facebook
twitter

Вие сте тук

4 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Нено Димов: Огромната част от домовете в България, включително и моят, не са застраховани

„Огромната част от домовете в България, включително и моят, не са застраховани, а първо отговорност носим самите ние за себе си”. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV министърът на околната среда и водите Нено Димов по повод нанесените щети от бедствия.

„Оттам нататък може да се намеси и общината, и държавата през комисията за бедствия и аварии, но на първо място сме ние тези, които трябва да носим отговорност”, подчерта той.

Ако кметовете не могат да поддържат язовирите, те трябва да преминат към държавата, заяви Нено Димов. Той припомни, че е възложено на министъра на икономиката да се направи предприятие и всички язовири, които не се следят от държавата, които са общински и общините не могат да ги поддържат, да преминат на поддръжка на държавата.

Екоминистърът отбеляза, че концесията в парк „Пирин” в момента е дадена за пореден път на прокуратурата за проверка и след като тя завърши и излезе със становище, ще се види какви са предписанията, които е направила. „Аз ще се съглася с решението и констатациите на прокуратурата”, подчерта министърът. 

Той определи протестите за Пирин като политическа кампания, която според него вероятно ще продължава до изборите.
Очевидно желанието е да се насадят някакви страхове. Това са политически методи и инструменти, смята Нено Димов.

„Има органи в държавата, които знаят кой е собственикът на „Юлен”. „Юлен” е юридическо лице, което си плаща данъците в България. Аз като контролиращ концесията имам определени функции да контролирам”, каза още Димов.

„Бях изпратил писмо да попитам кой е собственикът на „Юлен” до БНБ. Получих отговор, че не е в правомощията ? да ми отговори на този въпрос”, допълни екоминистърът.

В Пирин на практика имаме прираст на дървета през последните години точно благодарение на правилната санитарна сеч, която прави държавата. Няма никаква друга освен санитарна сеч, категоричен беше още той. 

Скитник-1

Ами да ги застраховаме в "Олимпик" за по сигурно ?  И след това някой като теб да ни отговори ,че ще пита в Европа ? Засега предпочитам мизерията и несигурността.

 

SvSophia
снимка на SvSophia

Застрахователите са по-несигурни в сравнение с бедствията и авариите. Най-несигурни са. Та затуй.

маргаритка2

Изглежда предстои спукване на голям застрахователен балон.

 

Иначе от вчера до днес на обяд това е третото ново държавно образование, което ще се създава - предприятие за язовири, мегаагенция за прикриване на катастрофите по пътищата и нова метеороложка служба. За закриване предстои само министерството на несъшествуващото председателство.

 

Мисля, че до края на мандата имаме огромния шанс цялото останало население да заеме държавна служба.

 

×