Quantcast
Адел се смее и получава обвинения в расизъм | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
СЕГА администратор
Адел се смее и получава обвинения в расизъм

При участието си в хумористично-сатиричното шоу Saturday Night Live британската звезда Адел влезе в ролята на разведена бяла жена на средна възраст, която пътува из Африка заради секса с африканци.

Адел е критикувана за скеча, излъчен при гостуването ѝ в сатиричното шоу през уикенда, и приет за обиден от някои зрители.

Скеч предизвика съмнения, че на Адел секс туризмът в Африка ѝ е забавен.  32-годишната певицата играе член на Африканския туристически съвет, който насърчава жените да летят до Черния континент заради мъжете от африканските племена.

Ядосани зрители наричат скеча "извратен" и "безчувствен", а има и едно обвинение към шоута и Адел, че представяли "черните мъже като живи секс играчки".

В триминутния сценка Адел и комедийната актриса Кейт Маккинън насърчават жените да посещават Африка заради красивата природа.

На фона на вълнуващ залез над морския бряг, Адел казва: "Слънце, бриз, океани и планини в красивата Африка".  "Станете свидетел на чудото, на спасението, на приключението", призовава Кейт, докато зад нея преминава млад, гол до кръста чернокож мъж, с по-възрастна бяла жена под ръка.  

"Пясъчните плажове. Големия бамбук“, казва Адел — „млякото от кокосовите орехи“, допълва многозначително Кейт Маккинън, а на Адел очевидно ѝ е трудно да не се разсмее. 

Появява се и актрисата Хайди Гарднър в ролята на разведена жена, казва, че е започнала да пътува до Африка, след като се разделила със съпруга си. "Аз намерих тук дълбока, дълбока връзка“, споделя Хайди. „Големият бамбук ... кокосовото мляко“, размечтава се Маккинън, а когато Гарднър добавя: "Можеш да го усетих в стомаха си", Адел избухва в смях и кляка, за да се скрие от камерата. 

Сценката беше споделена и на официалната страница на SNL в Instagram, къдего също беше подложена на критики. Но и на похвали, най-вече към Адел, чийто неумение да остане сериозна и в образ, когато ѝ смешно, изглежда беше развеселило най-много зрители. 

Един коментар: "Наистина се наслаждавах на шоуто, докато не започна скеча с черните мъже с бели жени ... всъщност ми стана малко лошо и не можах да се насладя на останалото. Обожавам Адел, но ми се иска да не беше участвала в това“. 

Втори коментар: „Аз съм черен мъж от Африка и скечът много ми хареса!!! Адел, независимо от всичко Африка те обича“. 

И трети, последен коментар: „Веселба!!! За бога, хора, дайте си малко почивка и спрете да критикувате всичко !!! Хуморът е единственото нещо, което може да помогне на този свят в момента. Стига вече!!!“. 

Преди два месеца в края на август, Адел пак беше критикувана, за липса на расова чувствителност и „културна апроприация“. Причината стана нейна снимка, споделена в профила ѝ в Инстаграм, на която звездата си бе направила традиционна  африканска прическа, за да отбележи ежегодния карнавал на карибската култура в Нотинг Хил. 

Към статията във в. СЕГА