Медия без
политическа реклама

Вашингтон, имаме и друг проблем!

06 Юни 2021

В България има корумпиращи, липсват корумпирани.  Всички знаем кои са покровителите на олигарсите,  но те все още са недосегаеми. И даже цинично си приписват заслуги в борбата срещу лошите.

САЩ посочиха слона в стаята и отприщиха истеричен вой. Големият презокеански брат не ни посочи кой е действащият корумпиран политик и ни остави сами да търсим отговорност от безпомощната и зависима прокуратура.

Главният прокурор Иван Гешев винаги си е затварял очите за Делян Пеевски и зависимостите, които създава - още от времето, когато беше наблюдаващ прокурор по делото КТБ и пропусна да включи в обвинителния акт името на Пеевски. И като обвинител номер едно продължи да си затваря очите за внезапно забогателия депутат от ДПС. 

А пък Васил Божков го погнаха, когато спря да си плаща „такса спокойствие“. Но прокуратурата пропусна да проверява казаното от него, както и скандалите около Бойко Борисов.

От посолството на САЩ демонстрират нежелание да се срещат с Иван Гешев, а Бойко Борисов се самопровъзгласи за борец срещу корупцията в отбора на Херо Мустафа.

От години бившият премиер с видимо раздразнение се старае да се дистанцира от Пеевски. Но в безуспешното си старание често се оплита в противоречия. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

досие, Хюстън