facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Евродомакинството позлатило 5-звездните хотели в София

Европейското председателство през първата половина на 2018 г. е довело до над 21% ръст в цените на нощувките в 4- и 5-звездните хотели в София. Това показва специално проучване на Cushman & Wakefield Forton. Данните се базират на анкета сред мениджърите на висококатегорийни хотели в София и на пазарни наблюдения. Така нощувката в петзвезден лукс в София е струвала средно 114 евро, а за легло в хотел с 4 звезди цената е била 63 евро . 

Безпрецедентният ръст на цените през 2018 г. спрямо година по-рано се дължи основно на засилената бизнес и конферентна активност по време на европейското председателство, обясняват авторите на анализа. 

„Изминалата година бе част от продължаващата възходяща тенденция на хотелския пазар, която доведе до плавно възстановяване на нивата на заетост и цените след годините на икономическа криза. Ценовият скок през 2018 г. обаче бе по-скоро еднократен ефект от ключово за пазара събитие без аналог до момента. Подобно развитие наблюдавахме и в съседна Румъния, която пое европейското председателство в началото на 2019 г.“, коментира Пламен Бачев от Cushman & Wakefield Forton.

Според анализаторите в момента София не може да задържи достигнатите ценови нива, тъй като не предлага достатъчно атрактивни събития.

 

Към статията във в. СЕГА
Интервал

Само това ли позлати? Що не се направи сравнение с финансирането на председателството на други страни и какво е постигнато там? Падна цоцане, а кирията на хотелите - трохички.