facebook
twitter

Спорт

Футболните национали представиха шалчета срещу расизма (галерия)

96

"Футболът е игра, равна за всички, независимо от тяхната раса, пол или религия". С това послание БФС представи The Scarf of Respect - фенски шал, средствата от чиято продажба ще отидат за борбата с дискриминацията в любимия спорт. Създаването на този благотворителен продукт е част от ред стъпки, които БФС ще предприеме като реакция срещу случилото се на мача България и Англия на 14 октомври.

Традиционно футболните шалове показват принадлежността към клуб - The Scarf of Respect показва любовта към играта, равна за всички. Шалът е вдъхновен от цветовете на българското знаме, но посланието е универсално — във футбола няма място за дискриминация от какъвто и да е характер. The Scarf of Respect бе представен с фотосесия, в която се включиха капитанът на националния отбор Ивелин Попов, нападателите Марселиньо и Божидар Краев, вратарката на женския национален отбор Виктория Димова, футболисти от юношеския тим, фенове и служители от Национална футболна база “Бояна”. Повече за шала и инициативата на БФС можете да разберете на scarfofrespect.bg.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кубрат Пулев бе повишен в звание лейтенант

17.12.2019

2732 14
"Лудогорец" срещу "Интер" в Лига Европа

16.12.2019

Обновена

1294 5
Мач в Испания бе спрян заради политически скандирания

16.12.2019

853 3

Коментари

Сицилианецът
снимка на Сицилианецът

Абе кво са се фанали за расизма  ? Расизъм има не като ти викат негро,циганин  шалвар а когато са привилигировали една раса пред друга за нейна сметка  останалото е  отчитане на дейност и симулиране на загриженост!КАКТО В БУЛГАРИСТАН.

Влез или се регистрирай за да коментираш