Quantcast
"Вестител" ще си партнира с гръцката Lancom | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

"Вестител" ще си партнира с гръцката Lancom

В първия съвместен проект българският телеком ще се включи в новия център за данни Balkan Gate I
3 182
 Вестител
Джордж Нолис (вдясно) и Валентин Величков - изпълнителни директори на двете компании, подписаха меморандум за сътрудничество в навечерието на Коледа.

Българската компания "Вестител" обяви, че започва съвместни проекти с гръцката Lancom. Партньорството ще включва услуги за свързаност, обмен на инфраструктура, IoT и облачни услуги.

"Вестител" предоставя висококачествени услуги за територията на България, Гърция и региона. Телекомуникационната компания, която е част от групата "Овергаз", е изградила и експлоатира собствена международна оптична мрежа с преносен капацитет Nx100G, над 3000 км опорна мрежа, трансгранични връзки със съседни страни и над 40 точки на присъствие в България и Гърция.

Lancom е силна в областта на дейта центровете, облачните и телекомуникационните услуги в Гърция и чужбина. Компанията е най-големият независим доставчик на облачни услуги в съседката ни с няколко най-съвременни частни центърове за данни в Атина и Солун, като същевременно разполага и непрекъснато разширява най-съвременната си собствена оптична мрежа, предприема и покрива всяка нужда от ICT ( Information and Communication Technology/информационни и комуникационни технологии) услуги за компании и организации от всякакъв мащаб и потребност.

Първата стъпка в съвместната работа на двата телекома е инсталирането на "точка на присъствие" на Вестител (PoP) на Balkan Gate I (Балкански портал) - новия Център за данни на Lancom, който е най-големият неутрален център за неутрални данни за превозвачите от ниво III в Северна Гърция.

Повече за съвместните  проекти може да намерите тук:
Epixeiro
Makthes
Biztech

Ключови думи:

Вестител

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

556
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

2752
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

4752