facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
Вестник СЕГА
Полански отрича нови обвинения в изнасилване

Роман Полански най-категорично отхвърли твърденията, че е изнасилил актрисата Валънтайн Моние преди повече от 40 години, съобщи "Монд", позовавайки се на адвоката на режисьора. В петък във в. "Паризиен" се появи статия, в която Моние твърди, че през 1975 г. Полански я е бил и изнасилил. По това време тя е била на 18 години.

Случката се е разиграла по време на почивка в ски курорт в Швейцария, където се намирал и режисьорът. Приятели на Моние я запознали с Полански и на следващия ден, когато се возили заедно в лифта, той й отправил предложения за физическа близост. Моние отказала авансите, но продължила да кара ски редом с него. Вечерта, след като е била на ресторант с Полански и се върнали в наетата от компанията хижа, той я насилил.

Желанието си да разкаже за случая 44 години по-късно Моние обяснява с новината за излизането на новия филм на режисьора "Офицер и шпионин" (J'accuse), разказващ за аферата Драйфус. Моние обяснява, че не е подала оплакване срещу Полански на следващия ден след изнасилването, защото се е страхувала, че известният режисьор може да я убие, за да не бъде огласен случаят. Тя се е скрила при познат на Полански, който изразил готовност да свидетелства, ако случаят стигне до съд.

Целият живот и кариера на Роман Полански са белязани от обвинения в сексуален тормоз. Той се призна за виновен за изнасилването на 13-годишната Саманта Геймър в САЩ през 1977 г., след което избяга от ударите на закона във Франция. Оттогава е издирван от американското правосъдие, но продължава да снима филмите си в Европа и да печели награди, включително "Оскар". 

Към статията във в. СЕГА
×