facebook
twitter

Вие сте тук

9 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
МВР-шефът: У нас няма условия за мафия

Почти идилична картина на криминогенната обстановка в България описа министърът на вътрешните работи Младен Маринов. "Средата за сигурност в България се отличава с относителна устойчивост и стабилност. Липсват признаците и условия за съществуването на емблематични, знакови престъпни структури на национално ниво и групировки от мафиотски тип, както и престъпни деяния с широк обществен резонанс. В резултат на мерките и политиките, предприети от българските правителства и МВР, е постигнато стесняване на криминалните пазари и престъпните възможности, както и намаляване на шансовете за финансиране на престъпни групи", каза той на конференция за противодействието на организираната престъпност.

Маринов се похвали най-вече с успехи при противодействието на нелегалното производство на цигари. През 2018 г. са разкрити четири нелегални фабрики за производство на цигари, а през първите пет месеца на 2019 г. са заловени 33 млн. къса нелегални цигари и е предотвратена щета за бюджета от над 6 млн. лева. С последната разбита фабрика се похвали и премиерът Бойко Борисов.

"Преди началото на Срещата на върха в Познан показах снимки на колегите от разбитата вчера фабрика за нелегални цигари до Пловдив. Запознах ги с данните от кампанията "Инициативата срещу незаконната търговия", които показват, че резултатът от 3.8% за 1-ви тримесечие на 2019 г. е най-ниският от началото на Инициативата досега и е безпрецедентен в целия ЕС", написа във Фейсбук премиерът и публикува снимки с британския премиер в оставка Тереза Мей и германския канцлер Ангела Меркел, които се взират в телефона му.

Хвалбите на министъра идват на фона на поредния протест на полицаите. Десетки служители на МВР се събраха на протест пред сградата на правителството на професионалния си празник. Полицаите настояват за по-достойно заплащане на нощния труд. В момента се плащат 25 стотинки на час, а те искат поне 2,5 лв. на час. "Искаме увеличение на тарифата за нощен труд за всички, които го полагат, не само в нашата система", коментира председателят на  УС на синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. 

Министър Младен Маринов подкрепял исканията на служителите на МВР и щял да настоява проблемът да се разреши през бюджетната 2020 г. "Подкрепям колегите в техните искания, но всичко е въпрос на финансови възможности. Така че мисля за следващия бюджет и във връзка с обещаното увеличение на заплатите ние да направим възможност това увеличение да бъде разпределено включително и да се покрият разходите за нощен труд", коментира той пред БНР.

Към статията във в. СЕГА
Тринити

МВР-шефът: У нас няма условия за мафия

Абсолютно вярно!Поздравления!Бравос!Мъ каква мафия в наш'та "държава"?!Не е възможно мафия в мафията!Плюс туй партиите са си съвсем законни групировки.Особено управляващата такава.

Калорифер

По-скоро - няма условия за друга мафия.

ppipi7766

В България няма място за единаци революционери/мафиоти.

Ние сме страна на победилата революция/мафия и всичко е "законно", ако не вярвате питайте Комисията за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество

fractal
снимка на fractal

Градовете в държавите са генератор на войници и офицери за армията селата за провизии за армията всеки българин е ценен 

tatyana1

В резултат на мерките и политиките, мафията е включена в управлението и вече няма самодейност?

bambi

Тоя трябва да бъде обвинен в пресъпление срещу интелигентността.

Wolf ACE

Правилно е отбелязал Отоплителния уред по-горе - няма и не може да има условия за ДРУГА мафия, освен Мафията Му.

Прави се всичко възможно да не се допуска никаква конкуренция!

Гочу
снимка на Гочу

И сегашната Мафия ни стига. За да не сме реално в Европа , да сме извън системата Шенген. За да не са свързани базите данни на ЕС и бг МВР... От това по-ясен знак че сте МАФИЯ няма , другарю министър Мето-илиански..?

×