредпазливи,Напротив -трябва да бъдем крайно предпазливи и да се лишим от това което можем.Но да карцираме населението заради недоказани твърдения които и никой не прави опит да ги докаже е неприемвливо.

Н

Sine_metu

Драги, и аз съвсем искрено: твърде малко знаем още

Антей

 

ОТКЪДЕ, бе джанъм, ЩЕ ДОЙДЕ тази нова ВТОРА вълна!?!

 

Кой или какво я предизвиква?!

 

Да се надяваме, че СЗО да месец ще разгадае ГЕНОМА на КОВИДА,

 

както им заръча президента на САЩ мистър Тръмп!

 

И както по-горе колегата Желев е писал: втора вълна НЯМА да има!

 

:) ✌️

 

п.с. От кого или какво зависи да се пусне на българския пазар 

най-доброто противовъзпалително аналгин - хинин?!

 

 

Тракийка7

Точно на СЗО не бих разчитала. Те създадоха целия този хаос. Със свинския грип не успяха, сега им се получи.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

След като точно тези проекти са с висш приоритет, но въпреки това се издънват, и това вече се превръща във визитна картичка на руския инженеринг, значи нещо системно не е наред.

 

Баси примитивният силогизъм!

Sine_metu

От радиоточка - толкова. Не заслужава да му се обръща внимание.

Интересно е да се коментира 10-кратно по-малкия брой смъртни случаи в Русия, но лично аз не се смятам специалист

mi6osp.

Отговор на N 12:

Тъ-цъ. 

Малкият брой жертви на епидемията в Русия се дължи на това, че там в здравеопазването се прилага системата на д-р Семашко.

Sine_metu

към момента са "задействани" 165 291 такива легла, което е 66% от капацитета на болниците в Русия

 

Числата ли нямате за нищо, читателите ли?

66% от „капацитета“ на болниците в РФ са точно 708 840 легла

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

23/05/2020 - 10:15 (нов)

Антей

ОТКЪДЕ, бе джанъм, ЩЕ ДОЙДЕ тази нова ВТОРА вълна!?!

 

Кой или какво я предизвиква?!

Лошите.

rorik

А помните ли че Баце каза  че нас септември ни чака нещо такова.

Съвсем логично е.

Пришълците ще започнат да се изнасят .

Ференги

Sine_metu

Числата ли нямате за нищо, читателите ли?

66% от „капацитета“ на болниците в РФ са точно 708 840 легла

По всичко личи, че дори не си задаваш въпроса за какви точно легла се отнасят данните?.

Buridan
снимка на Buridan

Виждал ли си държавно болнично заведение в БГ ?   Нещо да споделиш за  нашта общественна здравна система   ? 

Ференги

А по каква причина смяташ за наложително да отклоним темата към нашата здравна система?

В нашите болници, както държавни, така и частни, също има различни видове легла.

Различни ПО ФУНКЦИОНАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, а не по качество. С това май не е наясно агитпропчето, та му обърнах внимание.

Та за какво казваш иде реч, да не би да искаш сравнение на двете здравни системи?

Енергийната супердържава Русия управлявана през последните 20 години от могъщ и мъдър президент ще си мери величието с България управлявана от крадци? Дотам ли я докараха г-да русофилите? То ако върви все така, някой ден ще изправят кумира си и до Сомалия.

Oldten
снимка на Oldten

Брей, нашите русороби и на Путин спряха да вярват, какви времена.

Sine_metu

Че кога русоробите сте вярвали на Путин?

Мярвал съм някой русофил да се престарае с вярата, ма вие?

ловkия

Че до октомври-ноември няма ли вече да имате ваксина, другарю Владимир Владимирович?

Flamand

Втора вълна от вирус, който е измислица, още не е проникнал в Русия и срещу който руснаците вече имат 20-30 ваксини и лекарства?

Ференги

Антей

 

ОТКЪДЕ, бе джанъм, ЩЕ ДОЙДЕ тази нова ВТОРА вълна!?!

Знайно е откъде.

От Мелинда и Бил.

Прясно настригана, да е по вкуса на конспиролозите. 

ловkия

Прочее, не знам кой се е престарал и е сложил в заглавието това ударено и различно от останалия шрифт а̀, не вярвам във форума да има чак такъв тъпет, който ще реши, че става дума за вълна за предене...

ИвКо

  Презастраховка, бе Ловки. Туканка по някога и за една запетайка или пропуснат/надписан пълен член ти правят мнението невалидно.