facebook
twitter

Технологии

Boston Dynamic пуска в продажба куче робот

192

"Кучето" Spot на Boston Dynamic скоро ще бъде в продажба. Знам, че се вълнувате за цената, но не мога да ви помогна - все още не е ясна. Spot беше замислен като продукт за армията на САЩ, но сега отива към масовия пазар. По-голямата версия на продукта - Big Dog, сигурно ще бъде милитаризирана. 

В рекламата за Spot компанията представи някои от характеристиките на робота: Spot може да тича с 4.8 километра в час; капацитетът на батерията позволява 90 минути работа (движение); може да работи при температура от -20 до 45 градуса и е достатъчно водоустойчив, за да издържа на дъжд, но не е достатъчен за работа под вода.

И преди сме виждали част от функционалностите на робота. Той може да манипулира предмети, да отваря врати, да се движи по труден терен, да избягва сблъсъци. Тази версия може да пренася товари с тегло до 14 кг. Сензорите на роботите позволяват той да изгражда и запомня 3D модел на околното пространство.

Очакванията са цената на Spot да бъде по-ниска от цената, на която можете да си купите автомобил. Но не знаем за какъв автомобил става дума - скъп или евтин, съобщава IEEE Spectrum.
 

Все още няма коментари

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

368 3
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1667 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3980 83

Влез или се регистрирай за да коментираш