Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Политиците намериха общ интерес: журналистиката става зоопарк

07 Апр. 2023Г-н БАЛЕВ
Журналистиката трябва да се трансформира в Зоопарк и видовете журнальори да се отглеждат в специални условия, така че да не са опасни за себе си, за надзирателите и за публиката.

НЕ ХРАНЕТЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ! 

Най-после консенсус! След 5 изборни сесии, 4 от които поправителни, политиците най-после намериха формулата за обединение, заедност и съединение, което прави силата - още малко синхрон и съвпадение на интересите и като нищо ще видим редовно правителство в близко време. 

Политиците от различни бои и направления откриха, че има нещо, което е по-силно от всякакви различия: отношението към журналистиката и журналистите. 

Общо взето отдавна има консенсус, че интервюта трябва да се дават само в комфортна среда, с добро и учтиво обслужване, с миене на краката, лек масаж, фризура, парфюмиране и освобождаване. 

Вече има консенсус и по въпроса какво да се прави с потенциално неприятните журналисти - просто трябва да се гонят от публични събития, като за целта са нужни само няколко добитъка от охранителна фирма, на които да се посочват непълноценните журналисти. 

През годините журналисти са побийвани и гонени от публични събития на почти всички партии - под предлог, че това не са журналисти, а провокатори. 

Някои от тях наистина не са точно журналисти, ала номерът е, че вече ги гонят преди да са почнали да провокират и така хем не им дават да се проявят като провокатори, хем показват на другите, че няма лабаво. 

Днес това се случи на пресконференция на ПП ДБ, от която бе изтласкан журналист, който вече се е доказал като магаре. 

На днешната пресконференция обаче не му дадоха възможност да си покаже магарията и направо го изхвърлиха няколко яки момчета, докато едно не толкова яко закриваше с лаптопа си най-близката камера. 

Наскоро от събитие на "Възраждане" няколко мъжаги изгониха репортерката на БНТ Флора Стратиева, защото според Костадин Костадинов тя не била журналистка, а лъжец, "мърша и боклук", както викаха по репортерката възрожденците, които я изтласкаха като истински мъже. 

След това последваха (!!!) извинения от журналистката за някакъв стар недоизяснен между двамата казус, после извинения от самия Костадинов накрая и помирение с покана да посещава спокойно събитията на "Възраждане", без страх от физическо и вербално противодействие. 

По-рано Костадинов разтури друга пресконференция, защото на нея присъстваха непълноценни и "американски" според него журналисти. 

Преди време Бойко Рашков беше опитвал да гони Ива Николова. 

На събитие на ГЕРБ преди няколко години Полина Паунова и Генка Шикерова бяха тормозени и телефонът на едната беше счупен от неидентифицирани "провокатори", както бяха наречени партийните хулигани от началниците си. 

За всяко от тези събития има следи в интернет и няма да правим галерия от линкове с подробен преразказ, споменаваме ги с чисто илюстративна цел, за да маркираме явлението, което се превръща във всеобща тенденция. 

Някои политици са по-елегантни, други го правят по-грубиянски и несъобразително, но тенденцията е ясна: всички тези мисирки, патки, овце, магарета, крави и прочие журнальорска фауна трябва да се урегулират като в зоопарк, да се хранят само по режим, изготвен от ветеринар, да не се позволява на посетители и странични лица да им дават храна или свобода - всичко това може да им навреди и да стане опасно за хората. 

И въобще е време да се въведат всички разумни ограничения, регулации, правила за безопасно съществуване на журналистическите видове - за да могат всички да им се наслаждават в здравословна среда, без опасност от грозни сцени и нараняване.