Quantcast
Президентът Радев обмисля вето на приетия Изборен кодекс | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

32 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Президентът Радев обмисля вето на приетия Изборен кодекс

Президентът Румен Радев обяви в Хасково, че ще реши дали да наложи вето на приетия изборен кодекс, когато документът стигне до президентството.

„Категорично мнение ще има, когато дойде при мен законът, ще го разгледам подробно и тогава ще реша какво да правя. Аз работя институционално“, заяви държавният глава, цитиран от БНР.

Според Радев бизнесът има водеща роля, но каквито и икономически, данъчни и социални модели да бъдат прилагани, те няма да имат ефект, ако не се смени радикално политическата система и стилът на управление в държавата.

„Властта трябва да осигури прозрачна и справедлива обществена и бизнес среда“, изтъкна още президентът. Според него е много  важно да бъдат гарантирани прозрачни и ясни критерии и еднакви условия за достъп на всички фирми до обществените поръчки.

Радев участва днес в среща с бизнеса в Хасково. Инициативата е на Хасковската търговско-промишлена палата и се проведе по повод празника Трифон Зарезан с участието на дипломати и представители на посолствата в България.

По-рано през деня на площад „Свобода“ в Хасково президентът Румен Радев прие почетния караул от Военно формирование 52740, след което наблюдава преминаването на строя в тържествен марш.

Към статията във в. СЕГА

Страници

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Отдавна не се беше обаждал.  ?

Тони Йорданов

   Отстрани по врата, по врата.

Forza NATO

 

Какво по-добро доказателство, че преференциите са хибридно оръжие на КБЖ, а електронното и машинното гласуване - обикновена шашма на мадуристите.

 

Големият приятел на ГЕРБ Решетников трябва немедленно да озапти чорапената си хрътка.

mr_self_destruct (непроверено)

никакво вето не смей да налагаш, гад комуняшка!

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Никъде вече не го канят, интересно защо?

БАСТЪР
снимка на БАСТЪР

щот жена му грозна

а той  пиндостански  ибрик.

dimdum

хасковско му е родно. в хасково е завършил и 11-ти клас. и трифон зарезан е чудесен повод да иде по родните места. ми и ето, сетили са се, поканили са го - отишъл. сигурно и от дрийм тийма на мамин делянчо има членове на таз хтпп.

Васик

Така говореха и за Станишев... после три мандата начело на ПЕС

Тъмно пиво

Радев ще наложи вето - това е ясно.

 Какво ще направи народът обаче не е ясно. Дали ще запротестира пред НС? Едва ли.

ДЖОМАГА
снимка на ДЖОМАГА

потник потник аз те знам ти ? си голям.

Доси

Атаката на дежурните тролчета - омразничета е съвсем разбираема... Президентът действа много разумно и премерено и в нищо не може да бъде упрекнат! 

Негова е отговорността да осигури честни избори и дори да се изкуши да върви по ръба на закона за да го постигне - хората ще го разберат и подкрепят. За 3 - 4 месеца служебно правителство много може да се направи за да се гарантират честни избори, а при честни избори мнозинство няма да има!

Аз лично нямам против една - две години да има служебно правителсво, че от тия калинки вече ми омръзна... а колко далавери могат да изплуват на светло за това време, а? Много, много, много...

а и журналистите могат да се почувстват по-свободни...

па и прокурорите... 

riapa

?

ИлияНиколов

Добре си го казал, Доси.

?

Джиджи

?

Тъмно пиво

За 3 - 4 месеца служебно правителство много може да се направи за да се гарантират честни избори

  Може, разбира се. Даже и във Венецуела може.

mr_self_destruct (непроверено)

това са някакви мечтания и съновидения. нищо такова няма да направи.

mi6osp.

Ситуацията е такава, че след следващите избори, единствената управляваща коалиция ще е задължително с ДПС.

Трудно ще се намерят  желаещи за такава коалиция, даже ББ няма да се реши на нея.

Така ще се стигне до серия от служебни правителства, т.е ще управлява Радев.

Тези служебни правителства ще направят пълна ревизия на управление ГерБ на калинките и мутрите  ,ще разкрият наглите кражби и вредните управленски решения, и ще дадат на съд виновните.

Това ще е предостатъчно не само да унищожи  политически крадливото  ГерБ, но и да бъде създадена партия на Радев,чиято цел ще е да спаси и възкреси България след управлението на мутрите.

Дали ще може да го направи, ще зависи от нас, българите.

Пантелей

"...Така ще се стигне до серия от служебни правителства, т.е ще управлява Радев.

Тези служебни правителства ще направят пълна ревизия на управление ГерБ на калинките и мутрите  ,ще разкрият наглите кражби и вредните управленски решения, и ще дадат на съд виновните.

Това ще е предостатъчно не само да унищожи  политически крадливото  ГерБ, но и да бъде създадена партия на Радев,чиято цел ще е да спаси и възкреси България след управлението на мутрите..."

А бе, вие наистина ли вярвате в това, което го пишете???

Щял да назначава наниз от служебни правителства - и от къде ще взема за тях "чисти, неопетнени, и харизматични люде" дет ще се борят с "калинките* и мутрите"? Мей би от БСП(к) ?

Или пък от къде ще внесете "Христосовците", които под мъдрото ръководство на  Президент Радев ще възкресят (куту един Лазар) България - която, между другото - си е жива и напълно сносна държава? Може би тов. Вова ще даде назаем? А?

*  Coccinella septempunctata, или седем точкова калинка е известна на всички градинари и любители, отглеждащи зеленчуци. Тя се храни с въшки  и е изключително полезна в градината.

циникЪтхедонист

А  изключвате ли вероятността негласната връзка да бъде публично официализирана. Особено на фона на възможността да се до усвоят още малко европейски средства във следващия отчетен период

Спаc

Това май ще му е първото основателно вето на пРезидента...

Forza NATO

Това пък със сигурност няма да е последният ти *** коментар.

RanBosilek
снимка на RanBosilek

Този каквото и да направи, все ще е чурук. Очертава се като политическа грешка №1 на България в пост комунистическата ера. Тази смехотворна гротескна фигура прави досегашните смешници на този театрален пост да изглеждат нормални и сериозни.

Forza NATO

Няма да говориш така за о.з.през. Плевнелиев, бе, решетник хибриден!

dimdum

за ква ера писателстваш ти? или си чел какво е комунизъм, примерно, в "нощен труд"?

paragraph39

ДОСИ,

/:/ Негова е отговорността да осигури честни избори

........................................................................................................................

НЯМА такова "животно"/"филм", "бира".../ като "ЧЕСТНИ" или "НЕчестни" Избори!

ИМА легитимни/законни/ или НЕлегитимни/НЕзаконни Избори!

А НЕлегитимност/НЕзаконност/ на Избори се доказва в Съд- като до такова доказване в Съд, Избори/и референдум/ се считат, по Презумпция, за легитимни/законни/! ТЧК

"Честни"/"НЕчестни" Избори е тинтири-минтири и ала-бала, МАНИПУЛАЦИЯ е за наивници!!!

"Честна" или "НЕчестна" може да е само жена- като това се доказва по съответен начин!

Отделно, че НЕ е работа и задължение на президента да осигурява легитимни/законни/ Избори- това е задължение на Парламента, Правителството и ЦИК!

КАЗАХ!

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

iLimon0ff

@

Никъде вече не го канят, интересно защо?

 

Ами, как да го канят? Омръзна им музиката му.

 

Уф. Преди две седмици беше на държавно посещение в Португалия, преди два месеца - в Йордания. Не съм забелязала президентите на европейските държави да джиткат през ден насам-натам.

 

А колкото до музиката - онзи ден удостои с почетния си знак Светлин Русев. 

 

 

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

ПП - Впрочем вчера гербавите смотолевиха, че ако има вето, могат и да поправят избирателния кодекс.

Тази сутрин Цецо е казал нещо в този смисъл по неговия си въртоглав начин. Но се е изтървал, милият:

Той призна, че той се е съгласил от името на ГЕРБ с предложението на ДПС да отпаднат преференциите в името на запазване на стабилността на управлението.

"24 часа" са го цитирали:

https://www.24chasa.bg/novini/article/7301494

 

Чудничка картинка кой как крепи властта и как тя се отблагодарява по избори.

?

ИвКо

Аз лично нямам против една - две години да има служебно правителсво, че от тия калинки вече ми омръзна... а колко далавери могат да изплуват на светло за това време, а? Много, много, много...

Мечти, особено па ако служебен премиер е Огнян Герджиков, според него изваждането на кирливите ризи на предходните срива доверието в държавността. Нищо старо не е забравено, най много да има тихомълком някакво преместване на някои от провинилите се на друга работа, я посланик някъде, я нещо друго. 

Спасение донякъде може да има с правителство от хора не свързани досега с властта и политиката, което не виждам как може да стане.

 

Лoвkия

Спасение донякъде може да има с правителство от хора не свързани досега с властта и политиката, което не виждам как може да стане.

Точно така, това отдааавна се коментира във форума.

А от много, много години кадърни, честни и несвързани с някоя власт хора почти няма, а наличните едва ли ще искат да бъдат заляти от булгаристанската политическа помия.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Чай, чай, ами Боко? Цецо? Немой така покрай сухото и суравото ?

Страници