facebook
twitter

Вие сте тук

3 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Бил Гейтс отново е най-богатият човек на света

Съоснователят "Майкрософт" Бил Гейтс за първи път от повече от две години се върна начело на класацията на "Форбс" като най-богатия човек в света, след като изпревари досегашния първи - основателя на "Амазон" Джеф Безос. Това сочи индексът Bloomberg Billionaires.

Гейтс може би е бил подпомогнат отчасти от решението на Пентагона да възложи на "Майкрософт" договор за облачни услуги за 10 милиарда долара, вместо на "Амазон", пише Блумбърг. Акциите на "Майкрософт" оттогава се покачиха с 4%, което дава на Гейтс богатство от 110 милиарда долара, според индекса на Bloomberg Billionaires. Акциите на "Амазон" пък са намалели с около 2% след обявяването, което преизчислява нетното богатство на Безос на 108,7 милиарда долара.

Индексът, който проследява богатството на най-богатите 500 души, се актуализира всеки търговски ден след затварянето на американските пазари. Най-богатият човек в Европа, Бернар Арно, е на трето място със 102,7 милиарда долара.

"Блумбърг" отбелязва, че Безос би бил далеч по-богат, ако той и Макензи Безос не се бяха развели. В следствие на раздялата 49-годишната Макензи получи четвърт от акциите в "Амазон".

Към статията във в. СЕГА
Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Имал бил 110 млрд. долара. Вятър. Ще повярвам, ако извади пачките, нареди ги на масата и си направи селфи с тях. А така на хартия... ?

Звън®
снимка на Звън®

Индексът Bloomberg Billionaires сочи ли кой е най-бедният човек в света?