facebook
twitter

Вие сте тук

33 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Мая Манолова дава под съд Валери Симеонов

Мая Манолова, бивш национален омудсман, а сега лидер на "Изправи се.БГ", обяви, че дава под съд зам.председателя на Народното събрание и председател на НФСБ Валери Симеонов. Повод са коментарите от днес на Симеонов, че обвиненият в 18 престъпления Васил Божков е плащал кампанията ѝ за кмет на столицата на местните избори миналата есен.

Симеонов коментира вчерашното съобщение на Божков във "Фейсбук", с което укриващият се в Дубай бизнесмен намекна, че е изтеглил 11.8 млн. лв., за да си плаща такса "спокойствие" на управлявщите.

"От средата на октомври до почти до края на ноември вървяха и платените, според мен, протести срещу избора на Иван Гешев (за главен прокурор). Освен това да не забравяме, че тези кашони с антични предмети, иманярите не са му ги подарявали, а са ги продавали. За това също се харчат пари. Само октомври месец той е теглил пари 4 пъти. Защо ще носиш за месеца рушвета четири пъти с всички рискове, съпътстващи пренасянето на големи суми пари в чанти, защо да рискуваш 4 пъти като можеш да ги занесеш веднъж, ако си плащал подкуп или рушвет - каза Симеонов. - Около 8 млн.лв. явно са изтеглени, за да се плати купеният вот за Мая Манолова в София. Макар че по-малките суми от 400-500 хиляди лева според мен си ги е харчил за собствено удоволствие. Той е известен в софийските среди с начина си на живот, със скъпите си почивки, със скъпите момичета и т.н.".

Ето какво написа Манолова в официално изявление по този повод:

"За лъжите, изречени днес, по време на изявлението му в Народното събрание, давам на съд Валери Симеонов, председател на НФСБ и зам.-председател на парламента. Категорично подчертавам, че изявлението на Валери Симеонов, че бизнесменът Васил Божков е финансирал кампанията ми за кмет на София, е лъжа и не отговаря на истината. Подчертавам, че по никакъв начин думите му не отговарят на фактите, свързани с финансирането на кампанията ми, отчетена съгласно изискванията на закона.

В твърденията на Валери Симеонов няма не само истина, но и елементарна логика.  Не е ясно защо бизнесмен, получил пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, би финансирал мен, при положение, че кандидатът на обслужващата го партия бе Йорданка Фандъкова. Припомням, че комплексното дългогодишно обслужване включваше народните представители на Бойко Борисов, които внасяха и приемаха закони в частна полза.

Друг аспект на комплексната услуга бяха и подчинените на финансовия министър Владислав Горанов, които осигуряваха „пълен съпорт“ в Комисията по хазарта. За този „съпорт“ призна и самият финансов министър Горанов, като посочи и размера на сумата, с която е ощетен държавният бюджет, а именно 693 млн. лв. Подчертавам, че в целия период на комплексното обслужване начело на държавата стоеше един човек - премиерът Бойко Борисов.

Припомням също, че във връзка със спекулациите на Симеонов за купуване на гласове всички българи видяха кой е купувал гласовете в столичните квартали Филиповци и Факултета. Там гласовете бяха 90:10 в полза на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. В този смисъл, твърденията на Валери Симеонов за купуване на гласове следва да се отнесат към кандидата, спечелил убедително  народното доверие в махалите.

Г-н Борисов, аз в комикси не участвам! Във връзка с клеветите за кметската кампания от Ваша страна, ние вече имаме насрочена битка в съда лично с Вас. А във връзка с манипулациите и лъжите на беквокалите Ви, съдебните битки тепърва предстоят.

Освен в съда обаче, г-н Борисов, аз и Вие със сигурност ще премерим сили на парламентарните избори, независимо от убеждението Ви, че няма кой да Ви накаже."

Към статията във в. СЕГА

Страници

марк

 

 

 

                              Второ съдът ни е безумно подкупен, нечистоплътен, до гуша в лайната. Винаги ще даде истината на по-силния, или богатия

 

 

                          Съдът е безумно честен и невлияещ се от пари и НПО -та само като освободи Полфрийман. Иначе този и да го осъдят ще стане като кучето дето го плюели а то мислело , че роса роси .

Вова

Айде висаджийската метреса да бъде по скромна. Щото Варелито знае доста ...

Miranda
снимка на Miranda

Дори и да спечели такова дело, едва ли ще увеличи подкрепата си.

Който й вярва на думите , ще продължи да й вярва,  който не й вярва, ще продължи да не й вярва.

Делото не решава нищо, тя е юрист, би трябвало да го знае.

Aniki

Викаш това, че любимеца ти е осъден лъжец не променя колко много го обичаш и тачиш. Това е ... очаквано.

Miranda
снимка на Miranda

Щом казваш, така е...

 

Aniki

ти го казваш, не аз. Според теб е нормално да се клевети без да има последствия. 

Efraim Efraimov

Мая е свикнала още от НС - дуплика, реплика, ре-дуплика, ре-реплика... важното е да е по страниците... това работи при избирателите ѝ от третата възраст...

Flamand

Подчертавам, че по никакъв начин думите му не отговарят на фактите, свързани с финансирането на кампанията ми, отчетена съгласно изискванията на закона.

Човекът не за кампанията ти говори, ма! За кампанията ясно - има си фактури за плакатите и т.н. Симеонов за купения вот е казал.

Стоф

Защото сте от един дол дренки, мая Манолова, за това те е финансирал.

шиши

Симеонов коментира

Каквото човек си коментира, никой не може да му го коментира ( по Божинката ). 

Бачо Варели пак се е излял със слаба струя.

Баш на Мая да скочиш си е скок в празното многоточие. Госпожата е никоя и не си струва. Паразитен шум, с извинение и признание.

Да се гмурка в неприятностите по Черноморието. Там му е страстта и границата на компетенция. 

Чичо Гошо

*

Miranda
снимка на Miranda

Каквото човек си коментира, никой не може да му го коментира ( по Божинката ). 

 

Много готино...😅

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Защо ще носиш за месеца рушвета четири пъти с всички рискове, съпътстващи пренасянето на големи суми пари в чанти, защо да рискуваш 4 пъти като можеш да ги занесеш веднъж, ако си плащал подкуп или рушвет - каза Симеонов.

Гус'ина Релсович, Винкел Ритнибабкин, явно е доста компетентен по въпроса с рушветчийските мурафети, та дава вече и акъл по колко и как требе да се носят дисагите с махмудии.И как безпроблемно и незабелязано да достигнат те до конкретния получател с власт.Такива задълбочени познания в туй тънко и деликатно дело би имал сал' чиляк получил вече доста звонк под масата, 

fractal
снимка на fractal

10те божи заповеди на български започват с НЕ ама на гръцки НЕ е ДА 

Slava
снимка на Slava

Тази много бързо забрави кой ѝ помогна за лечението в Германия. Не, не е бандитът Божков.

Miranda
снимка на Miranda

👍

Lillian
снимка на Lillian

ааа Слава, имай страх от Бога, чужди лечения не обсъждай!

ма като почнете да прекалявате по този начин, заради партийни пристрастия, изобщо не е ОК

vasilevil

Нямаш си представа колко гласове ще отнесе на изборите майчето.Тая жена има добро и честно излъчване а не като мутрата с бухалката.

Slava
снимка на Slava

18

Четв., 04/06/2020 - 00:40 (нов)

vasilevil

Нямаш си представа колко гласове ще отнесе на изборите майчето.Тая жена има добро и честно излъчване а не като мутрата с бухалката.

 

Сестра Галева Костинбродска ли е с честното излъчване 😂😂

atlantis

Не разбирам, защо наричате ММ Костинбродска? Ми не е хубаво! Хората веднага се сещат с какви манипулации ГЕРБ печели избори и започват да и симпатизират.

Lillian
снимка на Lillian

надявам се да бъде осъден, ако е излъгал

Валери Симеонов е в личната ми класация за най-арогантни политици, утвърждаващ модела на простащина и безпросветна дебелащина

даже мисля,че вече оглавява класацията ми, като на по -задно място премина Румен Петков, същия безпардонен хитрец

Banana Joe
снимка на Banana Joe

И в моята тия двамата са в челните редици. Такива екземпляри се ползват да обхождат минните полета преди да мине Главатаря с пиарките си.

Мая все пак е купила izpravi-se.bg 👍

Освен ако Др.Сл. от Варна не е решил да ѝ прави сечено като я превари и после ѝ го препродаде.

Miranda
снимка на Miranda

ММ ще отнесе гласове на БСП. Техен проблем е.

Lillian
снимка на Lillian

абе, какво да се интересуваме, чии гласове ще отнесе

ако някой ни харесва, гласуваме за него, аз примерно винаги гласувам за Николов за кмет на Бургас и никога,опази Боже, за ГЕРБ

ние не сме политици , партийните стратегии не са наша работа, гласуваме естетически, за сродни нам персони

Памфуций
снимка на Памфуций

. Преди всичко този не може да бъде съден, защото има имунитет. Второ съдът ни е безумно подкупен, нечистоплътен, до гуша в лайната.

1. Няма имунитет за подобно нещо.

2. Нима в такъв съд - " подкупен, нечистоплътен, до гуша в лайната." Йончева осъди Борисов?

Miranda
снимка на Miranda

Така е, Лили. На мен ми харесва например Петър Москов и ако КОД участва в изборите, ще гласувам за него с две ръце.

Ако не, може би за Валери Симеонов. Харесва ми неговата откровеност и това, че винаги говори, каквото мисли, ако и да не се харесва на някои.

А пък и като вицепремиер свърши доста работа. Абе, свестни хора има. Избор има.

atlantis

Петър Москооов??? 😲 Ееехааа, вечно надрусания Петър Москов??? Миранда, ти наистана живееш в свой собствен затворен свят. Обществена тайна е, че ПМ е пристрастен.Има толкова много негови фотоси, на които ярко личи, че вътрешно не е сам. Ми поне се вгледай в тях.

Miranda
снимка на Miranda

атлантис, поне с хора, които го познават лично, съм общувала. Никой не е твърдял подобно нещо. Това е измислица явно, никога не бих повярвала.

Бяха ми казали нещо друго обезпокоително за него относно здравето, но явно се е разминало. И добре, че е така.

Не съм убедена, че владее на 100 % говора на лидер, т.е. иска ми се там да има и друг човек с качества и излъчване на лидер, но нищо повече не знам.

 

 

Lillian
снимка на Lillian

о да, аз също харесвам Москов, много пъти съм писала тук

дали е пристрастен си е негова работа, нека той се справя с това

но е умен, амбициозен, градски мъж, от моите хора е😎

Дежурния

Всеки има право да се обръща към съда, а какво ще е решението вече е друга работа. Например днес, след няколко безсмислени обжалвания, съдът окончателно е отказал на Мая Манолова да касира местните избори в София. Трябва да има нова съдебна залъгалка за надяващите се на някакво изправяне. 👀

Страници