facebook
twitter

Вие сте тук

28 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
България вече не е бантустан, а бастунстан

Симпатизантка на ГЕРБ влезе в сражение с бастун срещу Блокадата на Орлов мост. По свидетелства на очевидци храбрата нападателка "ръчкала" с бастуна си протестиращите и ги провокирала. Един от тях се поддаде на провокацията и то пред телевизионните камери, нататък историята се развива в новините. Нападателят на бабата с бастуна бе задържан, самата баба не е имала неприятности със закона. 
ГЕРБ обяви, че жената с бастуна не е техен член, но от поведението и профила ѝ във фейсбук е видно, че е ревностен симпатизант на ГЕРБ и активен борец за стабилност.
***
ГЕРБ не бива да се дърпа от този образ на възрастната жена, която размахва бастуна в името на гербавата идея, статуквото, статиквата. 
Бастунът е много по-елегантен образ от бухалката, която така натрапчиво се свързва с управлението на ГЕРБ. 
Бастунът може да замести и онзи груб термин, който Борисов използва в тайните си записи - това, дето се набива с двеста и не е като акъла. 
В следващи тайни записи в непринудена обстановка Борисов може да използва и по-меки изрази, с които да прескача цензурната бариера на националните медии. Ако например каже - "На прост човек акъл не можеш да набиеш, може да му размахаш бастун!" - това може да се пусне дори в предаване за семейна и малолетна публика. Разширяване на Езоповата традиция!  
Бастунът е също символ на мъдростта и преклонните години, белите коси на дългия жизнен опит. Борисов неслучайно в последния си мандат така често говори за "мъдрост" - защото и неговите годинки станаха повечко и преминават в унищожителния ритъм на премиерския труд. Той е живял много и е видял, и е участвал в неща, които повечето от нас няма да видим и за три живота. И на нощното му шкафче, с извинение че надзъртаме, има мазила за болки в краката. Голям човек с големия товар на годините и килограмите си не е като младото яре - и в краката, и в главата. И под напора на годините бастунът се превръща в осъзната необходимост, за да продължаваме движението, да продължаваме напред, макар и все по-трудно. 
Бастунът като емблема на гербавата мъдрост (София = мъдрост) може да влезе и в хералдиката на столицата: "Бастун не остарява, а само помъдрява".
***
Сега всеки ден, всеки час навсякъде има бастуни за митингова контрадемокрация!
*** 
Полицията също може да се превъоръжи и да замени компрометираните полицейски палки с полицейски бастуни. Така нашата полиция вече ще проявява повече мъдрост при употребата на сила. И да не им се набие много мъдрост на полицаите, важното е обществената поръчка да се даде на когото трябва, бастуните да се поръчат от Дубай и да вървят с известно количество фурми, без да правим компромиси с цената за сметка на когото трябва.
Разбира се, гвардейците пред президентството също трябва се оборудват с парадни бастуни. Да напомнят и на Радев къде се намира. 
***
Вече няма да казваме "шапка на тояга", а "каскет на бастун". 

Към статията във в. СЕГА
Сладур

Аз като не одобрявам тия идиоти по улиците/плащат им по сто лева, поне в нашия град е така/ означава ли, че съм симпатизант на ГЕРБ? И след като свалят правителството, кой ще дойде? Точно мафиотите плащат за протестите, защото здраво ги подгониха. А тях само мафиот може да ги победи. 

жана д'арк
снимка на жана д'арк

Ако знаеш, че някой плаща на протестиращите по 100 лв. на ден, и все още не си подал сигнал в прокуратурата, значи не одобряваш Гешев и не му вярваш. А Гешев е алтер егото на Борисов, което значи, че и на него не вярваш. Всичко това значи, че не си православен, а някакъв сектант.

Purple__Haze

Сладурчо, ще ми уредиш ли във вашия град няколко платени протеста?

Ще доведа половината махала за 100 лева на вечер!

noooo1

Ако плащаха 100 лева, ти щеше да бъдеш един от първите на опашката. Въпреки, че си фен на гробарите. Щото суджука им е най-важен.

stal

А тях само мафиот може да ги победи. 

 

Taка е Сладурче, само бяла нинджа може да бие бяла нинджа. 😅

 

Иначе Докторе, култова статия. 👍

soika prismehulka

а къде великия строител на магистрали ,през ПРЕРИЯТА-ВИНЕТУ,днес никой не го прочете,чу или видя.Бяга в ЮАР

cymen

Не е много забавно тоз път. Самата случка не е много забавна. Не мож от една страна да се възмущаваш, че Бойко псува като в кръчмата в Банкя, а от друга да обясняваш как някой се "поддал на провокацията", щото бил ръчкан.

noooo1

Дон Корлеоне знаеш ли какво е казал? Семейството д на "душеци". Та и БайХ така: Стои си в жипката и се крие.

Purple__Haze

Вече няма да казваме "шапка на тояга", а "каскет на бастун". 

👍 

maestrata

👌👍👏😁

дядо Илия

Младежите се изложиха много - не могат да изтърпят една баба с бастун да им говори 30 минути, а ние трябва тях да ги търпим вече 23 дни да крещят едно и също! И като са много възпитани и толерантни, защо смятат, че бабата не трябва да харесва ББ, а Радев? Това си е нейна работа. Изобщо се видя, че двойният аршин, за който пищяха го използват те.

mitkomm

Всеки има право да обича който си иска- дали Бойко, дали Радив, но да отидеш в средата на протеста организиран срещу управлението на Бойко и да викаш "Да живее Бойко", трябва да си или много смел, като Бенковски, или психически неустойчив с голям душевен срив, или много глупав...друго положение няма!Белокоси бабички, симпатизантки, явно има и в ГЕРБ, но разликата с тия, които симпатизират на БСП е корено различна в социалния кантар- едните не забогатяха на Хаинбоаз, нито при строежа на Димитровград, нито в завода, нито като копаха на полето, а другите значимо забогатяха при реституцията- пей сърце!Разликата е значима, нали?

Льо Клер

Дядо, вземи си я бабата да си я търпиш. Впрочем ти видя ли я?

дядо Илия

Видях я, момче, видчх я! Но външният й вид няма значение за закона. Въпросът е принципен, доколкото разбирам част ор исканията на "бабикяните" също са принципни. Двойният стандарт тук е очевиден - за едни може, за други не може. Нали?

Бонжуар

Голият Мах, едва ли не.... Киро Жарта харесва това! 😀

Балев👍

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...така и не разбрахме бабата с бастуна от Герп на колко години е...

maestrata

51

Буболечо
снимка на Буболечо

Гербава бабичка

Billy-Joe Winchester

Трето поколение седемточкова калинка.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...мисля, че след тази нейна героична постъпка с бастуна заслужава една покана в спалнята с вълшебното чекмедже...а и годините няма да й пречат...

vasilevil

Набор на ББ.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Едно време имаше ''червени бабички''.Сега има ''гербави бабички''.Които не са кой знае колко по-различни.И все пак не си спомням някоя от първите да е вършила чак такава простотия като Бойковистката днес.Истината е, че Оня Простия го играе ''честен мачо'', по телевизора дават само Него и в паузите турски сериали.По тоя начин, разревана вече веднъж от Ферхунде, като и се облещи от екрана веднага след туй Спасителя и бабата се умилява.Иска и се да влезе вътре в тая електронна кутия и да го целува, целува.А в туй време някакви злосторници му искат оставката!Нетърпимо!

Бонжуар

Кандидат-Ферхунде, казваш... 😀

Таз ще да е от секретните шпиц и шпагат команди на Фризьорки ГЕРБ. Парадоксът е, че Той ходи остриган и не могат да Му предложат услугите си... Трагедия! Ферхунде толумби да яде! 

stal

Не се заблуждавайте. Бабата е член на ГЕРБ-ултрабаби:

 

https://youtu.be/9_OIs49m56E?t=55

 

Sooo, пръдльо се е разминал само с бастОн по тъпата глъвъ. 😅

randevu

Един  Тулуп говори по телефон. Кво толкоз?

Zmeja

След като преспах стигнах до извода, че бабата е дошла с бастун защото ако беше дошла с патерица хората щяха да си помислят, че я е пратила Св. Троица: Каракачанов - Симеонов - Марешки.

fractal
снимка на fractal

Тигре тигре тигре

Имаш ли пари

Хубави жени

Нямаш ли пари

Стари бабички